Anonymous - Wto 25 Sie, 2009 Cześć wszystkim, jestem tu nowy, mam 19lat jestem z Krakowa, motoryzacja interesuje się z dobre 7lat , obecnie jestem kierownikiem ibizy 96r GTi. Od października czas studia zacząć.kubas - Wto 25 Sie, 2009 czesc pokaz foty furki gdzie zaczynasz studiowac ?Stacho - Wto 25 Sie, 2009 Witamy
masz może siostre ?Jacek - Wto 25 Sie, 2009 witaj fello Anonymous - Wto 25 Sie, 2009 Fotek furki nie mam, ale i tak nie ma się czym chwalić (zwłaszcza że ostatnio miała małego klapsa). Poza tym ibizka jest jakby na spółkę z ojcem, bo częściej jezdze polo 6N 1,4 . Trzeba zacząć zbierać na coś w 100% swojego.
Siostry nie mam. A studia na WSEI kraków.TomsoN - Wto 25 Sie, 2009 Witaj Tomasz z tej strony,
polecam Golf'a użytkownika "KarQ" bądź Colta GTI użytkownika "griffin010"
Obydwa są na sprzedaż za dobre pieniążki i dostarczają wielu emocji.
Pozdrawiam czule z Warszawy.Anonymous - Wto 25 Sie, 2009 Wybacz ale jakoś golf mnie nie interesuję, zakup własnego GTi to min. rok czasu, narazie nie mam pieniędzy na to bo otwieram własną działalność , co do niemieckich GTi lub a niemieckim rodowodem (jak ibiza) to mam takie zdanie to zwykły hatch z trochę większym silnikiem, nie ma tego co miałem jak jechałem w francuskich/japońskich GTi . Jak już będę coś kupował to 106/saxo ewent clio williams Narazie się muszę potoczyć jeszcze z 1-2L polówką i ibiza.martin.h - Wto 25 Sie, 2009
fello1 napisał/a:
Jak już będę coś kupował to 106/saxo ewent clio williams
Widać, że swój, witam fydi - Wto 25 Sie, 2009
fello1 napisał/a:
Jak już będę coś kupował to 106/saxo ewent clio williams Narazie się muszę potoczyć jeszcze z 1-2L polówką i ibiza.
Bierz Williamsa! (wiem co mówię)
Witam i zapraszam do mądrego udzielania się TomsoN - Wto 25 Sie, 2009 Srilliamsa Trzeba mieć z główką, żeby jeżdzić renówką! Jakby co to wina Janusza bo on ma taki podpis!Anonymous - Wto 25 Sie, 2009 Tomson, mamy w rodzinie lagune I, fakt jest b. słaba (95km ), ale na prowadzenie nie mogę narzekać, czuje się pewnie za kierownicą a jeśli nawet wystąpi nadsterowność to lekka którą można spokojnie opanować, natomiast w ibizie zwiększałem prędkość w zakręcie i jak już wystąpiła ta nadsterowność to tak jakby ci wjechało auto z boku w tył , druga sprawa ibizy nie potrafie opanować, bo niby jest sztywna, ale jednak tył strasznie pływa i teraz nie wiem czy to wina miękkiej ścianki rainsportów, czy "ten typ tak ma" w każdym bądź razie 306 brata się lepiej trzyma a nie ma ani jednej wstawki "GTi" , tak więc za to lubię francuzy, bo dla moc nie jest najważniejsza . Inna sprawa nie długo będę musiał robić zawias w polo to też będę miał dylemat Barejka - Wto 25 Sie, 2009
fello1 napisał/a:
" w każdym bądź razie 306 brata się lepiej trzyma a nie ma ani jednej wstawki "GTi"
bo franca tak ma, wyobraz sobie teraz jak jedzie franccuzkie Gti skoro zwykly 306 idzie lepiej w zakrecie niz ibiza GTI
Witajk-mart - Wto 25 Sie, 2009
fello1 napisał/a:
Tomson, mamy w rodzinie lagune I, fakt jest b. słaba (95km
taka laguna spokojnie styka, by nakretym wyjac focusa rs ITomsoN - Wto 25 Sie, 2009 Barejka bo ibiza ma hiszpański, narowisty temperament - a Ty jeździsz peżotem!
Kej ale na modlińskiejAnonymous - Wto 25 Sie, 2009 Bajerka niestety tylko raz miałem okazje być pasażerem francuskiego GTi, mianowicie 306 s16 gti6 które naprawdę dobrze zakręcało. BTW będę musiał robić zawias w polo (tak na rok, dwa jazdy później sprzedaż) auto się masakrycznie giba w każda stronę, i teraz pytanie czy lepiej kupić najzwyklejsze gazówki i seryjne springi (podejrzewam że te już są wyrobione) czy kupić pseudosportowy zawias MTS`a ? fakt nie spodziewam się cudów bo mts kosztuje 7stów, i czy ma jakieś inne wady oprócz ping-ponga na nierównościach ?
B6 odpuszczam z góry, bo poprostu nie będę dokładam ponad 2k na zawias do auta którym pośmigam maks 2lata i sprzedam za grosze.