To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HH.ORG na Torze - [HH.org TrackDay] Kielce 2012

no name - Nie 12 Sie, 2012

Grubo bonczek, grubo się tam bawicie ;D
M - Nie 12 Sie, 2012

Kurcze ale mieszanka asfaltu na kielcach to jakies kuriozum, jak wczoraj sie przyjrzałem to sklada się ona z małych kamyków otoczaków które są mega śliskie :) Dla porównania nastąpiliśmy na odcinek leśny z nową nawierzchnią gdzie mimo desczu było bardzo przyczepnie. Na kartingu slizgałem się jak po lodzie :) Potem weszliśmy na płytę poślizgową i była bardziej przyczepna. Może dlatego wczoraj nie miało znaczenia czy był slick czy drogowa opona.
Jeszcze w międzyczasie analizowaliśmy wczorajsze nieszczesne miejsce kontaktu z bunkrem ę i doszliśmy do takiego wniosku:

:rotfl:

Janusz - Nie 12 Sie, 2012

Cassis napisał/a:
Białe Clio Januszka miażdży wyglądem :jupi:

mnie nie powala, wyobrażałem sobie to duuzo lepiej :) no i o tyle o ile z daleka jeszcze jakoś to wygląda, to z bliska to jest rzeźnia ;/

ale fakt... akustyka przy upalaniu jest na booogato :D a mamy taką miejscówe do upalania gdzie dźwięk odbija się od trzech gór robiąc niesamowite echo.. wrażenia jakby napierały 3 samochody równolegle z kilku stron :D

KarQ - Nie 12 Sie, 2012

Janusz napisał/a:
równolegle z kilku stron

Nie do końca jestem pewny czy to możliwe :]

musiałbyś wpaść i ogarnac :D bo słychać jeden samochód równocześnie z trzech stron, z tym ze z każdej strony słychać inny moment :P
qbica - Nie 12 Sie, 2012

Wróciłem! Było mega :D Bonczek dzięki za organizacje super imprezy ;) Miło było poznać wszystkich dotychczas nieznanych :) integracja i obchód toru miszcz ;D

Co do jazdy, to dawno się tyle nie najeździłem :jupi: tor śliski, ale przypadł mi do gustu, więc czekam na powtórke :D szkoda że nie udało sie od początku ogarnąć pomiarów, bo można by się było porównać, ale pogoniłem trochę Ma, więc nie jest źle :D

Szkoda dzwonu puma na koniec, widać że była napinka na dobry czas i nie wydało, ale banda jest prawie jak nowa, M oglądnął ją dokładnie z każdej strony :rotfl:

M - Nie 12 Sie, 2012

Było mega wesoło wczoraj :jupi:
Ja na następne kielce zakładam interstejty ;D

qbica napisał/a:
banda jest prawie jak nowa

Trzeba dodać że po strzale puma a fotą przeszła mały trejtanment,
ciężko było bo ona jakaś taka amelinuowa xD

qbica - Nie 12 Sie, 2012

ameliniowa to ona nie była ;D

Shot at 2012-08-12

was79 - Nie 12 Sie, 2012

leszq napisał/a:
Dzięki za bardzo fajny trening, ponad 100km przejechane, pierwszy raz w Megane, trochę nowego doświadczenia, ale jazda wciąż daleko od granicy możliwości tego auta Początek na mokrym torze tragedia, u mnie w ogóle brak opcji jeżdżenia na Wanli, ale tor szybko przesychał i trakcji przybywało

Przekonałem się, że jest mega różnica w napędzaniu się klijo/megi. Burbo daje dobre pyerdolnięcie z dołu. Auto przy zmianie obciążenia jest też znacznie stabilniejsze niż klijacz. Ogólnie fajny fur i w dobrym kierunku kolega zmierza ^_^

qbica napisał/a:
ameliniowa to ona nie była ;D

Wiem, wiem :rotfl:
Jestem ciekawy tego onborda bo może wyjaśni czy wahacz nie
strzelił przed kolizja, ślady hamowania takie trochę dziwne były

karoluPL - Nie 12 Sie, 2012

ale prawda jest taka, ze na kielcach megany nigdy nie miały i nie bedą mieć szans do cliówek, taki jest ten tor, ze clio sie sprawdza, a megane nie bardzo :>

a co do barierki-ameliniowej, mam nadzieje, ze nie mieliscie problemu z obsługą toru coby płacić za szkodę ( bo tak niestety u nas bywa, ze niby wszystko co sie popsuje-trzeba pokryć szkode)

a co do nowego leśnego- eh, nie będę dużo mówił, ale przekonałem się, jest prze mistrz ;D

Barierka została naprawiona i przywrócona do stanu pierwotnego,
co się z nią mogło dzisiaj stać w czasie giełdy to tego nie wiemy :]

Tomcat napisał/a:
Janusz napisał/a:
Stf napisał/a:
Podzial napinkowy musi byc coby mobilizacje pobudzic. a co ! :)
Co innego Vodka Spot. wlasnie tego niektorzy odroznic nie moga. A to inny grunt przeciez.

+1 :D

was79 napisał/a:
Swoją drogą Kielce, to fajna opcja, bo Krak, W-wa, Łuć, Szlonsk ma po ok. 150 km dojazd

+1 choć raz nie miałem najdalej na tor :rotfl: tylko poczekajmy aż wyremontują leśny :)

a myślisz że Cię tam wpuszczą ? niestety to nie takie łatwe...

Gratulacje Januszek, już Ci mówiłem gdzie Cię widzę :P

ej, no ale chyba po to remontują tor żeby po nim jeździć a nie żeby ładnie to wyglądało z lotu ptaka ??

karoluPL - Nie 12 Sie, 2012

no name napisał/a:
Barierka została naprawiona i przywrócona do stanu pierwotnego,
co się z nią mogło dzisiaj stać w czasie giełdy to tego nie wiemy

no to prawidłowo, na tym można zakończyć temat :>