To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

KonradMK - Śro 21 Paź, 2009

np w Niemczech szczepionki nie są obowiązkowe, w Polsce musisz dostać pełny set. Jak dla mnie to wyudzanie pieniędzy z budżetu.
M - Śro 21 Paź, 2009

korporacje produkujące leki - temat rzeka
M - Śro 21 Paź, 2009

http://www.revoltadiscret...-wirusem-hiv,74

a wiece co robił bayer podczas drugiej wojny swiatowej?

kto pierwszy znajdzie ma pomuka oraz stawiam jedną runde na gokartach

nic trudnego, produkowali CYKLON B a w zasadzie nie Bayer tylko firma należąca do tej samej korporacji
anjas - Śro 21 Paź, 2009

KonradMK napisał/a:
czytałem o dzieciach, które dostały autyzmu po szczepionkach skojarzonych (kilka w jednej).

niestety nie zostao to nigdy udowodnione. Wiele dzieci dosięgnął też autyzm a nie brały szczepionek skojarzonych.

M - Śro 21 Paź, 2009

to tez ale chodzi mi o kontekst medyczny

anjas napisał/a:
KonradMK napisał/a:
czytałem o dzieciach, które dostały autyzmu po szczepionkach skojarzonych (kilka w jednej).

niestety nie zostao to nigdy udowodnione. Wiele dzieci dosięgnął też autyzm a nie brały szczepionek skojarzonych.

to prawda, bo nikomu kto może to udowodnić na tym nie zależy. argument że autyzm mają też inne dzieci jest z dupy bo w ten sposób można powidzieć że pukanie bez gumki nie może powodować HIV bo są ludzie którzy mają HIV a nie uprawiali nigdy seksu.

anjas - Śro 21 Paź, 2009

Akurat z HIV to jest udowodnione, że przypadkowe pukanie bez gumki podnosi znacznie ryzyko.
Posiłkując się Twoim tokiem argumentacji można byłoby raczej powiedzieć, że jedzenie bułki z serem podnosi ryzyko złapania HIV bo kilka osób zjadło bułkę z serem a potem zarazili się HIV. Analogicznie do tego, że trochę dzieci miało szczepionki skojarzone a potem zapadło na autyzm.

masz rację, dlatego jeśli w gazecie napiszą że jedzenie bułek ze sklepu "U Marysi" na Mokotowie powoduje raka płuc to ludzie przestaną tam kupować na wszelki wypadek. to chyba ma sens tym bardziej że 1/3 tych szczepionek jest zupełnie niepotrzebna.
anjas - Śro 21 Paź, 2009

Na szczepionkach się nie znam, więc nie będę dyskutował. Osobiście jednak cieszę się, że są te skojarzone, bo jak sobie przypomnę wzrok mojej córki, którą trzymałem na rękach kiedy robiono jej szczepionkę to nie żałuję ani złotówki wydanej na to, że ukucie było jedno a nie cztery.

Co prawda po ukuciu Hania nawet nie zaplakała, ale patrzyła się na mnie takim wzrokiem, że go nigdy nie zapomne.

to jest argument ale weź pod uwagę jedną rzecz, kiedyś były szczepionki 7w1 ale je wycofano bo powodowały dużo skutków ubocznych, dlatego obecnie są tylko 6w1 max. to o czymś świadczy. poza tym za naszych czasów takich w ogóle nie było i żyjemy :)
Barejka - Śro 21 Paź, 2009

http://www.efakt.pl/300-z...ly,55136,1.html
martin.h - Śro 21 Paź, 2009

Barejka napisał/a:
http://www.efakt.pl/300-zl-miesiecznie-za-jazde-autem,artykuly,55136,1.html

science fiction

To zdanie mnie r.o.z.j.e.b.a.ł.o:

Cytat:
Już za dwa lata satelita prześledzi, ile kilometrów przejechał dany samochód.

Te barany nie potrafili sobie poradzić w wyznaczonym czasie z CEPiK'iem, a chcą zrobić coś takiego. Tępe c.h.u.j.e :rotfl:

M - Śro 21 Paź, 2009

Orwell sie kłania
popierd.oliło ich do reszty, skonczy sie tak ze ludzie upier.dolą im łby któregoś dnia, a policja bedzie sie przyglądać.
Podatek od tego, podatek od srego od tamtego, od puszczenia bąka.

bizon - Śro 21 Paź, 2009

ja tam pamietam podatek od tego ze masz dzialke przy wodzie :rotfl: