ale po chwili dalej grałeś na akordeonie Vlodarsky - Pon 07 Gru, 2009
martin.h napisał/a:
Każda postać jest kontrowersyjna. Dla jednego Ernesto „Che” Guevara będzie "bogiem" (jak dla kubańczyków), dla innego okropnym człowiekiem, komunistom jakich wielu (np. dla Ciebie). Tak samo Stalin, Hitler, Napoleon czy inni przywódcy mają swoich zwolenników i przeciwników.
eM napisał/a:
Prawda jest taka ze Che to po prostu komunistyczny zbrodniarz, kat i morderca nie gorszy od hitlera,stalina, bolszewii,upowców czy innych oprawców.
a kim on jest w takim razie ?
dla mnie jest złodziejem, a dla wielu Bogiem
jak będą mówić o nim za 100 lat ? Będzie postacią historyczną a jaką ? czas pokaże
Maciek - postacie historyczne są negatywne i pozytywne (bez tych negatywnych nie było by pozytywnych i odwrotnie) martin.h bywa denerwujący, ale zgadzam się, że są to postacie historyczne.M - Pon 07 Gru, 2009 W takim razie ofiary jego represji też są historyczne i ich groby też? I nie były realne?
W takim razie dlaczego jak założę koszulkę z hitlerem albo swastyką to pojde do kryminału?
Hitler też jest historyczny.Vlodarsky - Pon 07 Gru, 2009
eM napisał/a:
W takim razie ofiary jego represji też są historyczne i ich groby też? I nie były realne?
jego ofiary nie są historyczne bo o nich się głośno nie mówi. Otumanieni ludzie przesyłają mu pieniądze, następnie jak chorują to nie mają na leczenie a on wypina na nich dupe bo nie jest instytucją charetatywną tylko darmozjadem i złodziejem który sobie rąk nie ubrudził niczym a żyje jak panisko.
Hitler miał swoją popieprzoną wizję i realizował ją drastycznie niszcząć pół świata.
Ten ma swoją wizję i niszczy ludzi na swój współczesny sposób. Hitler dążył do czystości rasy aryjskiej. A ten ze zdjęcia jak zobaczył murzyna to mu się kazał umyć a miłe słowa o żydach też znajdziesz na Może gdyby mógł to też by pakował ich do komory gazowej ? tylko nie w tą stronę poszedł bo tamten poszedł w politykę ( i w rezultacie miał możliwości militarcne) a ten poszedł tam gdzie wystarczy mówić miłuję zamiast kocham i się żyje za pieniądze z tacy i jedyne co może to grozić palcem z ambony.
Jakim umysłem jest wg Ciebie dyrektor ? księdzem który walczy o miłość na świecie i karmi głodnych i potrzebujących ? czy dyktatorem bez możliwości działania ?
Zeszliśmy z tematu i niepotrzebnie się tak wkręciłem, ale dalej popieram martin.h , że to dalej są postacie historyczne. Postać historyczna nie ocenia czy ktoś jest pozytywny czy negatywny. To My to oceniamy.PiTT - Pon 07 Gru, 2009 dobra bo robimy offtop, ja dzisiaj przeczytałem ten temat "pokaż swoją dupę"Vlodarsky - Pon 07 Gru, 2009
eM napisał/a:
W takim razie dlaczego jak założę koszulkę z hitlerem albo swastyką to pojde do kryminału?
Hitler też jest historyczny.
ja nic o koszulkach nie pisałem - i dobrze, że nie wolno ale nie zmienia to faktu, że jest to postać historyczna.M - Pon 07 Gru, 2009 wlasnie o to chodzilo, zobacz parenascie postow wczesniej.martin.h - Pon 07 Gru, 2009
eM napisał/a:
Jesteś pewny? bo widziałek kilka osób w koszulkach ze swastyką (co prawda było to bardziej artystyczne, ale widoczne) i jakoś nikomu nic za to nie groziło.
Jeszcze jeden przykład z mojej strony, dla chrześcijan szatan jest czymś złym natomiast dla satanistów (zaznaczam, że mamy wolność słowa i religii) jest bogiem. Jako, że na świecie jest więcej chrześcijan to satanista jest dla Nas/Was złym człowiekiem. I kto w tym przypadku ma rację? Czy absolutyzm ma zdanie na ten temat?
Marek, wszystko fajnie tylko nie rozumię jednego:
Vlodarsky napisał/a:
(...)martin.h bywa denerwujący(...)
M - Pon 07 Gru, 2009 Martin - twoja argumentacja jest tragiczna - nawet odechciało mi się z tobą polemizować.Bad-i - Pon 07 Gru, 2009 hehe widze ze Maciek = kontrowersja = zefir - Pon 07 Gru, 2009 dobra byla mowa o Sobieskiem to tylko mandarynka polecam, czysta srednio podchodzi
musze na kompie poszukac mojej facjaty tez wstawie TomsoN - Pon 07 Gru, 2009 Karowa
A tą fotą się pogrążam ale co tam
Janusz - Pon 07 Gru, 2009
TomsoN napisał/a:
hmmmm... możliwości to Ty nie masz zbyt sporych...... chyba długa będziesz zielony CHRZANEK - Pon 07 Gru, 2009
TomsoN napisał/a:
A co to ma być ???
Ogłoszenie pt.: sprzedam peżot 406 ??Barejka - Pon 07 Gru, 2009 chyba possam kutacza za piataka