To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Wakacje - Chorwacja

bob.dsk - Czw 26 Cze, 2014

A może lloret de mar :rotfl:

kosmita - Czw 26 Cze, 2014

Kamill, co to za hotel ?
Minusem takich hoteli z opcją all inclusive jest to, że padają lokalne knajpy, zwłaszcza jeśli hotele są nastawione na mało wymagających turystów z PL czy UK. Trochę czasu spędziłem w Grecji i tam doskonale widać jak zmienił się krajobraz odkąd głównymi klientami zostali Rosjanie i Polacy, knajp jest przynajmniej o połowę mniej. Trochę to przypomina ekspansję dużych sieciowych sklepów spożywczych u nas.

A mi się Lanzarote bardzo podobało, w porównaniu z Gran Canarią widać, że można żyć z turystyki i jednocześnie zachować dawny klimat, obyć się bez zgiełku i festiwalu tandety, ale faktycznie wyspa nie jest duża i jak nie przyjeżdża się tam w konkretnym celu (surfing, bardzo dobre miejsce żeby zacząć naukę), to w ciągu tygodnia można objechać większość atrakcji na wyspie. Spróbujcie tak zrobić na Korsyce albo Sardynii :lol2:

Kamill - Czw 26 Cze, 2014

kosmita napisał/a:
Kamill, co to za hotel ?
Minusem takich hoteli z opcją all inclusive jest to, że padają lokalne knajpy, zwłaszcza jeśli hotele są nastawione na mało wymagających turystów z PL czy UK. Trochę czasu spędziłem w Grecji i tam doskonale widać jak zmienił się krajobraz odkąd głównymi klientami zostali Rosjanie i Polacy, knajp jest przynajmniej o połowę mniej. Trochę to przypomina ekspansję dużych sieciowych sklepów spożywczych u nas.

A mi się Lanzarote bardzo podobało, w porównaniu z Gran Canarią widać, że można żyć z turystyki i jednocześnie zachować dawny klimat, obyć się bez zgiełku i festiwalu tandety, ale faktycznie wyspa nie jest duża i jak nie przyjeżdża się tam w konkretnym celu (surfing, bardzo dobre miejsce żeby zacząć naukę), to w ciągu tygodnia można objechać większość atrakcji na wyspie. Spróbujcie tak zrobić na Korsyce albo Sardynii :lol2:

Hotel Hl Rio Playa Blanca
https://imagenes-tpvbooking.netdna-ssl.com/uploads/sitios_web/0229/slide_3.jpg
http://content.itaka.pl/c...l/aceriop_4.jpg
http://content.itaka.pl/c.../aceriop_10.jpg
http://www.fostertravel.p...ecia/?img_num=4
My nie mieliśmy all inclusive bo jak wspominałem zazwyczaj stołujemy sie na mieście, korzystamy z egotystki zarówno klimatycznej jak i gastronomicznej ;) Zawsze bierzemy HB, ale tutaj byliśmy bardzo zaskoczeni.
Do tego w cenie ciasnego pokoju w Grecji tutaj mieliśmy cały domek, kuchnia, sypialnia, salon, tarasik. Na około domku palmy i jakieś roślinki. Dwa duże baseny odkryte, czyte i nowe. Niska zabudowa.

Wg mnie 4 gwiazdki w Grecji to tak jak na Lanzarote poniżej 3.

BTW cały czas mówie o wycieczkach np z itaki raczej w tym dolnym przedziale cenowym, zeby nie było że na te hotele trzeba wywalic od razu full hajsu.
Znalazłem cennik, 3398,- dla dwóch osób, 7 dni, HB, apartament 2 osobowy, w tym jakieś ubezpieczenia, dojazdy z hotelu do lotniska, rezydentka itp.

Bart - Czw 26 Cze, 2014

Pirania napisał/a:
Czasem jak to z miłością bywa, nie wiemy czemu ale i tak kochamy.

Rasta coś kiedyś o jakiejś trudnej miłości wspominał, ale może się mylę.

