Cassis - Pon 09 Maj, 2011 A żeś się rozpisał chłopie. Janusz - Pon 09 Maj, 2011
Yarko napisał/a:
10 letnich i to jest w ogóle bez jakiegokolwiek porównania do drogowej opony, nawet nowego semislicka
mam nieco odmienne zdanie, moim zdaniem od tego slicka którego miałem ja (czywiscie nie mówie o nowym, tylko dokładnie o tych co miałem) lepsza jest ta r888 która miałem z tyłu... miałem wrażenie ze po zmianie na slicki przód sie troche lepiej trzymał ale nie dużo lepiej, natomiast z tyłu była kosmiczna różnica, na seri oponie cały czas boki itp itd... na r888 jak po sznurku, ponadto na moim "sliku" już po pierwszym kołku pokazały sie druty
Cassis napisał/a:
A żeś się rozpisał chłopie.
starałem sie odpowiedzieć na wszystkie pytania do mnie z poprzednich 7 stron Jacek - Pon 09 Maj, 2011 M jak opony?Yarko - Pon 09 Maj, 2011 tyłem nawet R1R sobie poradzi, z przodu jest już znacznie gorzej i kierowalność na takim slicku a na drogowych oponach w lekko podsterownym aucie to przepaść, zauważ że mamy zupełnie inne zawieszenia, u mnie bardzo ciężko jest oderwać z tyłu drogową oponę, a nie mówiąc już o rozgrzanej R1RJanusz - Pon 09 Maj, 2011
Yarko napisał/a:
tyłem nawet R1R sobie poradzi, z przodu jest już znacznie gorzej i kierowalność na takim slicku a na drogowych oponach w lekko podsterownym aucie to przepaść, zauważ że mamy zupełnie inne zawieszenia, u mnie bardzo ciężko jest oderwać z tyłu drogową oponę, a nie mówiąc już o rozgrzanej R1R
wychodzi z tego ze mój zawias w cenie seri jest lepszy ale tak serio to szkoda ze był już koniec imprezy bo przerzuciłbym na przód swoje stare gsd3 z tyłu zostawił r888 i zobaczył jak czas da się tym wykręcić. moim zdaniem byłby podobny ale to tez pewnie wynikałoby już z lepszej znajomości toru anjas - Pon 09 Maj, 2011
Jacek napisał/a:
M jak opony?
jechałem z eMem i moim zdaniem kleiły super. Ciekawe jak wrażenia kierowcy
Faktem jest, że Januszek wykręcił mega czas. Moim zdaniem gość ma talent i zacięcie. Będą z Ciebie Januszku ludzie Yarko - Pon 09 Maj, 2011 spoko, w tym tygodniu odbieram slicki, sprężyny w przyszłym i szykuję się na lap race 22.05 Bart - Pon 09 Maj, 2011
anjas napisał/a:
Moim zdaniem gość ma talent i zacięcie. Będą z Ciebie Januszku ludzie
btw. Januszku - jak na maturze poszło? Jacek - Pon 09 Maj, 2011
Bart napisał/a:
anjas napisał/a:
Moim zdaniem gość ma talent i zacięcie. Będą z Ciebie Januszku ludzie
btw. Januszku - jak na maturze poszło?
hehe..to za rok ziom, za rok Janusz - Pon 09 Maj, 2011
anjas napisał/a:
Faktem jest, że Januszek wykręcił mega czas. Moim zdaniem gość ma talent i zacięcie. Będą z Ciebie Januszku ludzie
ja to jestem nikt, patrzcie na Rasputina.... on miał 90 koni ja prawie 170
kurcze ciągle nie mogę uwierzyć jakie to czasy kręciło, tym bardziej ze pamiętam mniej więcej czasy z ostatniego Radomia, i wychodzi na to ze ta fiesta jest jakimś ewenementem po prostu, oczywiście nie ujmując nic Rasputinowi Stf - Pon 09 Maj, 2011
Yarko napisał/a:
Stf, tak jak mówiłeś, slick to w ogóle inny wymiar, przejechałem się z Januszkiem na jego 10 letnich i to jest w ogóle bez jakiegokolwiek porównania do drogowej opony, nawet nowego semislicka
ja nie mówiłem że 10letni slick jest lepszy od nowego semislicka tylko o fakcie że można kupować nowe r888 albo za tą kasę używane zdrowe slicki. różnica przy wczorajszej próbie obstawiam z 3-4sek na korzyść slicka.
co do gps - nie wiedziałem, że robiliście porównania. jeśli tak wychodziło - to ok. jak najbardziej można przyjmować te czasy. dla mnie czas fiestą 2:19 na seryjnej oponie jest po prostu dziwny. januszek napitalał na slicku 2:15, na seryjnej 2:20... ale mając ~170km... i jechał raczej 110% możliwości auta. nagle się okazuje że 90km fiesta jest szybsza... hmmm szybsza od nowego coopera s, clio sporta III... jeśli był onboard - to fajnie. pierwszy odszczekam swoje podejrzenia nieczystego przejazdu i pogratuluję mega skilla!Jacek - Pon 09 Maj, 2011 żadna nowość, 70 konne aygo lało saxo, coopery s i fokusy Janusz - Pon 09 Maj, 2011
Stf napisał/a:
januszek napitalał na slicku 2:15
eeeejjj.... nie ma nigdzie takiego czasu.... tzn jest... ale się nie liczy !!
kurcze, ja naprawdę wierze Rasputinowi.... albo ta fiesta musiała się idealnie wpasować w sekwencje toru albo Rasputin nie chciał się w clio sporcie wcześniej ujawniać Anonymous - Pon 09 Maj, 2011 W bialej rajdowce czasy 2.22.xx , 2.21 i bylo coraz lepiej , na koncowe r888 praktycznie zjedzonej w calosci 2.20.xx
Z Kenetem dodatkowo jak napadalismy Gsi w ostatnim przejezdzie w stylu ale urwal , wyszlo 2.20.94 , takze samochody daja rade i kierowcy rowniez.
Dodam ze Federale u Keneta robia mega robote
PzdrRasputin - Pon 09 Maj, 2011 Czuję się jak w szkole kiedy dostałem 5 i musze teraz udowodnic,że nie ściągałem
Słuchajcie fura mnie cały czas zadziwia. Tydzień temu na torze Poznan objechałem 140ph 205 GTI, parę 318is na slicku i wiele mocniejszych fur. Wygląda na to że mam dobrze dotartą serię. Nie mierzyłem jej bo szkoda mi kasy,wolę zalać pełen bak i upalać.
Co do moich skilsów to od ostatniego Radomia startuje gdzie się da i jakiś progres zauważyłem sam. Sportem nigdy nie nakurfiałem na 120% bo to jest mój dupowóz.
Żeby było smieszniej Fiesta ma każdy amorek z innej parafii a po ostatnich Mazowieckich Szutrach latam na połamanej przedniej sprężynie firmy Jamex.
Ale do rzeczy. Dla niedowiarków wrzucam filmik gdzie mam czas 2.22 czyli i tak zostaje na 4 miejscu. Spokojnie da sie ten przejazd poprawić.
Dodam,że film nie jest dziełem rosjan,strzały które słychac to jedynie z wydechu acha i kolektora RS z Clio nie założyłem do fiesty.
Dla bardziej dociekliwych polecam programy do edycji video i analize poklatkową mojego czasu.
Miłego oglądania