To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Swift GTi

Anonymous - Wto 02 Paź, 2007

kon wiecej ale lepiej jezdzi :) i to oryginalny japonczyk :)
saxorulez - Wto 02 Paź, 2007

lepeij jeżdzi.. porównywałes??

powiem tak..może i na prostej jest szybsza. Ale na torach po których my jeżdzimy to akurat lepiej sprawdzaja się francuzy

anjas - Wto 02 Paź, 2007

saxorulez napisał/a:
lepeij jeżdzi.. porównywałes??

ja też nie wiem czy lepiej... Swifta naklepałem yarisem a z rallye nie miałem przyjemności :)

Myślę, że mógłby zaskoczyć :)

anjas napisał/a:
yarisem a z rallye nie miałem przyjemności :)

Myślę, że mógłby zaskoczyć :)

ziom to moze kiedys sie zlapiemy :)

saxorulez - Wto 02 Paź, 2007

szzególnir orginał 1.3 majacy 103KM z 1.3 i 8v.. plus mega lekka masa.. on ma coś ok 9-9,5 do 100 - ale bardzo krótką skrzynkę i jest mega elastyczny
106 - Wto 02 Paź, 2007

jak mialem puga 1.4 na krotkiej skrzyni to swifta gti lalem bez problemu
dwu lub trzy krotnie. gosc tlumaczyl sie ze ma pelen bagaznik :D

seryjnym /takim bez pucharowego kitu/ rallye jezdzilem jednym moim
zdaniem nie powala osigami, ale tez jakies mega lipy nie ma.

Silniki z s16/vts'a można wyrwać w niektórych przypadkach z osprzętem nawet za 2k zł(tyle chciał koleś za silnik z rozwalonej 106 w Knurowie).Tyle tylko ,że na początek i tak trzeba go rozebrać i w niego trochę zainwestować.
Marek23 - Wto 02 Paź, 2007

saxorulez napisał/a:
powiem tak..może i na prostej jest szybsza. Ale na torach po których my jeżdzimy to akurat lepiej sprawdzaja się francuzy

Łukaszku, rozwiń proszę... Mam francuza i sie jaram, ale to chyba pochopnie, tak w moim stylu napisałeś.

anjas - Wto 02 Paź, 2007

Marcel 08 napisał/a:
ziom to moze kiedys sie zlapiemy :)

spoko, bardzo chętnie, ale yaris nie jeździ chyba już tak jak kiedyś. Muszę sprawdzić o co chodzi. Z ciekawości bym spróbował z Twoim 106.

Dziś klepnął mnie np. jakiś C4, 5 drzwi na xenonie. Nie wiem jakie tam są silniki, ale VTS 170 koni to w budę 5d raczej nie wsadzali... Teoretycznie klepnąć mnie nie powinien...

Marek23 - Wto 02 Paź, 2007

Mój drogi Anjasie, widzę, że tu chłopaki jadą po Yarisie TS...a ja na przekór powiem, Ci, że się mega jaram Twoim autkiem.
anjas - Śro 03 Paź, 2007

Marek23 napisał/a:
Mój drogi Anjasie, widzę, że tu chłopaki jadą po Yarisie TS...a ja na przekór powiem, Ci, że się mega jaram Twoim autkiem.

dzięki drogi Marku23 :)

ale kto jedzie po yarisie, bo nie widzę?

... chyba, że chodzi o inne wątki to taaak, zdarzało się kilka razy ;)

Yariskiem jeżdżę rzadko, ale jak już w niego wsiadam to jestem naprawdę zadowolony.

Vlodarsky - Śro 03 Paź, 2007

w C4 mogłeś spotkać 2,0 16v 143KM albo 2,0HDi 138KM Andrzej. Więc nie powinieneś dostać :) chyba, że trafiłeś jakiś co dopiero przechodzi homologacje czy coś np 1,6 turbo albo coś :) nigdy nic nie wiadomo
Anonymous - Śro 03 Paź, 2007

jak bralem sie z moim bratem jak mial swifta mk3 tego najwolniejszego to szlismy rowno tylko ze sie okazalo to mial dluzsza skrzynie od zwyklego 1.3 jak wymienil na krotsza to bym juz nie dal rady do 100 bo jakos go mierzyl i byl z .3sek szybszy jakos tak , ale pozniej juz nie zlapalem sie znim,,
swifta prosto jest polozyc na glebe i trzeba by tez porownac na torze, ale
powiem tak moim zdaniem sporo ich jezdzi po torach, widac swoj potencjal maja jak na marne 1.3

anjas - Śro 03 Paź, 2007

Moim zdaniem była to benzyna. Więc może taki 143 konie mnie pojechał.
Oczywiście nie chcę się tłumaczyć, ale miałem pełny bak i pasażera :p

Ile taki 2.0 16v ma do setki?

Czy to jest taki sam silnik jak w 307? Bo 307 kiedyś na pusto delikatnie wyprzedziłem (zresztą opisałem to dumnie w killach ;) )

Anonymous - Śro 03 Paź, 2007

jakos ma lekko ponad 9sek do paki