Pirania - Czw 26 Cze, 2014

zajmij się swoją trudną milością, na zdrowie Ci wyjdzie
M - Czw 26 Cze, 2014

Dzięki Łukasz za spotkanie :)
Byliśmy jeszcze na plaży Slanica a potem dróżkami dotarliśmy do Żaltonu :D

ŁukaszS3 - Czw 26 Cze, 2014

eM również dzieki wielkie. Miło było poznać prezesure tego zacnego grona. Aż dziwne że na Chorwacji mamy do siebie 20km a w kraju z 400 :ble: My właśnie odstawiliśmy kierowce tira (pierwszy jakiego w życiu poznałem nie brudasa) po kolacji na miejsce postoju.

Pzdr 600

karoluPL - Pon 28 Lip, 2014

halo halo panowie, krążą ploty jakoby w tym roku w chorwacji strasznie zdrożało względem lat wstecz.

Prawda czy fałsz ? rok temu taka sama plotka krążyła wśród ludzi, a ceny według mnie były bardzo przyzwoite na kieszeń polaczka, ma ktoś porównanie jak to teraz wygląda ?

arssss - Wto 29 Lip, 2014

ja byłem jakiś czas temu nad Balatonem,pierwszy raz więc nie wiem jak było wcześniej,ale ceny były całkiem ok.
PiTT - Wto 29 Lip, 2014

arssss napisał/a:
ja byłem jakiś czas temu nad Balatonem,pierwszy raz więc nie wiem jak było wcześniej,ale ceny były całkiem ok.

ja bylem obok darlowa... co to wnosi do pytania? :rotfl:

Kamill - Wto 29 Lip, 2014

Podobno koło obwodnicy Garwolina zrobili jakieś kąpielisko, płatny wstęp 10zł, plaża, bary (2szt).
arssss - Wto 29 Lip, 2014

PiTT, kuwaaaa widziałem jak byk napisane Wakacje -Węgry.
NBL - Wto 29 Lip, 2014

Kamill napisał/a:
Szkoda mi było obsługi bo szef sali taki ich ganiał że się mało nie pozabijali ;)

Byłem w Maju na Teneryfie, i było dokładnie tak samo, szef ganiał obsługę że aż coś...

Kamill napisał/a:
Lepiej jest na teneryfie, dużo się tam dzieje, jak sie nie dzieje to można na wulkan pojechać, do parku wodnego (mega) i do parku ze zwierzętami (pokaz orek nieupomniane przeżycie, byliśmy 2x) 7 dni na teneryfe to tak z lekkim niedosytem.

muszę się zgodzić, byłem kilka dni dłużej lecz i tak za mało czasu, wyspa magiczna.
Byłem w Costa Adeje , gorąc niesamowity i żar z nieba. Loro Parque robi wrażenie,
delfiny,pingwiny, orki :) cieszyłem się jak dziecko. Ciekawe miejscówy, to napewno
Los Gigantes, Icod de los Vinos, gdzie rośnie 1000 letnie smocze drzewo i Garachico,
a wulkan to wiadomo. Na bank tam jeszcze wrócę, choć ciezko mi się przemóc
do lotu samolotem 5,5h...

z minusów to tylko taki że często zaczepiali mnie afro-amerykanie i proponowali
zioło i zegarki lub odwrotnie ;/

żałuję że nie udało się nam ogarnąć rejsu na La Gomerę podobno magia ...

odnośnie cen

wypożycznenie auta 40 Euro - paliwko po 1.02 euroska ;)

anjas - Wto 29 Lip, 2014

NBL napisał/a:
z minusów to tylko taki że często zaczepiali mnie afro-amerykanie i proponowali
zioło i zegarki lub odwrotnie

Ciekawe doświadczenie. Jak podsumujesz, to kto komu więcej wcisnął, oni Tobie czy jednak Ty im?

was79 - Wto 29 Lip, 2014

karoluPL napisał/a:
a ceny według mnie były bardzo przyzwoite na kieszeń polaczka

Tak myślałem, czy jechać do HR autem, w końcu policzyłem - porównałem i finalnie lecimy do Grecji. Wybieraliśmy pod kątem dzieci i bez przesadnej dopłaty w 5* (4,5* wg TUI, tripadvisor od 3 lat daje im certyfikat jakości) mamy aquapark w hotelu i wiele innych atrakcji dla dziewczynek (m.in. place i pokoje zabaw, menu dla dzieci, hotelowa plaża). Warto czasami porównać.