a ja proponuję coś takiego kilka już widziałem i wyglądają kozackoKonradMK - Śro 25 Cze, 2008 zajebisty ekonomiczny wózek, z dużym bagażnikiem. w sam raz żeby pierdolnąć 3000km po europie szymlorek - Śro 25 Cze, 2008 Kondziu skoro ma być ekonomiczne to szukaj 1.9 TDI 130 + manual 6 biegów czy to w Octavii, A4, Passacie, Toledo. Będzie ekonomiczne stosunkowo żwawe i fajnie wyposażone.
Ew. bmw e46 320d /330d ale to już trożkę mniejsze i mniej komfortowe auto niż passek czy a4saxorulez - Śro 25 Cze, 2008
mikson napisał/a:
a ja proponuję coś takiego kilka już widziałem i wyglądają kozacko
nie kupił bym za dopłatąPiTT - Śro 25 Cze, 2008
szymlorek napisał/a:
Ew. bmw e46 320d /330d ale to już trożkę mniejsze i mniej komfortowe auto niż passek czy a4
co prawda nie jeździłem e46, ale jeździłem paskiem b5 i średnio to komfortowe auto, więc raczej ciężko mi sobie wyobrazić, że e46 jest mniej komfortowe
w tym pasku którym jechałem była całkiem niezła opcja, jak nie full opcja bez skóry, ale i tak wnętrze trąciło średniej jakości plastikiem, fotele twared, zawias twardy mimo, że nie sportowy - ogólnie bardzo słabe wrażenia po jeździe
a jeśli już kupować dupowóz to niech on będzie wygodny
i jeszcze jedno, nie wiem Kondziu czego oczekujesz od auta i jakie ma spełniać zadanie
czy ma być pakowne, czy ekonomiczne czy jeszcze inne, ale ja mogę śmiało polecić 5 e39, można naprawdę w dobrych pieniądzach kupić z roczników koło 2000 a koszt utrzymania jest na bardzo przyzwoitym poziomie
mało się psuje... w zasadzie to nic jedynie trzeba dobrą sztukę wyszukać
nie to żebym zachwalał bo sam jeżdzę, zazwyczaj wyszukuję jakiś minusów w autach którymi się poruszam, a tutaj jeśli chodzi o prowadzenie nie ma się do czego przyczepićstrick - Śro 25 Cze, 2008 http://www.moto.allegro.p...an_idealny.html
Fajny pasek z 2005
PiTT zauwaz, ze w pasku było wiecej miejsca, ja jak jezdziłem paskiem to raczej na wygodnego dupowoza trafiłem, niezle wybierał wszystko szymlorek - Śro 25 Cze, 2008 PiTT między b5 a b5fl jest jednak troszeczke różnica w odczówanych doznaniach z jazdy. Co do bmki to na nierównych dziurawych drogach bardziej odczówa się każdą nierówność i dziurę niż w passku. Co do plastików - fakt mżna się przyczepić- szczególnie do boczków drzwiowych kiedy jktos opiera o nie solidniej ręke nawet w aucie bezwypadkowym nie rozkladanym nigdy potrafią poskrzypieć, w tym akurat audi jest lepsze w konkurencyjnych modelach.
Jak się postarasz to za 40k znajdziesz i audi A4 B6 , passka b5fl, bmw e46 330d
Żeby nie było nie jestem jakimś gorącym orędownikiem tego modelu vw, mam świadomość że konkurencja wcale nie jest jakoś specjalnie z tyłu, więc dużo zależy od własnych upodobań.
Za 43k można kupić na przykład VOLVO V50 w 130konnym dieslu, imho stylistycznie dużo ciekawsze niż cała reszta, o śdorku nie wspominam bo to wogole inna liga niż nudne wnetrze passata czy bmw.
http://www.moto.allegro.p...imatronic_.htmlPiTT - Śro 25 Cze, 2008 no, ale taka opcja jest całkiem miła
http://moto.allegro.pl/it...wy_serwiso.htmlstrick - Śro 25 Cze, 2008 PiTT masz racje, fajna, ale jezeli szukamy auta do 40k, to ta beta nie bardzo... A paski sa 3 lata młodsze, moze nie tak szybkie.
Volvo fajne, ale ciasne PiTT - Śro 25 Cze, 2008
strick napisał/a:
PiTT masz racje, fajna, ale jezeli szukamy auta do 40k, to ta beta nie bardzo... A paski sa 3 lata młodsze, moze nie tak szybkie.
Volvo fajne, ale ciasne
ok, można taniej
jeśli chodzi o wiek auta to myślę, że w dobrym stanie 5 może jeździć dłużej bezawaryjnie niż te paski nowsze
dobra nie pisze juz nic bo wyjdzie, że zachwalam i chce sprzedać auto
to jak Kondziu, chcesz kupic? Gotti - Śro 25 Cze, 2008
szymlorek napisał/a:
Gotti ja porównywałem A6 2002r. 2,5 TDI tiptronic z Passkiem B5FL 2005r. 1.9 TDI 130ps manual 6biegów.
Obydwie zdrowe serie z wykresami, a dwóch kierowników ogarniało swoje auto.
wynik 1:1 - jechały z rolowanego dokladnie tak samo nie wspominając ze 2,5 tdi potrzbuje 11 a 1.9 tdi 8 litrów ropy. O cenach np rozrządu nie wspominam nawet. Więc nawet w tej samej budzie myśle że różnicy w osiągach nie będzie aż tak porażającej a różnica w eksploatacji jest spora.
Proszę nie myl a6 z a4 do tego z drugą po multitronicu dramatyczną skrzynią biegów... A4 nie spali więcej niż 10 po mieście, baaaardzo dynamicznie jeżdżąc.
Poza tym koszt rozrządu różni się o jakieś 300zł (części) bo wymiana polega na tym samym.CHRZANEK - Śro 25 Cze, 2008 Gotti: masz jakąs awersję do 1,9TDI (jakieś niemiłe doświadczenia) ???
Pytam z ciekawości - bez podtekstów...Anonymous - Śro 25 Cze, 2008 w tej kwocie zmieścisz się kupując logana nowego i to kombi , pojemny ekonomiczny i robiony przez reno pcs - Śro 25 Cze, 2008 ech ludzie, nie tylko ja powtarzam ze do 40tys bmw, audi i merol w dieslach do 40 tys to beda auta w dramatycznym stanie, chyba ze to beda auta z dramatycznym wypasem/ silnikami np. 318i automat. Najgorzej jest z najbardziej poszukiwanymi autami czyli 330d manual, a4/passat 1.9tdi 130km quattro etc. Moze jakis 520d by sie udalo dorwac (ale bedzie dramatycznie wolny) albo 524d (motor ma rozna renome).
No koszty typowych napraw sa ciekawe np. remont glowic w 2.5 tdi audi = 18000, nowe wtryski i turbo do 320d = 14000 etc.
Moze jakis golf varaint 1.9tdi?kubas - Śro 25 Cze, 2008 a czemu nie volvo s80 np ? albo s60 do 40 tys to mozna niezly egzemplarz wyrwac moim zdaniem