To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HH.ORG na Torze - WST LAP RACE

kamil - Wto 09 Paź, 2012

no to spokojnie :) Po prostu ciekawi mnie jak Ci spod namiotu zareagowali gdy ktoś faktycznie przytargał sobie używkę SR3 z UK za jakieś 20 tys funciaków.
W końcu jak coraz więcej Prosie, Lambo i koników na torze.

dEF - Wto 09 Paź, 2012

Ale przecież mamy taką sytuację jak mówisz.
Chłopaki z 7Motorsport kupili Radicala za ~120k PLN i jeździli nim na Poznaniu...

Z Radicalem to ja widzę dwa zasadnicze problemy:
Po pierwsze primo - w Polsce jest praktycznie tylko jeden tor, który się nadaje do jazdy Radicalem i jest to Pozen
Po drugie primo - wszystko jest super do póki coś nie klęknie... u chłopaków klęknął motor... jak się odezwali do Radicala ile by kosztował nowy to usłyszeli kwotę rzędu 90k PLN... Niby silnik Hayi, ale pomodzony bardzo... między innymi zupełnie inny wał i takie tam...

Więc po trzech wyścigach mają duuuuży ból głowy...

PieQt - Wto 09 Paź, 2012

rasta napisał/a:
Mówisz amatorskie spotkanie :rotfl:

to że impreza jest na torze, i część samochodów jest profi i część uczestników poci jaja w nomexie, nie powoduje, że nie jest to amatorska impreza - czytaj rasta co napisałem

dlatego też ubezpieczyciele wpisują w wyłączeniach ubezpieczenia TD :-(

buni - Wto 09 Paź, 2012

Jezdzilem Radicalem po Poznaniu i ubezpieczenie jest do kwoty 40k z jakims tam malym wkladem . Pow tej kwoty placi sie 100% . Tak samo dziala ubezpieczenie fur w wypozyczalniach przy ringu.

Koszty barierek na poznaniu sa promocyjne porownujac do barierek na ringu.
organizator powinien miec wykupione nnw na takie imprezy . One powinny pokryc koszty barier.

rasta - Wto 09 Paź, 2012

dEF napisał/a:
Ale przecież mamy taką sytuację jak mówisz.
Chłopaki z 7Motorsport kupili Radicala za ~120k PLN i jeździli nim na Poznaniu...

Z Radicalem to ja widzę dwa zasadnicze problemy:
Po pierwsze primo - w Polsce jest praktycznie tylko jeden tor, który się nadaje do jazdy Radicalem i jest to Pozen
Po drugie primo - wszystko jest super do póki coś nie klęknie... u chłopaków klęknął motor... jak się odezwali do Radicala ile by kosztował nowy to usłyszeli kwotę rzędu 90k PLN... Niby silnik Hayi, ale pomodzony bardzo... między innymi zupełnie inny wał i takie tam...

Więc po trzech wyścigach mają duuuuży ból głowy...

Skrzyń biegów też już kilka mają na sumieniu....

sajfer - Śro 10 Paź, 2012

To ciekawe, widziałem tego radicala z 7motorsport ale nie wiedziałem że natrafili na takie problemy.
Co jednak potwierdza moją teorię, że możesz kupić taniej, ale serwisować to później to drugi worek pieniędzy, i to uzasadnia te ceny od Marcinkiewicza.
Jednak bym się przejechał kiedyś..

Czy są jakieś wyniki z tego WST w Poznaniu? Chodzi mi o wyniki z WST, z TPTD mam i znam :)

Stf - Śro 10 Paź, 2012

Sajfer miales moze racelogica ? logi z przejazdu ?
sajfer - Śro 10 Paź, 2012

miałem racechrono w telefonie ale nie odpalone :wall:
Ale z kamery mam wykres z gps, na końcu prostej 191.6km/h jak chcesz jakieś inne dane to musisz mi powiedzieć, ewentualnie plik z gpsem w jakimś dziwnym formacie mogę podrzucić.
Ale czas kiepski jak na możliwości, więc nie ma co się sugerować :)

Stf - Śro 10 Paź, 2012

To podrzuc ten plik na ppieniazek@onet.pl. moze uda sie cos porownac.
GeKo - Śro 10 Paź, 2012

PieQt napisał/a:
Ale TD to nie sport,w sensie ze TD to amatorskie spotkanie, a nie zawody. Ubezpieczenie powinno być tańsze

Ubezpieczalnie traktują to jednakowo, ściganie się KJSy, treningi. Nawet dziś rubryczkę taką widziałem :)

no name - Śro 10 Paź, 2012

Jak wykupowałem ostatnie OC to też miałem pytanie czy auto
przypadkiem nie bierze udziału w jakiś upalankach

roj - Śro 10 Paź, 2012

no name napisał/a:
Jak wykupowałem ostatnie OC to też miałem pytanie czy auto
przypadkiem nie bierze udziału w jakiś upalankach

- jakieś imprezy sportowe?
- nie, nie, nic z tych rzeczy.
- to po co Panu klatka w cinqucento??!! ha!
- dla bezpieczeństwa oczywiście, jestem z Pragi, mam żółte cc, proszę bardzo:
http://www.tvnwarszawa.pl...skim,62581.html
:D

no name - Śro 10 Paź, 2012

Dobrze że o tej godzinie tam nie jeżdżę bo normalnie sami wariaci xD
rasta - Nie 14 Paź, 2012

Real Race:

Kenet - Pon 15 Paź, 2012

Jestem tu! moje jedyne udane wyprzedzanie ;D