To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HH.ORG na Torze - [HH.org TrackDay] Kielce 2012

M - Pon 13 Sie, 2012

Kolega W0 PUNTO tez dobrze sie napedzal :D
Drone - Pon 13 Sie, 2012

M napisał/a:
Kolega W0 PUNTO tez dobrze sie napedzal :D

Trochę opony na końcu nie wydały :>

M - Pon 13 Sie, 2012

Grubo... u mnie nawet się nie starły opony, nie wiem jaka tam opona jest dobra bo tor jest bardzo śliski, chyba jakiś ultramiękki slick to to przyklei. No i szpera by bardzo pomogła przy wyjściu 180stopni na prostą startową w konfiguracji #1
pum - Pon 13 Sie, 2012

takie na szybko - trochę zabawy, coby nie było, że przyjechałem wydzwoniłem i koniec imprezy :rotfl:

Tomcat - Pon 13 Sie, 2012

M napisał/a:
Grubo... u mnie nawet się nie starły opony, nie wiem jaka tam opona jest dobra bo tor jest bardzo śliski, chyba jakiś ultramiękki slick to to przyklei. No i szpera by bardzo pomogła przy wyjściu 180stopni na prostą startową w konfiguracji #1

Na Matadorze R1 trakcja była taka, że aż nie wierzyłem... Prawie jak nie Kielce :) Tyle że to jest tak miękka guma, że więcej jak 3-4 kółka pod rząd i zżera ją na rantach.

qbica - Pon 13 Sie, 2012

M napisał/a:
Qbica masz już swoje onboardy? :)

mój netbook nie ogarnia więc widze tylko czarny ekran :rotfl: postaram sie dzisiaj pożyczyć na pare godzin laptopa od kuzyna to coś zgram, poprzycinam i postaram sie wrzucić na YT ;)

karoluPL - Pon 13 Sie, 2012

M napisał/a:

tor kielce jest specyficzny, nie klei na bogato( ale są kawałki toru którymi się jeździ bo jest bardziej przyczepny asfalt :P )- ale nie ma co też przesadzać z bardzo miękkimi slickami.
ja przy temperaturach 20 w górę jeździłem na twardych avonach i po rozgrzaniu ich do 75-80 c kleją jak złe, także wszystko się da, po prostu trzeba dobrze nagrzać i się przyzwyczaić

Bonczek - Pon 13 Sie, 2012

Dobra w końcu mogę napisać na spokojnie małe podusmowanie :)

Ja już od 8 byłem na torze, pierwsi dotarli Drone i Chloru – Chloru dzięki za pomoc przy rozstawianiu trasy :)
Reszta zjeżdżała się dość powoli, ale oczywiście Południe wpadło z pierdolnięciem – chyba na 8 samochodów (poprawcie mnie jeśli się mylę). O 9:30 kiedy już wszyscy byli na miejscu, mały briefing i pierwsze zapoznanie. Na mokrym chyba wszyscy bardziej się męczyli niż cieszyli jazdą (śliskość toru oddawało dobrze zachowanie Krzyśka EVO i Kamila BMW). Na szczęście koło 11 tor już zaczął wyraźnie wysychać i było coraz szybciej. W okolicach 13-14 godziny chłopaki zaczęli latać tą samą próbę w drugą stronę, z jedną małą zmianą koło „gruszki”. I ta konfiguracja była już upalana do końca dnia. Ja musiałem opuścić tor o 16, godzinę przed zakończeniem jazd – i tu wielkie dzięki dla eM`a za pozbieranie pachołów :) 20 minut później miałem już telefon, że pum wydzwonił więc jedząc i ubierając się na ślub kołowałem jeszcze lawetę. Dzięki chłopaki za ogarnięcie bandy – widać że to je amelinium :D . Tak się TD dla niektórych zakończył, a niektórzy zostali jeszcze w kwaterach przy torze na mini-melanż ;)

Ja ze swojej strony bardzo dziękuję za frekwencję, miłe towarzystwo, dobrze było zobaczyć znowu znajome twarze i poznać w końcu te wirtualne :)

Dziękuję również za słowa uznania, fajnie, że się wyjeździliście (bo ja miałem wrażenie, że ten dzień trwał godzinę i będzie Wam mało) ;) Mam nadzieję, że za rok też się uda ogarnąć tor, oczywiście z lasem (nie jest to taki problem tak Tomcat pisze ;) ).

A co do opon, to różnica między drogową oponą, a R888, a slickiem jest na tym torze kolosalna ;) + to co pisze Karol - tu się jeździ przyczepnym asfaltem a nie idealną linią - a niektóre zakręty jedzie się trochę dziwnie, co chyba Pum potwierdzi, jeżeli chodzi o wjazd w karting z prostej startowej w wariancie 2-gim ;)

P.S. Pum na Twoim onboardzie, źle jedziesz po zjeździe w owalu w karting ;)
P.S. 2 Czescia nie było :rotfl:

no name - Pon 13 Sie, 2012

Bonczek napisał/a:
niektórzy zostali jeszcze w kwaterach przy torze na mini-melanż ;)

Czy Ty Nas obrażasz ?

:rotfl:

Bonczek - Pon 13 Sie, 2012

Jasne, że nie - ja się właśnie zbieram na poprawiny poprawin wesela z soboty :rotfl:
Cassis - Pon 13 Sie, 2012

Bonczek napisał/a:
ja się właśnie zbieram na poprawiny

Lepiej zabrałbyś się za poprawiny na torze :P

WuRC - Pon 13 Sie, 2012

Cytat:
Pum na Twoim onboardzie, źle jedziesz po zjeździe w owalu w karting ;)

Ja (i nie tylko ja) też tak jeździłem - a mówiłeś, że nie da się pomylić ;D Po prostu chyba żeby nie było wątpliwości trzeba robić przejazd zapoznawczy jeden za drugim.

Janusz - Pon 13 Sie, 2012

WuRC napisał/a:
Ja (i nie tylko ja) też tak jeździłem - a mówiłeś, że nie da się pomylić ;D Po prostu chyba żeby nie było wątpliwości trzeba robić przejazd zapoznawczy jeden za drugim.

tak, mi zefir tez tak pokazał trase, ale na czas jechałem już poprawnie :)

pum - Pon 13 Sie, 2012

Janusz napisał/a:
tak, mi zefir tez tak pokazał trase, ale na czas jechałem już poprawnie

no ja za Januszej jadąc się utwierdziłem w tej trasie ;)

na czas też jechałem już poprawnie ale nie dojechałem :rotfl:

pum - Pon 13 Sie, 2012

a o najważniejszym zapomniałem - WIELKIE DZIĘKI BONCZEK ZA OGARNIĘCIE TYCH KIELC! :jupi: :jupi: :jupi: :jupi: