To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Katastrofa samolotu

PiTT - Śro 12 Sty, 2011

a właśnie, poruszyłem temat w innym dziale
byłem ciekaw jak w pierszych chwilach zareaguje "Niezależna"

http://niezalezna.pl/arty...stalili/43519/1

fajnie podkreślili w cudzysłowie eksperci ;D

komentarze też stosunkowo interesujące

hmm... nie wiem już co myśleć, bo chyba nie takiej prawdy się spodziewaliśmy, czyż nie? :wall:

Janusz - Śro 12 Sty, 2011

PiTT napisał/a:
a właśnie, poruszyłem temat w innym dziale
byłem ciekaw jak w pierszych chwilach zareaguje "Niezależna"

http://niezalezna.pl/arty...stalili/43519/1

fajnie podkreślili w cudzysłowie eksperci ;D

komentarze też stosunkowo interesujące

hmm... nie wiem już co myśleć, bo chyba nie takiej prawdy się spodziewaliśmy, czyż nie? :wall:

swoja droga ta cała komisja to jakaś farsa, sory ale jak to ma byc komisja międzynarodowa to dlaczego tam sa same Ruski?? które jakby nie było sa strona w tej całej katastrofie...

nie twierdze ze to był zamach... ale w ten sposób taki raport na 100% nie będzie obiektywny

PiTT - Śro 12 Sty, 2011

katastrofa była w Rosji, więc raczej nie ma co się spodziewać że komisja będzie ze Szwajcarii
nie mogę tylko zrozumieć skąd w ludziach tyle upartości i potrzeby sensacji
od początku jedną z hipotez była właśnie presja wywierana przez zwierzchników, tym bardziej że takie zachowania miały miejsce już wcześniej
to na serio nie wiem, skąd to oburzenie że to kłamstwo
są to najbardziej prawdopodobne przyczyny wg. mnie, ale pewnie nie mam racji

PiTT napisał/a:
katastrofa była w Rosji, więc raczej nie ma co się spodziewać że komisja będzie ze Szwajcarii

słowo "Miedzynarodowy" świadczyłoby właśnie ze mogli by byc ze Szwajcari.

PiTT napisał/a:

ja uważam tak samo, ale w to ze rosja nie miała absolutnie żadnych niedociągnięć do końca nie wierz. Ktoś kiedyś napisał ze katastrofa lotnicza to zbiór okoliczności, a nie jedna przyczyna...

Jakarti - Śro 12 Sty, 2011

w Polsce nazwali ja miedzyanrodowa bo nie byla polska.. komisja jest rosyjska i z miedzynarodowa nie ma nic wspolnego Januszku. takze zaden szwajcar ani jankes nawet sie tam nie pojawi.
jedyne co miedzynarodowe w tym wszystkim to to, ze katastrofa polskiego samolotu zdarzyla sie w Rosji, a komisja pracowala wedlug przepisow miedzynarodowej konwencji chicagowskiej o katastrofach lotniczych.

PiTT - Śro 12 Sty, 2011

Janusz napisał/a:
PiTT napisał/a:

słowo "Miedzynarodowy" świadczyłoby właśnie ze mogli by byc ze Szwajcari.

PiTT napisał/a:

ja uważam tak samo, ale w to ze rosja nie miała absolutnie żadnych niedociągnięć do końca nie wierz. Ktoś kiedyś napisał ze katastrofa lotnicza to zbiór okoliczności, a nie jedna przyczyna...

W pracach komitetu uczestniczą: Azerbejdżan, Armenia, Białoruś, Gruzja, Kazachstan, Kirgistan, Mołdowa, Rosja, Tadżykistan, Turkmenistan, Uzbekistan i Ukraina. Siedziba Komitetu znajduje się w Moskwie. Komitetowi przewodniczy gen. lotn. Tatiana Anodina.

Po katastrofie polskiego Tu-154 w Smoleńsku w pracach komisji powołanej przez Międzypaństwowy Komitet Lotniczy i rosyjskie Ministerstwo Obrony w celu zbadania i ustalenia przyczyn katastrofy[3][4][1], bierze udział jako akredytowany przedstawiciel Polski (w oparciu o zał. 13 konwencji chicagowskiej z 1944 roku o międzynarodowym lotnictwie cywilnym[5]) przewodniczący polskiej Państwowej Komisji Badania Wypadków Lotniczych (PKBWL) Edmund Klich .

