Anonymous - Śro 25 Cze, 2014 mam kolezanke która od 37 lat,co roku jezdzi do mielna,tez sie nie nudziM - Śro 25 Cze, 2014 Rabar, Chorwacja to nie mielno,
tu jest pięknie jak w Grecji,
Czysto jak w Szwajcarii,
Taniej niż w Polsce,
Pogoda jak w Playa de Las Americas.
Oraz niema tu arabów, cyganów i innego brudu.
Wszystkiego po trochu, można dojechać samochodem co czyni te miejsce bardzo atrakcyjnym. Ot co, nie ma żadnej mody na chorwację, to po prostu świetne miejsce na wakacje.leszq - Śro 25 Cze, 2014 +1
Zwiedziłem już sporo miejsc w Europie, ale do większości, jakoś bardzo nie chce mi się wracać. Chorwacja ma coś takiego w sobie że co 2-3 wakacje zawsze tam mam ochotę jechać.Anonymous - Śro 25 Cze, 2014 Byłem w Chorwacji 2 razy,raz wracając z Albani spędziłem tam z 5 dni,drugi raz 2 tyg z synem,przejechaliśmy całą,zatrzymując sie na 2-3 dni w jednym miejscu.Faktycznie bardzo fajny kraj ale dla mnie życie jest zbyt krótkie a świat zbyt duży by co roku jedzić w to samo miejsce.Rodzinki z małymi dziecmi to jeszcze rozumiem ale reszta....no cóż kojarzy mi sie z wspomniana koleżanką jezdzącą do Mielna-bo tam wszystkich i wszystko zna i czuje sie jak u siebie.kaziu1985pn - Śro 25 Cze, 2014
rabarbar napisał/a:
życie jest zbyt krótkie a świat zbyt duży by co roku jedzić w to samo miejsce.
+1kosmita - Śro 25 Cze, 2014 +2M - Czw 26 Cze, 2014 Łukasz, wyjezdzamy na Murter - bede sie odzywac okolo 12stej jakby cos.kamil - Czw 26 Cze, 2014 a tam są chyba piaszczyste plaże. M, podaj jakieś namiary jak coś trafisz fajnegoleszq - Czw 26 Cze, 2014 Zgadzam się Rabi, dlatego rok temu byłem w Turcji i Chorwacji, a w tym roku na Majorce - polecam Pirania - Czw 26 Cze, 2014 Nigdy nie jedziemy w to samo miejsce. Co można zobaczyć w tydzień lub dwa? Za każdym razem zwiedzamy coś innego i napotykamy na coś malowniczego, 100km dalej i potrafią być już kompletnie inne plaże, miasta o innym klimacie.
Ja już jakiś tam kawałek świata zwiedziłam i wiem co mi się podoba co nie. I wracam tam bo zwyczajnie dobrze się tam za każdym razem czuję.
Bardzo mi sie podoba, że w Cro nie ma głownie znienawidzonych przeze mnie upałów po 40'C w cieniu (choć bywa), ludzie są normalni i nastawieni na turystę a nie robią łachę jak w wielu innych miejscach. Woda i plaże są piękne, a nie zupy z glonami. Jest czysto, bezpiecznie (zostawiasz na plazy torbę z aparatem itd), ludzie sa mili, itd.
Kierunki, które by mnie jeszcze interesowały maja bilety samolotowe za 2000zł, a akurat na takie kwoty za bilet znajduje dużo więcej ciekawszych przeznaczeń. To kierunki, które oferują w standardowej ofercie biura kompletnie mnie nie interesuje... Równocześnie już taka Bosnia i Hercegowina, Czarnogóra, Albania, Bułagaria to jest konkretna trasa na która samochodem szkoda czasu. A tak z ciekawości (pomijając kraje Arabskie!) byście polecali? Miejscówki, w których poza leżeniem na basenie cos oferują?
Poza tym chyba nie macie tylko po tygodniu wakacji, żeby nie pojechać jeszcze gdzieś indziej?Kamill - Czw 26 Cze, 2014
Pirania napisał/a:
A tak z ciekawości (pomijając kraje Arabskie!) byście polecali? Miejscówki, w których poza leżeniem na basenie cos oferują?
Poza tym chyba nie macie tylko po tygodniu wakacji, żeby nie pojechać jeszcze gdzieś indziej?
Mielnobob.dsk - Czw 26 Cze, 2014
Pirania napisał/a:
A tak z ciekawości (pomijając kraje Arabskie!) byście polecali? Miejscówki, w których poza leżeniem na basenie cos oferują?
Poza tym chyba nie macie tylko po tygodniu wakacji, żeby nie pojechać jeszcze gdzieś indziej?
Polecam Barcelonę ! Tani lot, sporo można zobaczyć, zajefajna plaża, tani nocleg, a jak chcesz to z centrum godzinę pociągiem masz na Costa Brava kosmita - Czw 26 Cze, 2014
Pirania napisał/a:
Tak na szybko: Włochy (np. Sardynia, Sycylia), Francja (np. Korsyka, Bretania, Akwitania, Południe), Półwysep Iberyjski (np. Andaluzja, Kraj Basków, Portugalia)
Co jest nie tak z krajami arabskimi ?Michał - Czw 26 Cze, 2014
Kamill napisał/a:
Pirania napisał/a:
Mielno
michool_vt - Czw 26 Cze, 2014
kamil napisał/a:
a tam są chyba piaszczyste plaże. M, podaj jakieś namiary jak coś trafisz fajnego