To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Moje na górze i ch*j!

Marek23 - Wto 19 Paź, 2010

A dotacje z Urzędu Pracy obciętę o połowę... Ten rząd pisze historię :lol2:
M - Wto 19 Paź, 2010

To chyba czubek góry lodowej.
M - Wto 19 Paź, 2010

http://www.wiadomosci24.p...dzi_164880.html
Jakarti - Wto 19 Paź, 2010

niezly hardcore..
M - Wto 19 Paź, 2010

Nieźle się robi w naszym kraju...
Cytat:
Z nieoficjalnych informacji wynika, że mężczyzna wykrzykiwał, iż nienawidzi PiS, partii Jarosława Kaczyńskiego.

Vlodarsky - Wto 19 Paź, 2010

...

Cytat:
Tadeusz Zaj Dzisiaj 11:55

Ta, które poderznięto gardło wiedziała coś o katastrofie smoleńskiej, nawet próbowała gestami pokazywać co zrobił samolot.

anjas - Wto 19 Paź, 2010

niezła masakra

Podziękujmy mediom za tą masakrę.
anjas - Wto 19 Paź, 2010

Marek23 napisał/a:

dlaczego mediom?

M - Wto 19 Paź, 2010

Dzień bez wjazdu na Jarka to dzień w mediach stracony.
Tzn ja uważam że człowiek zdrowy psychicznie nawet jak nienawidzi pisu, nawet jak by wchłonął tą całą indoktrynację to nigdy nie posunąłby się do takiego czynu.
Stąd wniosek że ten człowiek był po prostu psycholem.

anjas napisał/a:
Marek23 napisał/a:

dlaczego mediom?

To Pis według mediów jest najgorszą rzeczą jaka mogła się w Polsce przydarzyć. Za rządów tej partii, mielismy państwo policyjne, które straszyło, podsłuchiwało i wsadzało do więzień.
A i teraz Pis jest przedstawiany jako najgorsze z najgorszych. Jak sie na Tvn24 bębni ludziom o tym to sa efekty. Jedni bronia krzyża, drudzy strzelają...

Hehe,Jarek jak zwykle twardo ;D
http://wiadomosci.gazeta....anej_przez.html

Maciusiowy - Wto 19 Paź, 2010

Marek23 napisał/a:
A i teraz Pis jest przedstawiany jako najgorsze z najgorszych

ja na przykład nadal tak uważam :]

M napisał/a:
Stąd wniosek że ten człowiek był po prostu psycholem.

agri

Cytat:
Marek23 napisał/a:
A i teraz Pis jest przedstawiany jako najgorsze z najgorszych

ja na przykład nadal tak uważam :]

Jako wyborcy PO dziękuję Ci za droższe paliwo, vat za rok 25%, zniesienie wszelakich ulg,
podniesienie podatków, brak bezpłatnych obwodnic w ramach wybudowanych autostrad, okrojenie budzetu UP(to w sumie jawna kradzież) i cholera wie co jeszcze.

Ale są też sukcesy:
Krzyż przeniesiony, typ od dopalaczy ma przewalone, jest akcja bus, świnia która sypia z prezydentem trochę schudła.

Stf - Wto 19 Paź, 2010

Marek23 napisał/a:
Jako wyborcy PO dziękuję Ci za droższe paliwo, vat za rok 25%, zniesienie wszelakich ulg, podniesienie podatków, brak bezpłatnych obwodnic w ramach wybudowanych autostrad, okrojenie budzetu UP(to w sumie jawna kradzież) i cholera wie co jeszcze.

-jakich ulg ? konkretnie.

-jakoś partia pis nie ma trudności z nieskorzystania z podwyższenia swojego budżetu również. (akurat tutaj też jestem zdania że ogólnie to przegięcie pyty w zakresie wszystkich partii)

-droższe paliwo ? jakoś wszyscy o tym mówią a tak jak 3 lata temu płaciłem 4,99 za vpower tak samo dzisiaj nadal płacę 4,99. to samo z ultimate na bp. wahania po 10-15gr/litrze skubią Cię tak, że nie możesz przeżyć rozumiem ? pamiętasz cennik za czasów leszka ? ja nie widzę różnicy w stawkach paliw a korzystam z dystrybutora często ;)

- vat 25% - przeliczyłeś ile będzie Cię to kosztować - w przybliżeniu oczywiście w skali roku ?

