To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Kupię mieszkanie

M - Nie 29 Gru, 2013

Kamill napisał/a:
M napisał/a:
Bloki zawsze były i będą mniej lub bardziej eleganckimi hotelami robotniczymi.
Nie ma nic bardziej ekskluzywnego niż usiąść w samych gaciach w ogródku za domkiem i mieć wszystko w dupie.

W trakcie jak ekskluzywnie beda wypompowywac szambo :rotfl:

Byle nie sasiadowi na pole w nocy ;)

Jakarti - Nie 29 Gru, 2013

Cytat:
Śmiać mi sie chciało jak Pani w biurze sprzedaży 19stej dzielnicy mi udowadniała że to jest osiedle ekskluzywne. W końcu mnie wkooorwiła i powiedziałem ze ekskluzywnie to jest na grzybowskiej w apartamentach po 4 bańki a nie tutaj u was gdzie jest nasrane bloków jeden na drugim, a w sąsiedztwie mają podrzędne kluby w stylu space (czyta sie spejs

agree.

to tam sa takie dobre ceny, ze to miejsce jest ok? kiedys jak pierwszy budynek byl jeszcze w planacj to mieszkanie 30m2 kosztowało 300k bez garazu wiec promocja raczej slaba. zmieniło się?

teraz pomyslalem..
byliscie na jakichs targach mieszkaniowych? tam czasem - jak ktos wie, ze kupuje, mozna wyrwac dobre promocje.. ale trzeba znac juz wczesniej ceny itp

dolcan to zwykly blok - zgadza sie. mam andzieje, ze nie odebrałeś tego inaczej jak Ci o tym mowilem :) niedawno wyslalem pytanie o ceny meiszkan w tym dolcanie. tam jest jeden pion mieszkan po 30m2 i zadne nie jest sprzedane - spytalem dlaczego ale poki co cisza :D

no i jeszcze raz powtorze.
sprobuj na wlodarzewskiej przepaczać mieszkania. tam jest spory wybór teraz a skoro 19 dzielnia ok to i moja okolica bedzie ok , tak mysle - cenowo.

Kamill - Nie 29 Gru, 2013

Marigold garden patrzyles ?
Na targach tak sobie, bylismy na dwoch, glownie nowe osiedla zaczynajace sprzedaz, duza czesc osiedla na zadupiach, na ktore ciezko sie natknac samemu, ale i tak warto zahaczyc.

Michał - Pon 30 Gru, 2013

Cytat:
to tam sa takie dobre ceny, ze to miejsce jest ok? kiedys jak pierwszy budynek byl jeszcze w planacj to mieszkanie 30m2 kosztowało 300k bez garazu wiec promocja raczej slaba. zmieniło się?

Dokladnie, ceny sie nie zmienły

Cytat:
byliscie na jakichs targach mieszkaniowych? tam czasem - jak ktos wie, ze kupuje, mozna wyrwac dobre promocje.. ale trzeba znac juz wczesniej ceny itp

Byliśmy już. Plusem tej wycieczki było to ze narodowy sobie zwiedziłem :] Jakoś nie mogliśmy sie odnaleźć tam :)

Cytat:
dolcan to zwykly blok - zgadza sie. mam andzieje, ze nie odebrałeś tego inaczej jak Ci o tym mowilem :) niedawno wyslalem pytanie o ceny meiszkan w tym dolcanie. tam jest jeden pion mieszkan po 30m2 i zadne nie jest sprzedane - spytalem dlaczego ale poki co cisza :D

aaaaa, to tobie o to chodziło ?! nawet nie wiedziałem. Tak podjechaliśmy po prostu aby zobaczyć

Cytat:
sprobuj na wlodarzewskiej przepaczać mieszkania. tam jest spory wybór teraz a skoro 19 dzielnia ok to i moja okolica bedzie ok , tak mysle - cenowo.

