M - Pon 13 Sie, 2012 Kolega W0 PUNTO tez dobrze sie napedzal Drone - Pon 13 Sie, 2012
M napisał/a:
Kolega W0 PUNTO tez dobrze sie napedzal
Trochę opony na końcu nie wydały
M - Pon 13 Sie, 2012 Grubo... u mnie nawet się nie starły opony, nie wiem jaka tam opona jest dobra bo tor jest bardzo śliski, chyba jakiś ultramiękki slick to to przyklei. No i szpera by bardzo pomogła przy wyjściu 180stopni na prostą startową w konfiguracji #1pum - Pon 13 Sie, 2012 takie na szybko - trochę zabawy, coby nie było, że przyjechałem wydzwoniłem i koniec imprezy
Tomcat - Pon 13 Sie, 2012
M napisał/a:
Grubo... u mnie nawet się nie starły opony, nie wiem jaka tam opona jest dobra bo tor jest bardzo śliski, chyba jakiś ultramiękki slick to to przyklei. No i szpera by bardzo pomogła przy wyjściu 180stopni na prostą startową w konfiguracji #1
Na Matadorze R1 trakcja była taka, że aż nie wierzyłem... Prawie jak nie Kielce Tyle że to jest tak miękka guma, że więcej jak 3-4 kółka pod rząd i zżera ją na rantach.qbica - Pon 13 Sie, 2012
M napisał/a:
Qbica masz już swoje onboardy?
mój netbook nie ogarnia więc widze tylko czarny ekran postaram sie dzisiaj pożyczyć na pare godzin laptopa od kuzyna to coś zgram, poprzycinam i postaram sie wrzucić na YT karoluPL - Pon 13 Sie, 2012
M napisał/a:
Grubo... u mnie nawet się nie starły opony, nie wiem jaka tam opona jest dobra bo tor jest bardzo śliski, chyba jakiś ultramiękki slick to to przyklei. No i szpera by bardzo pomogła przy wyjściu 180stopni na prostą startową w konfiguracji #1
tor kielce jest specyficzny, nie klei na bogato( ale są kawałki toru którymi się jeździ bo jest bardziej przyczepny asfalt )- ale nie ma co też przesadzać z bardzo miękkimi slickami.
ja przy temperaturach 20 w górę jeździłem na twardych avonach i po rozgrzaniu ich do 75-80 c kleją jak złe, także wszystko się da, po prostu trzeba dobrze nagrzać i się przyzwyczaićBonczek - Pon 13 Sie, 2012 Dobra w końcu mogę napisać na spokojnie małe podusmowanie
Ja już od 8 byłem na torze, pierwsi dotarli Drone i Chloru – Chloru dzięki za pomoc przy rozstawianiu trasy
Reszta zjeżdżała się dość powoli, ale oczywiście Południe wpadło z pierdolnięciem – chyba na 8 samochodów (poprawcie mnie jeśli się mylę). O 9:30 kiedy już wszyscy byli na miejscu, mały briefing i pierwsze zapoznanie. Na mokrym chyba wszyscy bardziej się męczyli niż cieszyli jazdą (śliskość toru oddawało dobrze zachowanie Krzyśka EVO i Kamila BMW). Na szczęście koło 11 tor już zaczął wyraźnie wysychać i było coraz szybciej. W okolicach 13-14 godziny chłopaki zaczęli latać tą samą próbę w drugą stronę, z jedną małą zmianą koło „gruszki”. I ta konfiguracja była już upalana do końca dnia. Ja musiałem opuścić tor o 16, godzinę przed zakończeniem jazd – i tu wielkie dzięki dla eM`a za pozbieranie pachołów 20 minut później miałem już telefon, że pum wydzwonił więc jedząc i ubierając się na ślub kołowałem jeszcze lawetę. Dzięki chłopaki za ogarnięcie bandy – widać że to je amelinium . Tak się TD dla niektórych zakończył, a niektórzy zostali jeszcze w kwaterach przy torze na mini-melanż
Ja ze swojej strony bardzo dziękuję za frekwencję, miłe towarzystwo, dobrze było zobaczyć znowu znajome twarze i poznać w końcu te wirtualne
Dziękuję również za słowa uznania, fajnie, że się wyjeździliście (bo ja miałem wrażenie, że ten dzień trwał godzinę i będzie Wam mało) Mam nadzieję, że za rok też się uda ogarnąć tor, oczywiście z lasem (nie jest to taki problem tak Tomcat pisze ).
A co do opon, to różnica między drogową oponą, a R888, a slickiem jest na tym torze kolosalna + to co pisze Karol - tu się jeździ przyczepnym asfaltem a nie idealną linią - a niektóre zakręty jedzie się trochę dziwnie, co chyba Pum potwierdzi, jeżeli chodzi o wjazd w karting z prostej startowej w wariancie 2-gim
P.S. Pum na Twoim onboardzie, źle jedziesz po zjeździe w owalu w karting
P.S. 2 Czescia nie było no name - Pon 13 Sie, 2012
Bonczek napisał/a:
niektórzy zostali jeszcze w kwaterach przy torze na mini-melanż
Czy Ty Nas obrażasz ?
Bonczek - Pon 13 Sie, 2012 Jasne, że nie - ja się właśnie zbieram na poprawiny poprawin wesela z soboty Cassis - Pon 13 Sie, 2012
Bonczek napisał/a:
ja się właśnie zbieram na poprawiny
Lepiej zabrałbyś się za poprawiny na torze WuRC - Pon 13 Sie, 2012
Cytat:
Pum na Twoim onboardzie, źle jedziesz po zjeździe w owalu w karting
Ja (i nie tylko ja) też tak jeździłem - a mówiłeś, że nie da się pomylić Po prostu chyba żeby nie było wątpliwości trzeba robić przejazd zapoznawczy jeden za drugim.Janusz - Pon 13 Sie, 2012
WuRC napisał/a:
Ja (i nie tylko ja) też tak jeździłem - a mówiłeś, że nie da się pomylić Po prostu chyba żeby nie było wątpliwości trzeba robić przejazd zapoznawczy jeden za drugim.
tak, mi zefir tez tak pokazał trase, ale na czas jechałem już poprawnie pum - Pon 13 Sie, 2012
Janusz napisał/a:
tak, mi zefir tez tak pokazał trase, ale na czas jechałem już poprawnie
no ja za Januszej jadąc się utwierdziłem w tej trasie
na czas też jechałem już poprawnie ale nie dojechałem pum - Pon 13 Sie, 2012 a o najważniejszym zapomniałem - WIELKIE DZIĘKI BONCZEK ZA OGARNIĘCIE TYCH KIELC!