Kenet - Czw 28 Sie, 2014 Nie ukrywam, że służbowe auto, nawet gdy jest to tylko Fabia to dalej jest mistrz opcją.Kenet - Pon 13 Paź, 2014 Jako, że najlepiej uczyć się jazdy idąc grubo, pojechałem wczoraj na Tor Jastrząb. Okazja była zacna bo przyjechało do mnie na weekend 2óch ziomków na Supermoto. Po chwili namysłu jakoś w tamtym tygodniu stwierdziliśmy, że zamiast siekać po ulicy polecimy na tor i tak też się stało:
przejechałem po torze prawie 100 km, pozamykałem opony przód/tył, już sam nie wiem który, ale po raz kolejny mogę napisać, że to był najlepszy dzień na torze jaki pamiętam. Adrenalina, banan na gębie i nieosiągalny wcześniej poziom koncentracji na każdym szczególe - nie do opisania. Na motocyklu nie ma miejsca na błąd, więc początkowo jeździ się jak fajka. 1 i 2 sesja zapoznawcze, ktoś tam mnie wyprzedzał, więc od 3ciej mówię sobie atak. I tak było, 4 kolejne sesje nikt mnie nie wyprzedził, puszczałem tylko jednego ziomka z KTMa żeby raz on mnie nagrał, a raz ja jego. Było mega generalnie, na wiosnę lecę też na Poznań
A tutaj film, na którym nic nie widać:
Cały tor idę na 2ce, można było w 2 miejscach wkładać na chwilę 3 i w dwóch zbić na 1, ale wolałem się skupić na poprawnym pokonaniu zakrętu. Nie daliśmy rady (z resztą jak połowa uczestników) dolatać w pełnym wymiarze czasowym do 17ej. Z powodu mega zmęczenia zawinęliśmy się godzinę wcześniej. Naprawdę trzeba się napracować na motocyklu podczas upalania po torze. Dziś ledwo chodzę
Także ten - toivias - Pon 13 Paź, 2014
Kenet napisał/a:
puszczałem tylko jednego ziomka z KTMa żeby raz on mnie nagrał, a raz ja jego.
Kabat to trochę inaczej przedstawił Kenet - Pon 26 Sty, 2015 Sezon coraz bliżej, ktoś coś upala na moto w 2015?
Moja Honda odjechała:
a na jej miejsce przyjechał Gix:
Nowy sprzęt mocniej ukierunkowany na tor, ponieważ w tym roku parę Jastrzombiów i jeden Speedday na Torze Poznań w planie arssss - Pon 26 Sty, 2015 Ładny. Ile to ma koni? 180?Kenet - Pon 26 Sty, 2015 750ccm i 150 KMKarQ - Wto 27 Sty, 2015 Mi sie córka rodzi, więc totalnie zeszlo ze mnie ciśnienie na dwa koła.
Za to wejdę w offroad
GSX fajny sprzęt!Ryba - Wto 27 Sty, 2015 Ketet,
ja czasem śmigam na radom, ale ogólnie tylko jak ziomek ma miejsce w busie na dodatkowy moto. Taszczyć się 200km na jednośladzie a potem śmigać po torze to mega słaba akcja.
Jak się przedstawia ten jastrząb relanie z puktu widzenia dwóch kółek?
Dobry zakup, ja już gixxerami-750 najechałem ponad 15k km Kenet - Wto 27 Sty, 2015 Moim zdaniem elegancki obiekt na moto, choć Hondą byłem tylko raz. Ale wydaje mi się, że jeździłem po najbardziej optymalnej próbie bo w dwóch miejscach było 150+, były i bardzo wolne i szybkie winkle. Jedno fajne przełamanie lewo-prawo-lewo. Można się tam nagimnastykować i namęczyć. Asfalt nowy, równy i przyczepny. Są trybuny, więc w przerwie można usiąść, coś podpatrzeć, na ten rok ma być już restauracja i hotel. CBRką jeździłem tylko na 2gim biegu, ale jak ktoś nie lubi kręcić pod czerwone to można się bawić 1-2-3.
Na Radomiu nie byłem ani autem ani motocyklem, więc nie mam bezpośredniego porównania. Natomiast patrząc na konfigurację to Jastrząb wydaje mi się znacznie ciekawszym obiektem.Chloru - Wto 27 Sty, 2015 Na Radomiu byłem raz. Dość mocno zjada opony. Xsara VTS w jednym miejscu wbijałem III bieg. Raczej nie jest to mój ulubiony obiekt. Na TJ nie byłem ale z filmów w sieci wygląda dużo lepiej. Radom to tor planowany pod gokarty.Kenet - Wto 27 Sty, 2015 Tak to wyglądało jak my jeździliśmy:
Tu akurat kolega na KTM LC4, trochę za nisko kamerę ustawiliśmy.Święty - Śro 04 Lut, 2015 hehe ciekawe czy z moimi 61 końmi da się coś tam pojechać Kenet - Śro 04 Lut, 2015 Da się da się, na GS 500 ludzie jeżdżą i na kolano schodzą Kenet - Nie 01 Mar, 2015 Dzisiaj po zeszłotygodniowych problemach z pompą paliwa wreszcie pełnoprawnie zainaugurowałem sezon. Jakiż ten sprzęt jest zajebisty - przyspiesza, skręca i hamuje jak sam lucyfer