To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - Dylemat przy zakupie nowego auta z grupy VAG

Anonymous - Sob 29 Sie, 2015

Marek, widzę cię w tym :faja: Ostatnio nawet jednego sprowadzili do Polski :)

Alexxx - Sob 29 Sie, 2015

Marek23 napisał/a:
Alexxx napisał/a:
Marek23 napisał/a:
Sportowe auto na drogę to pół środek dla młodego gniewnego który jeszcze nie odróżnia który asfalt trzyma a który nie. Albo bujaka albo auto wyścigowe lub rajdowe. A na oba przeważnie brakuje budżetu. Wszystko pomiędzy tymi 2 opcjami to zajawka na 3 dni po których każdy zakręt w mieście sie nudzi.

Polemizowałbym. Chyba, ze z Evo X dziala to inaczej.

Żadnym seryjnym czy zrobionym pod sprinty evo nie polecisz konkretnego oesu bo sie rozpadnie. Musi byc gruby zawias, dyfry i milion rzeczy. Dlatego Nka 9 kosztuje 200 tys a jej utrzymanie x 4 w stosunku do serii. A wtedy juz na ulicy tym nie pojeździsz. Pomijam ze seria evo na jakies klepnięcie trasy to porażka. Nawet stare baby w cc bede szybciej przy tych ilości tankowań

I skonczylo sie moje polemizowanie :D

A tak powaznie to dzisiaj Kacper seryjnym GT360 polecial SummerPowerStageBednary i nie wiem jak wynik finalnie ale chyba dramatu nie bylo. Poki co widze, ze czesciej sie M3 E46 psuje. Do argumentu o OS'ach sie nie odniose bo rajdy sa mi obce jak sztuka chodzenia aktualnie.

Swoim GT360 jezdze "po bulki" i bylem na Ringu wiec auto w sukie wszechstronne. Po miescie 13-15litrow na 100km to tez nie jest jakas dramatyczna wartosc w porownaniu do innych aut, czy sie myle?

Ale nie o tym watek, sorry za OT.

Marek23 - Sob 29 Sie, 2015

Chodzi mi o to, ze jesli jeździsz im na co dzien to jrdnak wiele rzeczy które mogłoby by byc zrobionych pod upalanie jest seryjna, lajtowa...jak zwał tak zwał. I tego nie przeskoczysz, nawet w kwestii zawiasu nie wspominając o skrzyni, hamulcach, wadze, itd. Na ringu pierwsza lepsza wydumka zrobiona stricte pod tor zamiata pod dywan wszystkie "sportowe" auta. Nawet Gt3 rs nie jest autem wyścigowym z punktu widzenia kierowcy wyścigowego.
karoluPL - Nie 30 Sie, 2015

czyli koniec końców i sześć stron pitolenia, żadne evo srewo, po prostu skoda, koniec kropka :faja:
was79 - Nie 30 Sie, 2015

I lejesz wszystkich ze świateł, przy spalaniu 8,4 :rotfl:
Anonymous - Nie 30 Sie, 2015

Stać mni na fabie jedynke,moze byc?
anjas - Nie 30 Sie, 2015

dwójka robi robotę to pewnie jedynka też się nada
dzik - Nie 30 Sie, 2015

rabarbar napisał/a:

ze nie upalają ,ze dzieciaki ze rodziny itd to ja rozumiem ale ze sie podorabiali,stac ich na uzywane m3,m5,rs4,6 itd a kupują sobie paski i superby to ja tego kurwa nie wybacze ;D

Nie stać mnie na nowe M5, gdyby utrzymanie używanego M5 jeszcze mieściło się w rozsądnych kwotach. Nawet kwoty to jedno, a łażenie za serwisowaniem. Zobacz po ile chodzą silniki od M5 E60, a to niestety może się przydać.

Superb bo boxie powinien wypluć 350-360 więc nie najgorzej.

Wracając do tematu, wysyłając maile do krakowskich salonów dostajemy bez gadania 9% na superba co już jest sensowne. Nawet bym w poniedziałek zamawiał ale jeden pierdzielony hans z youtuba gada że ta wersja jest bardzo głośna i nie poleca. Dupek. Teraz bez sprawdzenia nie kupię, tylko nie ma gdzie sprawdzić. Leon cupra stoi wszędzie, superba 280 nie ma i wg salonów "nie będzie".

Tylko teraz znowu rozchodzi się o terminy produkcji, sedan na styczeń kombi na listopad. Kombi w białym wygląda jak dla mnie najładniej. Żeby się nie wydłużyły.

bob.dsk - Pon 31 Sie, 2015

Ja w zeszłym roku szukałem auta i cały czas stawiałem na Octe RS w gnoju ale ostatecznie kupiłem BMW F31 320 Touring z M-Palkiet. Wg mnie auto ładniejsze, osiągami bardzo zbliżone. Ja średnio przepadam za skórą w aucie a w Mpaku masz welur + alcantare. System navi z touchpadem fajnie działa, automat 8 biegowy tez daje radę. Nowe w zakupie jest sporo droższe od RS ale demo z przebiegiem 1,2k km było dobrym strzałem. Mam nalatane 30k i bym nie zmienił ;D
Kamill - Pon 31 Sie, 2015

I kupileś demo f31 mpak 320d w cenie nowej RS?
bob.dsk - Pon 31 Sie, 2015

Kamill napisał/a:
I kupileś demo f31 mpak 320d w cenie nowej RS?

Aż tak dobrze to nie ma, 15k PLN więcej

Kamill - Pon 31 Sie, 2015

To i tak dobry prajs, bo takie f20 chodzą od 170k z premium selection i to bez mpaka.
Anonymous - Pon 31 Sie, 2015

Tez mnie nosi na zmiane fura,bo niedlugo minie rok jak nic nie kupilem,ale za cholere nie wiem na co bo budzet slaby.
Bonczek - Pon 31 Sie, 2015

Powiedz jaki masz budżet to dostaniesz cała listę, co Ty pierwszy raz sie tu zalogowałes dzisiaj?
Anonymous - Pon 31 Sie, 2015

zebym mial stówke to pewnie by tak bylo ale dwoch dyszkach to juz moze byc problem ;D