To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Krótkie przełozenie / skrzynia biegów / takie tam

Loko - Śro 29 Paź, 2008

Miśki co wy wymyślacie ? :D , 14/60 to jest dłuższe przełożenie od 13/59
Wyglada to tak seria to jest
16/63=3,93,
14/60=4,28,
13/59=4,53,
13/64=4,92
im wyższa jest ta wartosć tym krótsze przełozenie.

saxorulez - Śro 29 Paź, 2008

no i wszystko jasne
qbus - Śro 29 Paź, 2008

14x60 to seryjne przelozenie z xsi(1.4)...
fydi - Śro 29 Paź, 2008

pit napisał/a:
BTW prędkości to 190 u mnie.

To dobry wynik. Na odcięciu? :D Ja się ledwo zbliżam do 180.

pit - Śro 29 Paź, 2008

Mi po wymianie kolektora odcięcie poszło wyżej :)
Nie mam pojęcia czemu ... i co to ma wspólnego.

saxorulez - Śro 29 Paź, 2008

to nie jest możliwe zeby odcinka sama się ruszała, ona jesst w pamieci ECU
GeKo - Czw 30 Paź, 2008

Niemy napisał/a:
jenakze jesli u nasz czesto zmienia sie na 13/59 to we francji czesciej spotyka sie 14/60

U nas się daje 13x59 i 13x64 z racji tego że wiele osób myśli o przebudowie aut do sportu, a tylko te dwa przełożenia mają w Nce homologacje, jak jest w Agr nie wiem. Do sprintów dobrym rozwiązaniem jest jeszcze 13x61 łatwiejsze do zdobycia auto fajnie przyspiesza a jeszcze nie jest max krótko jak na 13x64

106 - Czw 30 Paź, 2008

w A wariantow jest bardzo duzo tyle ze zadne nie spotykane w seryjnych autach i nie
ma z czego dopasowac

pit - Pią 31 Paź, 2008

saxorulez napisał/a:

Tak wiem, ale cos się zmieniło ^D^

GeKo - Pią 31 Paź, 2008

pit napisał/a:
saxorulez napisał/a:

Może głupie pytanie, a nie ruszałeś ostatnio zegarów? Mnie kiedyś jak koleś w poprzednim clio wyciągał zegary, to coś przychaczył i wolne obroty obrotek pokazywał na 1,5 tys a odcięcie z 6250 przeniosło się pod 7tysi.

Anonymous - Pią 31 Paź, 2008

Ja mam odcinkę na 7.500obr/min, a wolne normalnie kolo 1000obr/min. Tak sie zastanawiam czy to jest normalne, w sensie czy nie ma wgranej jakiejś mapy, bo wysoko jest odcięcie, może coś grzebane przy ECU...??
Niemy - Pią 31 Paź, 2008

GeKo napisał/a:
dobrym rozwiązaniem jest jeszcze 13x61 łatwiejsze do zdobycia auto fajnie przyspiesza a jeszcze nie jest max krótko jak na 13x64

a z jakiej skrzyni mozna takie przelozenie zaadoptowac?

pit - Pią 31 Paź, 2008

GeKo napisał/a:
pit napisał/a:
saxorulez napisał/a:

Może głupie pytanie, a nie ruszałeś ostatnio zegarów? Mnie kiedyś jak koleś w poprzednim clio wyciągał zegary, to coś przychaczył i wolne obroty obrotek pokazywał na 1,5 tys a odcięcie z 6250 przeniosło się pod 7tysi.

Nie nie ruszałem. Było tak że odcinał na jakieś 7200 czyli na pierwszej czerwonej kresce. W tej chwili po modach jest trochi wiecej niż w połowie czerwonego czyli jakieś 7500 na oko. Nie przyglądam się temu cały czas ale jakoś rzuciło mi się w oko. Może poprostu cos się odetkało ;D

GeKo - Pią 31 Paź, 2008

Niemy napisał/a:
GeKo napisał/a:
dobrym rozwiązaniem jest jeszcze 13x61 łatwiejsze do zdobycia auto fajnie przyspiesza a jeszcze nie jest max krótko jak na 13x64

a z jakiej skrzyni mozna takie przelozenie zaadoptowac?

Mogę podpytać albo zadzwon sobie do gościa z Baran Auto Serwis on to chłopakom do sprintów montuje, ale z tego co pamiętam to chyba z jakiegoś Partnera to jest.

saxorulez - Pią 31 Paź, 2008

pit,

seryjna docinka jest na 7230 rpm nie mniej nie więcej. Nic się nie może odetkać ani zatkać w tej kwestii z prostej przyczyny. Steruje tym ECU