M - Wto 19 Paź, 2010 Śledztwo nie zostało zakończone a ty już wiesz jak nie było lub jak było?anjas - Wto 19 Paź, 2010
M napisał/a:
Śledztwo nie zostało zakończone a ty już wiesz jak nie było lub jak było?
Maćku, nie ja a "Nasz dziennik"... który mimo nazwy mój nie jest w żadnym stopniu...M - Wto 19 Paź, 2010
anjas napisał/a:
M napisał/a:
Śledztwo nie zostało zakończone a ty już wiesz jak nie było lub jak było?
Maćku, nie ja a "Nasz dziennik"... który mimo nazwy mój nie jest w żadnym stopniu...
W artykule przywołane są fakty oraz ustalenia prokuratury:
Cytat:
Z ustaleń prokuratury wynika, że Eugeniusz Wróbel został zamordowany we własnym domu, a jego ciało wrzucono do Zalewu Rybnickiego. Do zabójstwa przyznał się jego syn Grzegorz, który złożył obszerne wyjaśnienia, jednakże wczoraj w prokuraturze odwołał swoje wcześniejsze zeznania. Śledczy nie chcą podać, czy posiadają informacje wskazujące na udział innych osób w zbrodni oraz jaki był jej motyw.
Spokojnie.anjas - Wto 19 Paź, 2010 Maciek, nie powiesz, że artykuł nie jest sugerujący, że coś jest na rzeczy. Wystarczy przeczytać lead:
Cytat:
"Nasz Dziennik": Jeden z najlepszych w Polsce specjalistów z zakresu komputerowych systemów sterowania lotem samolotów, dr inż. Eugeniusz Wróbel, ginie w nieprawdopodobnych okolicznościach. Pół roku po katastrofie i na trzy dni przed publikacją przez MAK raportu na temat przyczyn katastrofy na lotnisku Smoleńsk Siewiernyj - zaznacza gazeta.
Dlaczego piszą o tym, że ginie pół roku po katastrofie, 3 dni przed publikacją raportu?
Mogli napisać, że zginął 65,5 miliona lat po wyginięciu dinozaurów, albo 550 lat po wynalezieniu pisma przez Gutenberga...
Jeśli nic nie sugerują to dlaczego nawiązują przy okazji tego morderstwa do katastrofy w Smoleńsku a nie do Guttenberga?M - Wto 19 Paź, 2010 Dlatego że Mości Anjasie - katastrofa smoleńska jest największą tragedią Państwa polskiego od drugiej wojny światowej i jeśli są jakiekolwiek kwestie wspólne lub niepokojące koligacje tych faktów to rolą dziennikarza jest poinformowanie społeczeństwa o nich. Nierzadko zdarza się że dziennikarze coś wyniuchają i dopiero wtedy prokuratura wszczyna postępowanie.
Jeśli jest nawet 1% prawdopodobieństwa że te dwie kwestie są połączone to należy to sprawdzić. Podstawą dziennikarstwa jest prawda.anjas - Wto 19 Paź, 2010
M napisał/a:
Jeśli jest nawet 1% prawdopodobieństwa że te dwie kwestie są połączone to należy to sprawdzić.
tak, i dopiero wtedy pisać, inaczej na 99% pisze się insynuacje i bzdury, które niestety niektórzy traktuja jak prawdę objawioną i nie przyjmują do wiadomości, że może być inaczej.
M napisał/a:
Podstawą dziennikarstwa jest prawda.
Dokładnie, i dobrze by było gdyby o tej prawdzie pisali a nie zmyślali "sensacyjne" wątki i robili ludziom wodę z mózgu żerując na tragedii jakiejś rodziny.M - Wto 19 Paź, 2010 A co powiesz o newsie że gen. Błasik siedział za sterami - news który maglował się przez parę dni przez główne nurty informacyjne mimo iż nie miał żadnych podstaw dowodowych?
Jakoś REM nie interweniowała, Głos Cadyka nie rozpisywał się o nierzetelności a Stara Szkapa w Tokfmie nie biadoliła jak to źle prowadzi się dziennikarstwo.anjas - Wto 19 Paź, 2010
M napisał/a:
A co powiesz o newsie że gen. Błasik siedział za sterami - news który maglował się przez parę dni przez główne nurty informacyjne mimo iż nie miał żadnych podstaw dowodowych?
Nie pamiętam takiego newsa. Ale pamiętam, że czytałem wywiad z jakimś pilotem wojskowym, który wspominał, że Błasik lubił w czasie lotu odsunąć pilota i przejąć stery. Podobno zdarzało się to dość często.
M napisał/a:
Głos Cadyka nie rozpisywał się o nierzetelności a Stara Szkapa w Tokfmie nie biadoliła jak to źle prowadzi się dziennikarstwo.
Kogo masz na myśli?
Aha, przypominam, że niedawno narzekałeś na poziom komentarzy na Onecie M - Wto 19 Paź, 2010 Podobno...
A co do komentarzy to zobacz swój ostatni post na poprzedniej stronie anjas - Wto 19 Paź, 2010
M napisał/a:
A co do komentarzy to zobacz swój ostatni post na poprzedniej stronie
Widziałem. Pisałem go świadomie i myślę, że jest pewnia różnica pomiędzy sarkazmem a nazywaniem kogoś "starą szkapą", choć tzreba przyznać, że zrobiłeś to z szacunkiem do tej osoby, bo napisałeś wielkimi literami .M - Wto 19 Paź, 2010 Ty wiesz o kim ja mówię. Ludzie tyle nie żyją.
W takim razie ja musiałem napisać komentarz nieświadomie?anjas - Wto 19 Paź, 2010
ot, kryzys jest, to i rozne rzeczy trzeba podniesc, np podatki i INNE... saxorulez - Wto 19 Paź, 2010 to już jest jakaś kpina...martin.h - Wto 19 Paź, 2010 R.o.z.p.i.e.r.d.o.l.i.ć w drobny mak