Nie wiem jak mam to rozumieć, chyba, ze to odpowiada na Twój argument o wahaniach kursów:
Napiszę najprościej jak umiem:
pomimo wahań kursu są ludzie którzy umieszczają tam pieniądze.
Tak jak napisałem - zobaczymy co będzie, ja też jestem ciekaw.Anonymous - Czw 11 Kwi, 2013
M napisał/a:
Napiszę najprościej jak umiem:
pomimo wahań kursu są ludzie którzy umieszczają tam pieniądze.
Tak jak napisałem - zobaczymy co będzie, ja też jestem ciekaw.
Myślę, że gdyby nie było wahań kursów to ludzie nie umieszczali by tam (na giełdzie) pieniędzy, bo niby po co
A poza tym Maćku powiedz mi (a propos wahań) co możesz wyczytać z tych 2 obrazków:
WIG20:
BC:
W obu przypadkach wahania są bardzo znaczące - podpowiem, jest haczyk kamil - Czw 11 Kwi, 2013 brak trenduM - Czw 11 Kwi, 2013 W obu jest haczyk na końcu
Pozatym, masz tu lepszy wykres niż z GazWyba
Anonymous - Czw 11 Kwi, 2013 kamil, źle.
M, dobrze, ale nie o to chodziło
Chodzi o to, że piewszy wykres to 8 lat a drugi wykres (ktoś z wyborczej go chyba w paincie robił ) to 8 miesięcy! Niby podobnie, a jednak trochę inaczej anjas - Czw 11 Kwi, 2013 wykres wig20 jest z 12 lat a bitcoin z 12 dni? anjas - Czw 11 Kwi, 2013 eh, Alexis mnie ubiekłaM - Czw 11 Kwi, 2013 Alex, masz rację tylko potraktuj to jak "nowe złoto" które dopiero dwa tygodnie temu zostało odkryte przez świat- musi być rozpierducha - zobaczymy jak to wszystko się zakończy.
Moim zdaniem kurs wróci do realnej wartości ~70PLN / monetaM - Czw 11 Kwi, 2013
anjas napisał/a:
wykres wig20 jest z 12 lat a bitcoin z 12 dni?
Dałem lepszy wykreskamil - Czw 11 Kwi, 2013 no i na podstawie rys. 2 jaki chcesz trend wyznaczyć ? Raczej chyba tylko na silę możesz napisać ogólnikowo - rosnący. To wszystko
Więc mimowolnie odpowiadając na zadane pytanie potwierdziłeś moją odpowiedź.anjas - Czw 11 Kwi, 2013
M napisał/a:
Alex, masz rację tylko potraktuj to jak "nowe złoto"
ja bym to raczej traktował jak nowe paciorki za które Holendrzy kupili Manhattan.
Jak się Indianie zorientowali ile to warte i ile takich paciorków jest na świecie to już było za późno .Anonymous - Czw 11 Kwi, 2013
M napisał/a:
anjas napisał/a:
wykres wig20 jest z 12 lat a bitcoin z 12 dni?
Dałem lepszy wykres
Lepszy ale nie aktualny zupełnie bo kończący się na marnych $141
M napisał/a:
Alex, masz rację tylko potraktuj to jak "nowe złoto" które dopiero dwa tygodnie temu zostało odkryte przez świat- musi być rozpierducha - zobaczymy jak to wszystko się zakończy.
Moim zdaniem kurs wróci do realnej wartości ~70PLN / moneta
Może i masz rację w tym ustępie. Ale niestety takie wahania odstraszają ludzi. Tak na przykład był z akcjami Atlas Estates. Mogę trochę niedokładnie pamiętać kwoty ale myślę, że dużo się nie pomyle => emisja 17pln/akcja,
strzał na 120pln a teraz jest za 1,5pln
anjas napisał/a:
eh, Alexis mnie ubiekła
Znała pewnie odpowiedź... suka!dzik - Pią 12 Kwi, 2013 Więc narazie spadek wartości BC postępuje, już poniżej 100$.
Do tego są spekujacje że kolejny duży kantor miał włamanie i anomimowość BC jest prezentem dla włamywaczy, wyparowało M - Pią 12 Kwi, 2013 Kurs sprzed "boomu" to jakieś 30-pare złotych za BTC i taki kurs +- powinien być, więc niespecjalnie rozumiem czym ty się podniecasz.