Zefciu ok design, wykonanie może tak
ale jak postawisz maca za 5k i pcta za 5k obok siebie to nie powiesz mi, że wydajność ta sama
pomijam fakt, że za design i wykonanie płaci się drugiej tyle ceny jak za pcta
przy zakupie mebli, tv , czesci do auta i tysiacu innych rzeczy przepłacasz na codzien
moze pisze inaczej bo tez zaplacilem za mac minus 30% od ceny sklepowej i cena miedzy tym co mialem kupic a kupilem mac byla bardzo mala PiTT - Pon 25 Mar, 2013 nie zrozumiem czemu ma służyć udowadnianie niższości appla w stosunku do peceta
jak ktoś ma ochotę na appla to kupuje appla, o czym tu dyskutować
rozumiem, jakby to była rozmowa o tym samym sprzęcie ale w innym opakowaniu, można się spierać czy warto przepłacać, ale mowa tutaj o zupełnie różnych sprzętach
osobiście nie używałem lampa applowego, więc nie mogę napisać czy jest gorszy czy lepszy
ale tak samo nie napiszę że ferrari jest gorsze od astona...Chloru - Pon 25 Mar, 2013 PiTT, akurat jeżeli chodzi o bebechy w środku to to jest to samo co PCet od paru ładnych lat... tylko często Mac jest wykastrowany o możliwość modyfikacji rozbudowy (sposób montażu pamięci SSD albo RAM i takie tam)
Żeby była jasność - każdy kupuje według własnych potrzeb i budżetu PiTT - Pon 25 Mar, 2013 wystarczy że system jest inny i już kolosalnie się różnią Cartoon - Pon 25 Mar, 2013
Chloru napisał/a:
Żeby była jasność - każdy kupuje według własnych potrzeb i budżetu
o to to to - właśnie to zefir - Pon 25 Mar, 2013 no wlasnie w kazdym poście o to mi chodzi Chloru - Pon 25 Mar, 2013 PiTT, napisałeś o sprzęcie więc sprostowałem. Na Apulu też możesz postawić Windowsa i wtedy masz bardzo ładny i funkcjonalny komputer M - Pon 25 Mar, 2013 Jabko to komputer jak kazdy inny tylko dwa razy droższy.
Kwestia wyboru albo w moim przypadku braku wyboru pP - Wto 26 Mar, 2013
PiTT napisał/a:
nie zrozumiem czemu ma służyć udowadnianie niższości appla w stosunku do peceta
jak ktoś ma ochotę na appla to kupuje appla, o czym tu dyskutować
rozumiem, jakby to była rozmowa o tym samym sprzęcie ale w innym opakowaniu, można się spierać czy warto przepłacać, ale mowa tutaj o zupełnie różnych sprzętach
procesor Intel Core i5
pojemność pamięci DRAM 8 GB pamięci DDR3 1600 MHz; cztery gniazda SO-DIMM dostępne dla użytkownika
karta graficzna GeForce GTX 660
pamięć karty graficznej 512 MB GDDR5
wyjścia karty graficznej mini Display Port
pojemność dysku twardego 1000 GB 7200 obr./min
czytnik kart pamięci SD
oprogramowanie System Mac OS X Mountain Lion
CENA 8 190 PLN
Ja ostatnio składalem kompa dla siebie
procesor Intel Core i5
pojemność pamięci DRAM 16 GB pamięci DDR3 1600 MHz;
karta graficzna GeForce GTX 560
pamięć karty graficznej 1024 MB GDDR5
wyjścia karty graficznej HDMIx2, DVIx2
pojemność dysku twardego SSD 128GB + HDD 1000 GB 7200 obr./min
czytnik kart pamięci SD
oprogramowanie windows 7
CENA 3200 PLN
żeby nie było dołóżmy monitor 27cali jak w macu za 1500zł
CENA 4700 PLN
oczywiście mam czarną skrzynię, "brzydki" windows, czarna klawiature i myszkę ale 3,5k w kieszeni
a wiec PiTT warto przepłacać? PiTT - Wto 26 Mar, 2013 strasznie się spinasz na tego maca
że też chciało Ci się pisać takie wypracowanie
pamiętasz niedawny temat telefoniczny gdzie Majk pisał że ma "replikę" samsunga...
parametrowo pewnie bardzo zbliżone, ale jednak nie zawsze ludzie chcą wybierać to co się bardziej opłaca... gdyby tak było po ulicach jeździłyby same Skody i Dacie pP - Wto 26 Mar, 2013
PiTT napisał/a:
strasznie się spinasz na tego maca
pełen luz dzik - Wto 26 Mar, 2013 Mylisz pojęcia, PC nie jest tanią repliką mac'a, to mac jest zwyklym pctem wykastrowanym o mozliwości rozbudowy, dużo bardziej awaryjny i droższy.
To jakby dizajnerska skoda była droższa od audi. Można się upierać że nadal ma to sens.
Tylko z tą różnicą że skoda nie jest bardziej awaryjna.
Ilość usterek w najnowszych ich sprzętach jest naprawdę porażająca.zefir - Wto 26 Mar, 2013 kurde pisząc o swoim iMacu od 3 lat nic sie nie wydarzyło.
to tak jak pisać że jakies auta sa hujowe bo byly akcje serwisowe...
a obecnie kazdej marce zdarzaja sie fuckupy
cena wprowadzania modeli elektroniki co pol rokuPiTT - Wto 26 Mar, 2013 spoko, tak jak pisałem, nie używałem macowych kompów, więc się nie wypowiadam
pecet też potrafi zdrowo wkoorwić
ostatnio słyszałem o problemach z matrycami w nowych macbookach pro... sprzęt za 10k a na matrycy martwe pixele + odbarwienia... podobno pierwsza seria z retiną miała z tym problemu, później zmienili producenta ekranów
niestety serwis średnio się przejmuje tym problememCartoon - Wto 26 Mar, 2013
pP napisał/a:
oczywiście mam czarną skrzynię, "brzydki" windows, czarna klawiature i myszkę ale 3,5k w kieszeni
a wiec PiTT warto przepłacać?
Ja za swojego Maca zapłaciłem coś koło 5k... i każdą złotówkę wydaną za różnicę pomiędzy czarną skrzynią a tym maciem uważam za dobrze wydaną złotówkę
Komputer stoi w salonie i nie przeszkadza swoim wyglądem, a wręcz przeciwnie