Techniczne - BP Ultimate vs. Orlen Verva vs. Shell V-power 99+
kaziu1985pn - Śro 21 Lip, 2010 bo tak naprawdę podstawą jest żeby tankować na w miarę nowych stacjach gdzie mają dużą rotacje benzyny, dzięki temu bena jest "świeża" a zbiorniki w czyste. najgorszego syfu można się spodziewać na stacjach prywatnych gdzieś na wioskach gdzie zbiorniki mają po 20-30 lat a właściciel stacji jest sam dla siebie panem i zero kontroli parametrów bezyny. Znajomy na takiej zajechał nowego leona tdi miesięczny samochód i remont układu wtryskowego.rasta - Śro 21 Lip, 2010 Zasada jest jedna nie tankować na stacji krzak, co szczególnie jest istotne w trasie od i tyle w tym temacie.Cartoon - Śro 21 Lip, 2010 Ja tam tankuję na tesco
Z dobrego źródła wiem, że mają tam tak często kontrole, że nie mogą nic kombinować z paliwem iQ - Śro 21 Lip, 2010 ja leje Vpr bo mniej mi pali kaziu1985pn - Śro 21 Lip, 2010 iQ, ile mniej ?? rasta - Śro 21 Lip, 2010 0,00001 promila iQ - Śro 21 Lip, 2010 z wyliczen wychodzi mi litr na 100km rasta - Śro 21 Lip, 2010 Czary iQ - Śro 21 Lip, 2010 widocznie w laponii paliwo lepsiejsze rasta - Śro 21 Lip, 2010 Kolejny cud iQ - Śro 21 Lip, 2010 no i czuc wiekszy przeciag w portfelu rasta - Śro 21 Lip, 2010 W tej Finlandii to w ogóle jest przeciąg w portfelu.
Skoro biorą ~1000 pln za wymianę oleju, to jestem ciekaw jaki koszt zakucia silnika Kamilbike - Śro 21 Lip, 2010 ciekawe ile kosztuje u nich spiek Helixa jarek-malopolska - Śro 21 Lip, 2010
iQ napisał/a:
ja leje Vpr bo mniej mi pali
No właśnie, dziś postanowiłem zalać saxo na Shellu, podjezdzam do dystrybutorów oznaczonych logo V-power, łapie za pistolet V-power Racing wylatuje pan i mówi: Tego w tej chwili nie mamy, skończyło się, będzie jutro w dostawie, więc łapie drugi na którym pisze tylko V-power bezołowiowa i pytam czy to 98, a on mówi mi, że to 95 V-power, nie mają 98, mają V-power 95 i to jest jak 98 na innych stacjach.. Ale zaciekawiło mnie właśnie to, że pytam czyV-power coś oznacza od strony technicznejczy to tylko nazwa reklamowa paliwa a on mi właśnie mówi, że V-power wolniej się spala, a więc auto mniej pali, i to by się zgadzało z tym co pisze iQ
Ma ktoś wiedzę na temat paliw V-power na czym to polega, że faktycznie auto mniej pali (oczywiście śladowe ilości) ?Cartoon - Śro 21 Lip, 2010 V-power, verva i inne tego typu wynalazki to tylko chwyt marketingowy
Są to zwykłe 95 bądź 98 z niewielką ilością dodatków "uszlachetniających", które zresztą chyba są dolewane dopiero na stacji do zbiorników...