To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Pimp my motorbike

kosmita - Czw 17 Lip, 2014

O ile będzie w dowodzie.
A jak wygląda sprawdzanie skuterów czy motorów czy są zgodne z uprawnieniami kierującego ? Np jak ktoś sobie zapodał silnik 125 w skuterze 50 ?

Bart - Czw 17 Lip, 2014

obowiązującym dokumentem jest (od dość dawna :] ) dowód rejestracyjny :>
kosmita - Czw 17 Lip, 2014

Czyli co, mam teraz skuter 50 albo za chwilę 125, zapodaję sobie większy silnik i w przypadku zatrzymania bo np jechałem taką "50" 100km/h panowie policjanci patrzą w dowód, gdzie wszystko zgadza (choć taki skuter nie powinien być w stanie tak szybko jechać) i mnie puszczają wolno ?
Cartoon - Czw 17 Lip, 2014

W "50" obowiązywało jeszcze ograniczenie prędkości...
Wcześniej przy przekroczeniu prędkości mogłeś dodatkowo oberwać za brak uprawnień do prowadzenia motocykla. Teraz już ten temat odpada, bo na 125 nie ma już takich ograniczeń. Rejestrujesz 600 na 125 i latasz ;)

Kamill - Czw 17 Lip, 2014

Dla mnie sezon na moto w pl jest za krotki, lepiej seja kupić albo innego hh i smigać cały rok.
rasta - Czw 17 Lip, 2014

Nikt tego nie sprawdza, trzeci sezon śmigam na 125 i tylko raz mnie policja pod domem zatrzymała jak popierdalałem po ścieżce rowerowej. Dostałem pouczenie i tyle. W prawo nawet nie patrzyli, swoją droga i tak odpowiedniej kat. by w nim nie znaleźli :rotfl:
Święty - Czw 17 Lip, 2014

Cytat:
Dla mnie sezon na moto w pl jest za krotki, lepiej seja kupić albo innego hh i smigać cały rok.

:lol:

Kenet - Czw 17 Lip, 2014

Ja latam codziennie żeby się wjeździć - ta CBRka jest mistrzem absolutnym jeśli chodzi o mix wygody, osiągów i radości z jazdy :jupi:
Bonczek - Sob 19 Lip, 2014

Ty masz F3?
Kenet - Sob 19 Lip, 2014

F4i Sport
Kenet - Sob 09 Sie, 2014

Założyłem nowy wyfuk, jest elegancko - tak powinien iść z fabryki. Zrobiłem już prawie 3 tys kilometrów. Jest mistrz i dalej się jaram ;D

Kenet - Śro 27 Sie, 2014

Licznik kilometrów nawiniętych bije, w weekend zrobilem 300 z czego 200 turystycznie i 100 w całkiem żwawym tempie z kolegami na litrach:

CBRka jest mistrzem, w trasie pozycja nie męczy, a i można ponakoorwiać.

Kupiłem sobie także odpowiedni strój:

Na wiosnę atakuję Tor Poznań, a jak pogoda pozwoli to w tym roku jeszcze wypad na Jastrząb. Motocykle są mega :jupi:

pcs - Czw 28 Sie, 2014

teraz juz nie mozesz schudnac bo kombinezon Ci bedzie lopotac na wietrze ;D

jezdzisz na moto do pracy?

Kenet - Czw 28 Sie, 2014

Nie, do pracy służbowym autem. A co do łopotania to w sumie nie miałbym nic przeciwko jakby 10 kilo spadło, zawsze można polar zarzucić.
Janusz - Czw 28 Sie, 2014

Kenet napisał/a:
Nie, do pracy służbowym autem

phii, takiemu to dobrze !!