To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HH.ORG na Torze - 2011 HH.ORG TrackDay Ułęż 8 MAJ

Cassis - Pon 09 Maj, 2011

A żeś się rozpisał chłopie. :rotfl:
Janusz - Pon 09 Maj, 2011

Yarko napisał/a:
10 letnich i to jest w ogóle bez jakiegokolwiek porównania do drogowej opony, nawet nowego semislicka :)

mam nieco odmienne zdanie, moim zdaniem od tego slicka którego miałem ja (czywiscie nie mówie o nowym, tylko dokładnie o tych co miałem) lepsza jest ta r888 która miałem z tyłu... miałem wrażenie ze po zmianie na slicki przód sie troche lepiej trzymał ale nie dużo lepiej, natomiast z tyłu była kosmiczna różnica, na seri oponie cały czas boki itp itd... na r888 jak po sznurku, ponadto na moim "sliku" już po pierwszym kołku pokazały sie druty :rotfl: :rotfl:

Cassis napisał/a:
A żeś się rozpisał chłopie. :rotfl:

starałem sie odpowiedzieć na wszystkie pytania do mnie z poprzednich 7 stron ;D

Jacek - Pon 09 Maj, 2011

M jak opony?
Yarko - Pon 09 Maj, 2011

tyłem nawet R1R sobie poradzi, z przodu jest już znacznie gorzej i kierowalność na takim slicku a na drogowych oponach w lekko podsterownym aucie to przepaść, zauważ że mamy zupełnie inne zawieszenia, u mnie bardzo ciężko jest oderwać z tyłu drogową oponę, a nie mówiąc już o rozgrzanej R1R

Yarko napisał/a:
tyłem nawet R1R sobie poradzi, z przodu jest już znacznie gorzej i kierowalność na takim slicku a na drogowych oponach w lekko podsterownym aucie to przepaść, zauważ że mamy zupełnie inne zawieszenia, u mnie bardzo ciężko jest oderwać z tyłu drogową oponę, a nie mówiąc już o rozgrzanej R1R

wychodzi z tego ze mój zawias w cenie seri jest lepszy ;D ale tak serio to szkoda ze był już koniec imprezy bo przerzuciłbym na przód swoje stare gsd3 z tyłu zostawił r888 i zobaczył jak czas da się tym wykręcić. moim zdaniem byłby podobny :) ale to tez pewnie wynikałoby już z lepszej znajomości toru :)

anjas - Pon 09 Maj, 2011

Jacek napisał/a:
M jak opony?

jechałem z eMem i moim zdaniem kleiły super. Ciekawe jak wrażenia kierowcy :)

Faktem jest, że Januszek wykręcił mega czas. Moim zdaniem gość ma talent i zacięcie. Będą z Ciebie Januszku ludzie ;)

Yarko - Pon 09 Maj, 2011

spoko, w tym tygodniu odbieram slicki, sprężyny w przyszłym i szykuję się na lap race 22.05 :)
Bart - Pon 09 Maj, 2011

anjas napisał/a:
Moim zdaniem gość ma talent i zacięcie. Będą z Ciebie Januszku ludzie ;)

btw. Januszku - jak na maturze poszło? :]

Jacek - Pon 09 Maj, 2011

Bart napisał/a:
anjas napisał/a:
Moim zdaniem gość ma talent i zacięcie. Będą z Ciebie Januszku ludzie ;)

btw. Januszku - jak na maturze poszło? :]

hehe..to za rok ziom, za rok ;)

anjas napisał/a:
Faktem jest, że Januszek wykręcił mega czas. Moim zdaniem gość ma talent i zacięcie. Będą z Ciebie Januszku ludzie ;)

ja to jestem nikt, patrzcie na Rasputina.... on miał 90 koni ja prawie 170 xD xD

kurcze ciągle nie mogę uwierzyć jakie to czasy kręciło, tym bardziej ze pamiętam mniej więcej czasy z ostatniego Radomia, i wychodzi na to ze ta fiesta jest jakimś ewenementem po prostu, oczywiście nie ujmując nic Rasputinowi :)

Stf - Pon 09 Maj, 2011

Yarko napisał/a:
Stf, tak jak mówiłeś, slick to w ogóle inny wymiar, przejechałem się z Januszkiem na jego 10 letnich i to jest w ogóle bez jakiegokolwiek porównania do drogowej opony, nawet nowego semislicka

ja nie mówiłem że 10letni slick jest lepszy od nowego semislicka ;) tylko o fakcie że można kupować nowe r888 albo za tą kasę używane zdrowe slicki. różnica przy wczorajszej próbie obstawiam z 3-4sek na korzyść slicka.

co do gps - nie wiedziałem, że robiliście porównania. jeśli tak wychodziło - to ok. jak najbardziej można przyjmować te czasy. dla mnie czas fiestą 2:19 na seryjnej oponie jest po prostu dziwny. januszek napitalał na slicku 2:15, na seryjnej 2:20... ale mając ~170km... i jechał raczej 110% możliwości auta. nagle się okazuje że 90km fiesta jest szybsza... hmmm szybsza od nowego coopera s, clio sporta III... jeśli był onboard - to fajnie. pierwszy odszczekam swoje podejrzenia nieczystego przejazdu i pogratuluję mega skilla!

Jacek - Pon 09 Maj, 2011

żadna nowość, 70 konne aygo lało saxo, coopery s i fokusy ;)

Stf napisał/a:
januszek napitalał na slicku 2:15

eeeejjj.... nie ma nigdzie takiego czasu.... tzn jest... ale się nie liczy !!

kurcze, ja naprawdę wierze Rasputinowi.... :) albo ta fiesta musiała się idealnie wpasować w sekwencje toru albo Rasputin nie chciał się w clio sporcie wcześniej ujawniać :)

Anonymous - Pon 09 Maj, 2011

W bialej rajdowce czasy 2.22.xx , 2.21 i bylo coraz lepiej , na koncowe r888 praktycznie zjedzonej w calosci 2.20.xx

Z Kenetem dodatkowo jak napadalismy Gsi w ostatnim przejezdzie w stylu ale urwal , wyszlo 2.20.94 , takze samochody daja rade i kierowcy rowniez.

Dodam ze Federale u Keneta robia mega robote

Pzdr

Rasputin - Pon 09 Maj, 2011

Czuję się jak w szkole kiedy dostałem 5 i musze teraz udowodnic,że nie ściągałem :/
Słuchajcie fura mnie cały czas zadziwia. Tydzień temu na torze Poznan objechałem 140ph 205 GTI, parę 318is na slicku i wiele mocniejszych fur. Wygląda na to że mam dobrze dotartą serię. Nie mierzyłem jej bo szkoda mi kasy,wolę zalać pełen bak i upalać.
Co do moich skilsów to od ostatniego Radomia startuje gdzie się da i jakiś progres zauważyłem sam. Sportem nigdy nie nakurfiałem na 120% bo to jest mój dupowóz.
Żeby było smieszniej Fiesta ma każdy amorek z innej parafii a po ostatnich Mazowieckich Szutrach latam na połamanej przedniej sprężynie firmy Jamex.
Ale do rzeczy. Dla niedowiarków wrzucam filmik gdzie mam czas 2.22 czyli i tak zostaje na 4 miejscu. Spokojnie da sie ten przejazd poprawić.
Dodam,że film nie jest dziełem rosjan,strzały które słychac to jedynie z wydechu acha i kolektora RS z Clio nie założyłem do fiesty.
Dla bardziej dociekliwych polecam programy do edycji video i analize poklatkową mojego czasu.
Miłego oglądania :]