To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - ktory telefon

anjas - Pon 03 Sty, 2011

szybkie pytanie:

jakie są plusy androida?
Mam do wyboru powiedzmy 2 telefony. Jeden bardziej mi się podoba ale ma jakiś standardowy system Samsunga a drugi jest babski ale ma androida. Czy lepiej mieć babski telefon (samsung i5800 galaxy) z androidem czy 2simowy (samsung duoz 7722) z innym systemem ale z perspektywą nieobciążania kieszeni i noszenia jednego telefonu zamiast dwóch?

106 - Pon 03 Sty, 2011

w przypadku androida dodaj jakis pakiet internetowy do abonamentu.
tel czesto sam cos aktualizuje a transmisja danych bez pakietow jest
droga.

Janusz - Pon 03 Sty, 2011

Cytat:
szybkie pytanie:

jakie są plusy androida?
Mam do wyboru powiedzmy 2 telefony. Jeden bardziej mi się podoba ale ma jakiś standardowy system Samsunga a drugi jest babski ale ma androida. Czy lepiej mieć babski telefon (samsung i5800 galaxy) z androidem czy 2simowy (samsung duoz 7722) z innym systemem ale z perspektywą nieobciążania kieszeni i noszenia jednego telefonu zamiast dwóch?

ja sie nie znam na telefonach, ale pierwsze co powinieneś zrobić to sam sobie odpowiedzieć na pytanie, czego tak naprawdę potrzebujesz w telefonie :) bo jeśli chcesz po prostu dzwonić, tp a od czasu do czasu cos tam zdziałać, to lepszy będzie telefon dwusimowy, natomiast jak chcesz cały czas się bawić telefonem itp to lepszy będzie telefon mający srylion nikomu niepotrzebnych programów użytych dwa raz w życiu :)

w sumie to z dupy wypowiedz bo ja się nie znam i nie wiem który z nich jest bardziej wypasiony w te nikomu niepotrzebne badziewia...

anjas - Pon 03 Sty, 2011

no właśnie chodzi mi o to, że nie miałem nigdy androida i nie wiem czy ten srylion gadżetów może być przydatny czy olać i to i brać telefon który od samego początku wydaje się bardziej dopasowany do potrzeb, ale nie można go chyba specjalnie "rozbudować" o nowe aplikacje.

anjas napisał/a:
no właśnie chodzi mi o to, że nie miałem nigdy androida i nie wiem czy ten srylion gadżetów może być przydatny czy olać i to i brać telefon który od samego początku wydaje się bardziej dopasowany do potrzeb, ale nie można go chyba specjalnie "rozbudować" o nowe aplikacje.

najpierw zastanów sie jakie nowe aplikacje Cie interesuja :P

anjas - Pon 03 Sty, 2011

Janusz napisał/a:
najpierw zastanów sie jakie nowe aplikacje Cie interesuja :P

no kurde, jak bym wiedział jakie to bym sam sobie odpowiedział... problem w tym, że nie wiem co takiego zajebistego na androida może być, żeby zdecydować że biorę ten z androidem...
Ale jeśli jest problem z odpowiedzią to znaczy że android mi niepotrzebny i biere tego zwykłego dwusima.

Dziękuję, proszę się zgłosić po pomuki w moim temacie pt. "wal się, pomuk się nie należy" :)

anjas napisał/a:
no kurde, jak bym wiedział jakie to bym sam sobie odpowiedział... problem w tym, że nie wiem co takiego zajebistego na androida może być, żeby zdecydować że biorę ten z androidem...
Ale jeśli jest problem z odpowiedzią to znaczy że android mi niepotrzebny i biere tego zwykłego dwusima.

ale sie spiołes:P chodziło mi o to ze skoro nawet nie wiesz co mogłoby Ci się przydać to znaczy ze jest Ci to niepotrzebne :)

aha, fajne gry są na androida, można zapakować praktycznie każda grę z PS2 :P

generalnie gdybyśmy mieli zrobić listę programów dostępnych na androida +ich opis to by książka wyszła, tak samo jak z komputerem, Ale generalnie jest tak ze te wszystkie bajery są głownie gadżetami które tak naprawdę są mało potrzebne, a jedynie sa bajerem na dzieciaki w szkole :)

zaraz poleca gromy :P oczywiście nie mówie ze każdy tego tak używa, a tylko przeciętny użytkownik ;p

anjas - Pon 03 Sty, 2011

Janusz napisał/a:
ale sie spiołes:P

wcale się nie spiąłem :)

ale fakt, że chodziło mi raczej o konkretną podpowiedź, coś jak w ostatnim poście niż to, że sam się muszę zastanowić.

Michał - Pon 03 Sty, 2011

bierz dwa simy ...
android ci sie nie przyda zdecydowanie.
Ja mam androida, fajna zabawka, a ty andrzeju raczej zabawek nie potrzebujesz ...

anjas - Pon 03 Sty, 2011

no i git, dzięki 106, Janusz, Mike!
Klamka zapadła.

anjas napisał/a:
ale fakt, że chodziło mi raczej o konkretną podpowiedź, coś jak w ostatnim poście niż to, że sam się muszę zastanowić.

no ale taka prawda, przecież nikt nie wie do czego Ci telefon potrzebny, a z tego co napisałeś wyraźnie wychodziło ze w sumie to tak nie bardzo wiesz co miałbyś robić z tym galaxy, natomiast wizje dwukartowca miałeś już klarowne...:P dlatego sam musiałeś się zastanowić czy dla bajerów których nie będziesz używał warto nosić dwa telefony :P

tak naprawdę juz pytanie napisałeś w ten sposób ze było wiadomo ze android Ci nie potrzebny, tylko ten drugi ;p

Michał - Pon 03 Sty, 2011

hehehe
cały januszek :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

anjas - Pon 03 Sty, 2011

Janusz napisał/a:
tak naprawdę juz pytanie napisałeś w ten sposób ze było wiadomo ze android Ci nie potrzebny, tylko ten drugi ;p

Pytanie brzmiało: jakie są plusy androida... :)
Dalsza część była uzasadnieniem pytania, po to aby osoby które zechcą odpowiedzieć znały mój problem i kontekst pytania :)

Ale i tak dziękuję :*

Michał napisał/a:
hehehe
cały januszek :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

karwa, przecież nie wbijam szpili :P ja naprawdę chciałem pomóc :D

was79 - Pon 03 Sty, 2011