Jakarti - Śro 12 Sty, 2011

zle napisalem :)
wszystko to satelity ruskich

Jakarti napisał/a:
komisja jest rosyjska i z miedzynarodowa nie ma nic wspolnego Januszku

no karfa, przecież sie nazywa Międzynarodowa, to jak międzynarodowa nie ma z nią nic wspólnego??

PiTT napisał/a:
W pracach komitetu uczestniczą: Azerbejdżan, Armenia, Białoruś, Gruzja, Kazachstan, Kirgistan, Mołdowa, Rosja, Tadżykistan, Turkmenistan, Uzbekistan i Ukraina. Siedziba Komitetu znajduje się w Moskwie. Komitetowi przewodniczy gen. lotn. Tatiana Anodina.

no i wszystko jasne :)

Stf - Śro 12 Sty, 2011

ja tu widzę fałszowanie badań krwi, podmiany głosów z czarnych puszek i podstawione osoby w komisji. kiedy następna miesięcznica ?
PiTT - Śro 12 Sty, 2011

walić komisję :D
tutaj rozgrywa się bitwa pomiędzy zwolennikami teorii zamachowej a tymi którzy uważają, że załoga przeszarżowała
tyle w temacie, dlatego nawet jakby pojawiły się 100% dowody na to że pilot został zmuszony do lądowania to zaraz pojawiłyby się głosy że to nędzna manipulacja
alkohol w krwi generała... nędzna manipulacja
presja przełożonych... nędzna manipulacja

ale jakby pojawił się komunikat:
"zamach!, potwierdzono wybuch w przedziale pasażerskim, zanim samolot spadł na ziemię!"
to by pojawiły się brawa za skrupulatnie przeprowadzone dochodzenie...

właśnie tego nie mogę zrozumieć bo jako człowiek (chyba) sensownie myślący, nie przyjmuję od razu opcji zamachowej, tylko czekam na wyjaśnienia
dlatego też od początku pisałem że "wg. mnie" taka opcja jest wiarygodniejsza
nie wiem jak można być tak zawziętym i w kółko powtarzać "zamach, zamach, zamach" bez brania pod uwagę innych faktów dot. katastrofy :/

M - Śro 12 Sty, 2011

Widzę że już się niezły młyn zrobił.
Powiem od siebie że właśnie takiego komunikatu się spodziewałem.
Nie komentuję bo nie mam czego.

PiTT - Śro 12 Sty, 2011

ale możesz napisać czy wg. Ciebie to wiarygodny raporty czy też ściema
ja napisałem swoje zdanie

M - Śro 12 Sty, 2011

Uważam że rzeczy które podali muszą być prawdziwe bo inaczej by się skompromitowali
Stf - Śro 12 Sty, 2011

Co do faktu stwierdzonego przez MAK, że generał Błasik miał "pewną, niewielką ilość alkoholu", jak powiedział Kaczyński, "to nawet jeśli to była prawda, to nie ma to związku z tym, co się wydarzyło"...

- Że były naciski? Jacyś psychologowie mają twierdzić, że były naciski, choć żadnych dowodów w dokumentach, czarnych skrzynkach nie ma - dodał Kaczyński...

...jest to efekt decyzji premiera Donalda Tuska. - Oddania śledztwa Rosjanom, potem zaniechanie działań proponowanych przez zespół Antoniego Macierewicza...

kocham go :)

Maciusiowy - Śro 12 Sty, 2011

Stf napisał/a:
Co do faktu stwierdzonego przez MAK, że generał Błasik miał "pewną, niewielką ilość alkoholu", jak powiedział Kaczyński, "to nawet jeśli to była prawda, to nie ma to związku z tym, co się wydarzyło"...

- Że były naciski? Jacyś psychologowie mają twierdzić, że były naciski, choć żadnych dowodów w dokumentach, czarnych skrzynkach nie ma - dodał Kaczyński...

...jest to efekt decyzji premiera Donalda Tuska. - Oddania śledztwa Rosjanom, potem zaniechanie działań proponowanych przez zespół Antoniego Macierewicza...

kocham go

ja też go kocham :)
a "zespół Antoniego Macierewicza" to rozumiem jakaś choroba jest??? :]