Włodarzewska odpada - czegoś bardziej kameralnego szukamy ( Czysty_Michał_kameralnie_przyjmie )

Jak narazie najbardziej nam leży na dywizjonu 303 - tam jest najtaniej zdecydowanie ze wszystkich ofert jakie oglądaliśmy oraz osiedle wola tarasy - tam będziemy starać sie kupić . Drożej niż na dywizjonu zdecydowanie ale i blok naprawdę fajny i okolica nam sie b.podoba ( blisko wyjazd na trase , co dla nas ma znaczenie aby do starych mieć w miare szybko )

Jutro jedziemy jeszcze Żoliborz artystyczny ( dobra nazwa :rotfl: :rotfl: kręce kotlety więc jestę artystą ) zobaczyć oraz osiedle eskadra na dyw.303

Jakarti - Pon 30 Gru, 2013

Jakarti napisał/a:
aaaaa, to tobie o to chodziło ?! nawet nie wiedziałem. Tak podjechaliśmy po prostu aby zobaczyć

tzn o co? :)
moja sprawa niezalezna od Twojej. powiedziałem, ze jest taki blok i tyle :)

Michał napisał/a:
Włodarzewska odpada - czegoś bardziej kameralnego szukamy (

przejrzyj inwestycje na / przy wlodarzewskiej i parku dokladniej. tam jest sporo fajnych miejsc. skoro patrzyles na dolcan to wlodarzewska tym bardziej jest kameralna

dla przykładu:
http://www.przyparku14.pl/

tylko pewnie poza budżetem większości :D zayebiste miejsce.. :)

GeKo - Pon 30 Gru, 2013

Ten na szczycie imitujący dom fajny, tylko ta balustrada jak z Aushwitz.

to wizualizacja - trzeba by spojrzec w projekt realizacyjny, do którego ma się dostęp przy podpisywaniu umowy

mam ceny mieszkań - spytałem o najmniejsze dostępne

mogę zaproponować apartamenty na parterze z ogródkiem. Tylko te są 2 –pokojowe:

• I.0.2. o powierzchni 60,9m2 oraz II.0.2. o powierzchni 58,9m2 z prawie 200m ogródkiem w cenie 13000zł/m2
• II.0.3 o powierzchni 62,2 m2 z 69m ogródkiem w cenie 11 500 zł/m2
• III.0.2. o powierzchni 60,9 z ogródkiem o powierzchni 262m w cenie 13 500zł/m2

Cena miejsca postojowego w garażu podziemnym to 35 000 zł, miejsca rodzinnego - 60 000 zł a komórka lokatorska - 10 000 zł.

*jak na Warszawę
** i taką lokalizcję to ceny spoko :D

Cartoon - Pon 30 Gru, 2013

U mnie na osiedlu mają za chwilę zacząć budować ostatni, brakujący blok :)
Miejscówka zajebista, ceny w porównaniu do tych z posta wcześniej też zajebiste :)

Cartoon napisał/a:
ceny w porównaniu do tych z posta wcześniej

ceny prawdziwe ale nie ma co sie do nich odnosic bo nie mowimy o takim poziomie w tej dyskusji. to raczej ciekawostka :)

roj - Pon 30 Gru, 2013

i w cenie apartamentu masz od razu status zielonego na forum w temacie osiedla i jedną kartę "minus trzy ostrzeżenia" więc możesz kogoś obrazić bez konsekwencji :]

:rotfl: :rotfl:
GeKo - Pon 30 Gru, 2013

Jakarti napisał/a:
powierzchni 58,9m2 z prawie 200m ogródkiem w cenie 13000zł/m2

Jeśli ceny są z ogródkami, to jak komuś zależy na wlasnej zieleni to fajna opcja.

gdyby policzyc to inaczej to cena 3.365.700 :D
hehe
no chance.

siema - Pon 30 Gru, 2013

Przypomniałem sobie dlaczego stawiam dom...

Ile kosztuje to rozsądne mieszkanie na Dywizjonu?