- podniesienie podatków ? aha :)

niektórym tutaj bardzo zależy i robią wiele hałasu o 1% wyższym vacie a nie przeliczają ile to faktycznie będzie ich kosztować. szkoda tylko że nie przytaczamy w takim miejscu np. wprowadzenia wyższej wysokości kwoty progu podatkowego, który jak się okazuje w 2009r dla części osób przyniósł znacznie większe korzyści niż vat25%, wahania cen paliw i inne płatne autostrady razem wzięte... tyle w temacie hałasu o podatek.

Stf napisał/a:
-droższe paliwo ? jakoś wszyscy o tym mówią a tak jak 3 lata temu płaciłem 4,99 za vpower tak samo dzisiaj nadal płacę 4,99. to samo z ultimate na bp. wahania po 10-15gr/litrze skubią Cię tak, że nie możesz przeżyć rozumiem ? pamiętasz cennik za czasów leszka ? ja nie widzę różnicy w stawkach paliw a korzystam z dystrybutora często ;)

http://wyborcza.biz/bizne..._cen_paliw.html
do tego sobie dodaj vat na 25% niedługo i już masz. Nie wnikam tu w wachania ceny paliw na świecie, kurs dolara i kondycje złotego.
Stf napisał/a:
-jakich ulg ? konkretnie.

ulge na bioplaiwa juz wymieniem powyżej.
Tutaj taki may artykulik
http://podatki.onet.pl/fe...agencyjne-detal
I jeszcze to:
http://nt.interia.pl/inte...rnet,1512617,62
Pewno gdybym sie wgłębił to jeszcze znajdę...

Stf napisał/a:
- vat 25% - przeliczyłeś ile będzie Cię to kosztować - w przybliżeniu oczywiście w skali roku ?

Ta,dużo. Jestem odpowiedzialny ze dystrybucje sprzętu sportowego paru firm na polskę.
Przedstawiam cenniki netto sklepom, cena detaliczna zamrożona na poziomie europejskim. Sklepowi kurczy się marża, bo zamiast 22 dolicza 25%, sprzedaję mniej sprzetu, mam mniej kasy, proste.

Pomijam,że vat na paliwie podniesie wszystkie ceny.

Ciekawe,że nie wspomniałeś o Urzędzie Pracy, no i kwestia obwodnic skoro Ciebie nie dotyczy to od razu nie jest ważna.

Cytat:
- podniesienie podatków ? aha :)

Komentuje Analityk Bankier.pl, Krzysztof Kolany:

Utrzymanie poziomu progu podatkowego bez zmian (czyli tzw. „zamrożenie”) w warunkach inflacji zawsze oznacza realną podwyżkę podatku. Podatnicy, którzy już teraz ocierają się o próg, po otrzymaniu podwyżki tylko na poziomie inflacji zapłacą od niej podatek według skali 32% a nie 18%.

Choć sprawa będzie dotyczyć niezbyt licznej grupy wyborców (trzeba zarabiać ponad 7.100 złotych brutto), jest to kolejne złamanie obietnicy, jaką premier Tusk złożył w swoim expose sprzed trzech lat. Rząd Polski podnosi podatki już niemal na wszystkich frontach: w górę idą także akcyza, VAT. W planach jest też nowa „składka” (czyli podatek tzw. pielęgnacyjny) odprowadzana na rzecz ZUS. I to wszystko dzieje się w kraju, w którym praca jest opodatkowana podobnie jak wódka: pensja legalnie zatrudnionego pracownika obciążona jest stawką 40% (składki ZUS + PIT), od czego pracownik musi jeszcze zapłacić 15% efektywnego VAT-u i akcyzę. Więc w sumie ponad połowę dochodów musi oddać państwu polskiemu.