To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

nox - Wto 15 Wrz, 2009

ale tylko i wyłącznie na okres opłacony od poprzedniego właściciela. Brat ostatnio to załatwiał i na takiej zasadzie pszedło na niego ubezpieczenie , i to było w PZU mnie w warcie odmówili .

Pieqt jeszcze do twojego poprzedniego posta , przerabialiśmy temat juz na 2 autach w przeciagu ostatnich miesięcy jeżeli poprzedni właściciel nie ma dokumentu który określa to że nowy właściciel zrzeka się ubezpieczenia to z automatu przechodzi .

Anonymous - Wto 15 Wrz, 2009

zawsze przy przepisywaniu ubezpieczenia jest re kalkulacja , w tej kwestii chyba nic sie nie zmieniło ?
PieQt - Wto 15 Wrz, 2009

nox - gadamy o tym samym, ale o dwóch różnych rzeczach ;D

OC przechodzi, chyba że kupujący zrzekł się, AC tak jak ja naisałem

Bart - Wto 15 Wrz, 2009

http://moto.pl/MotoPL/1,88389,7022784.html

Vlodarsky - Wto 15 Wrz, 2009

Michał napisał/a:
oke dzięki
nie olewam bo po co. Jeszcze na pół roku jest pug oplacony, przepisze na siebie po prostu

prawdopodobnie ubezpieczalnia policzy po twoich zniżkach (jeśli inna firma to musisz przedstawić zaświadczenie o przebiegu ubezpieczenia ze swojej ubezpieczalni) i dopłacisz różnicę. Zwrotu raczej nie przyznają :)

Jak kupiłeś to przepisz bo później będziesz się chrzanił z dopłatami, kombinacjami itd...

nox - Wto 15 Wrz, 2009

PieQt napisał/a:
nox - gadamy o tym samym, ale o dwóch różnych rzeczach ;D

OC przechodzi, chyba że kupujący zrzekł się, AC tak jak ja naisałem

sory namiesząłem ... :D

Ale interesuje mnie temat przenoszenia składki od poprzedniego właściciela PZU twierdzi że jest nowa ustawa od lipca tego roku i składka od poprzedniego właściciela przechodzi bez dopłat , oczywiście juz kolejna jest kalkulowana wg zniżek nowego właściciela. Znów Warta ma inne zdanie , gdzie można potwierdzić takie informacje ?

M - Wto 15 Wrz, 2009

Chyba założe dział

EXPERT - zadaj pytanie ekspertowi

bo widze ze zawsze w kazdym temacie mamy rząd specjalistów od wszystkiego :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

nox - Wto 15 Wrz, 2009

Nie ma to tamto ,pytaj synu a będzie ci odpowiedziane . ;)
Vlodarsky - Wto 15 Wrz, 2009

eM napisał/a:
bo widze ze zawsze w kazdym temacie mamy rząd specjalistów od wszystkiego

ja mam doświadczenie w ubezpieczeniach bo już kilka razy popełniłem jakiś błąd przez swoje olewcze podejście do ubezpieczeń

bizon - Wto 15 Wrz, 2009

M - Wto 15 Wrz, 2009

Mieli farta, moglo sie to bardzo zle dla nich skonczyc - kto mial doczynienia z "wybuchami" domowej roboty wie ze siarka lubi sobie pierdo.lnąć przy wstrząsaniu/uciskaniu
M - Wto 15 Wrz, 2009

Jednak niektórym z traumaticchildhood.pl żal dupę ścisnął

http://exoticcars.pl/foru...der=asc&start=0

PiTT - Wto 15 Wrz, 2009

nie znam ludzi z exoticcars, ale zawsze mi się wydawało że więcej niż połowa to małolaty nie mające swojego auta + latający z komórkami i strzelający foty napotkanych na ulicach "lepszych" aut - coś jak nasz napotkany na ulicy ;D
Anonymous - Wto 15 Wrz, 2009

Parafrazując :

Red's dead baby, Red's dead :rotfl:

M - Wto 15 Wrz, 2009

z serii nie mam "cars" to bede chociaz exotic