To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

saxorulez - Wto 19 Gru, 2006

20% wiecej dla wszystkich jest błędę popierwsze dlatego ze nie wszyscy powoduja wypadki, po drugie nie wszystkie są z ofiarami, po trzecie a co z firmami? flota 200 samochodów - podwyzka o 20% napewno wpłynie na przyśpieszenie rozwoju przedsiębiorczości. To samo dotyczy instytucji rządowych - oni też mają auta w skali całego kraju wychodzi jak nie patrzeć tanie państwo.. szkoda ze nie dla nas.

Poswyzki takie mają sens tylko w grupie ściłśe określonej - np. palacze - no bo dlaczego do ceny szlugów nie doliczą kosztów leczeneia wszystkich chorych na choroby płuc spowodowane paleniem??
Dlaczego np. eM który nie pali ma płacić za czyjeś leczenie..

M - Wto 19 Gru, 2006

Wiem jak jest w usa bo sam placilem skladki przeciez i wiem dokladnie jak to wyglada jak ktos ma sporo mandatów. To jest sprawiedliwe imho.
M - Wto 19 Gru, 2006

saxorulez napisał/a:
20% wiecej dla wszystkich jest błędę popierwsze dlatego ze nie wszyscy powoduja wypadki, po drugie nie wszystkie są z ofiarami, po trzecie a co z firmami? flota 200 samochodów - podwyzka o 20% napewno wpłynie na przyśpieszenie rozwoju przedsiębiorczości. To samo dotyczy instytucji rządowych - oni też mają auta w skali całego kraju wychodzi jak nie patrzeć tanie państwo.. szkoda ze nie dla nas.

Poswyzki takie mają sens tylko w grupie ściłśe określonej - np. palacze - no bo dlaczego do ceny szlugów nie doliczą kosztów leczeneia wszystkich chorych na choroby płuc spowodowane paleniem??
Dlaczego np. eM który nie pali ma płacić za czyjeś leczenie..

A po co placisz OC skoro nikomu nie uszkodziles auta?
Dlaczego saxorulez ktory nikomu nie uszkodzil auta ma placic OC?:)

Uwazam ze leczenie osob poszkodowanych w wypadkach nie powinno isc z naszych skladek zdrowotnych.

saxorulez - Wto 19 Gru, 2006

OC płacę po to że mogę komuś uszkodzić ziom... i tyle. Kierowcy nagmiennie łamiący przepisy powinni być obciążani i tyle. Ci co jeżdzą normalnie powinni na tym korzystać.
Metoda kija i marchewki - najstarsza, najprostsza, najlepsza

Jakarti - Wto 19 Gru, 2006

jesli spowoduje wypadek to wtedy powinni mi dowalic 30 % wiecej.. za drugim razem 75%, za trzecim 150% a za 4 zajebac prawko i juz...

wtedy Ci co powoduja wypadki naplaciliby swoja pomylke za 1 i 2 razem.. a Ci co rozwalaja wiecej aut niz maja komorek w mozgu zostaliby pozbawieni prawka.. jaki problem? dlaczego tak proste rozwiazanie nie moze zostac zastosowane? dlaczego jak zawsze czyli PO POLSKU musza dojebac wszystkim? jaki sens ma w takim razie bezwypadkowa jazda skoro jezdzisz jak cipa przez 2 lata po to zeby w trzecim roku podwyzszyli o te 20% ktore zyskales..

wiem, ze nastepujace myslenie nie ma sensu.. ale przeciez mozna jezdzic, wypadkowac sie.. przeciez sie placi OC, odbierac hajsy i robic po swojemy byle jak zeby za tydzien przywalic w jakiegos mercedesa.. i od nowa.. a ludzie tak robia..

[ Dodano: Wto 19 Gru, 2006 ]
saxorulez napisał/a:

100% racji i powtorze jeszcze swoje slowa

jesli spowoduje wypadek to wtedy powinni mi dowalic 30 % wiecej.. za drugim razem 75%, za trzecim 150% a za 4 wykonujący ruchy posuwiste prawko i juz...

lenny - Wto 19 Gru, 2006

robią robią... i zyja z tego co najsmieszniejsze...!
M - Wto 19 Gru, 2006

saxorulez napisał/a:
Kierowcy nagmiennie łamiący przepisy powinni być obciążani i tyle. Ci co jeżdzą normalnie powinni na tym korzystać.

To ma sens i sie z tym zgadzam.

Jakarti - Wto 19 Gru, 2006

no wlasnie.. jezdze juz jakies 5 lat.. raz mnie gosc jebnal ale policja powiedziala, ze nie z mojej winy.. i co? nawet mandatu do przedwczoraj nigdy nie dostalem i nikogo to nie interesuje!!!!!!!!!!! nikogo!!!!! az mi smutno i samotnie ... to jest system promujacy bezpieczna jazde? w dupie takie zabawy :D
KonradMK - Wto 19 Gru, 2006

Hurra hurra hej ho żagle ciąg!

Jak każe noworoczna tradycja - idąc za Pittem który z sobie jedynie wiadomych powodów lubi klimaty piratów na sylwestra (patrz topic z zeszłego roku na starym forum) - podaję adres strony do...

GENERATORA IMION PIRATÓW!!! HAAAAA!

"Hej ha kolejkę nalej i papugę na ramię włóż!"

strick - Wto 19 Gru, 2006

Scurvy Gums Syd :D

Zgadzam sie z tym, że ci którzy cały czas łamia przepisy mogą miec podwyzszona składke! Ale czemu znowu wszyscy maja cierpieć?!

KonradMK - Śro 20 Gru, 2006

Cap'n Fritz Leadsword

A to wszystko bo te skursyny z ubezpieczeń nie chcą wypłacac odszkodowań bo za leczenie ofiar powinien płacić sprawca ze swojej polisy

Maciek - Śro 20 Gru, 2006

Cap'n Jimbo Mowhawk :564:
Anonymous - Śro 20 Gru, 2006

Maciek napisał/a:
Jimbo
ej no fak no...

[ Dodano: Sro 20 Gru, 2006 ]
Pirate Norm the Fashionably Late ;) racja, znam sie na modzie i trendach. Slucham Jazzu jestem jazzy... :D

[ Dodano: Sro 20 Gru, 2006 ]
Old name: suka bilgorajska

We'll now call ye:

Sword Jugglin' Shakira
uehehe :D

KonradMK - Czw 21 Gru, 2006

dobre :)
michool_vt - Pon 25 Gru, 2006

chyba trzeba zrobic osobny temat dla arabow! to co oni wyczyniaja... przerasta wszystko :)

http://videos.streetfire....859a38db45f.htm