To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Ogłoszenia komercyjne - Wałki rozrządu - Cat Cams - www.catcams.pl

saxorulez - Wto 28 Gru, 2010

Bonczek napisał/a:
Dobrze rozpatrujesz reklamacje

a co tutaj jest to rozpatrywania, jeśli wałki są sprawdzane przed wysłaniem z taką precyzją że nikt nie dysponuje takimi narzędziami w PL, do każdych wysłanych jest ich specyfikacji - akurat kontrola jakości jest bardzo istotna na każdym procesie tworzenia wałków. Także na 100% wałki są proste gdy trafiają do klienta. Wałki nigdy do mnie nie trafiły wiec nawet nie wiemy czy to one były faktycznie krzywe czy też coś było nie tak z głowicą lub Pan dokręcał wałki ze złym momentem.

Te ze złymi luzami trafiły do mnie i pierwsze pytanie było o zastosowany luz, był nie zgodny z tym co zalecał Cat Cams a dodatkowo wałki siedziały nie w tej głowicy co trzeba :)

Bonczek - Wto 28 Gru, 2010

;)
GeKo - Wto 28 Gru, 2010

saxorulez napisał/a:
To jest nie prawda,
Wiem że odbiegam od tematu, ale jednak sie wycierają. 2.5TDI z grupy VAGa to norma że po jakimś przebiegu trzeba wałki zmieniać. Z tym że to traktuje jako wadę materiałową lub zły projekt.

Cytat:
Wiem że odbiegam od tematu, ale jednak sie wycierają. 2.5TDI z grupy VAGa to norma że po jakimś przebiegu trzeba wałki zmieniać. Z tym że to traktuje jako wadę materiałową lub zły projekt.

no tak to jest wada albo materiału albo konstrukcji. Podobny case jest w wałkach do niektórych starych fordów na dzwigienkach, CatCams ma wałki ale ich nie sprzedajemy bo nie ma na rynku dzwigienek które by się nie wycierały... a zainteresowanie jest tak małe że nie opłaca się ich robic custom

Co wiecej do niektórych modeli np. Alfy tez mamy seryjne wałki bo klienci po to przychodzą

kubas - Wto 28 Gru, 2010

saxorulez napisał/a:
Cytat:

no tak to jest wada albo materiału albo konstrukcji. Podobny case jest w wałkach do niektórych starych fordów na dzwigienkach, CatCams ma wałki ale ich nie sprzedajemy bo nie ma na rynku dzwigienek które by się nie wycierały... a zainteresowanie jest tak małe że nie opłaca się ich robic custom

Co wiecej do niektórych modeli np. Alfy tez mamy seryjne wałki bo klienci po to przychodzą

w 205 GTI - w silniku xu9 oraz xu5 8v wałki padają notorycznie, jakiś problem właśnie ze smarowaniem jest, dlatego większość gti nie trzyma mocy... Tzn oczywiście mówię o seryjnych wałkach :) Ale pewnie cat cams w zaniedbanej głowicy też by padł.

Jesli jest wada konstrukcyjna jakiegos elementu to kazdy walek padnie. Jesli dotyczy to materialu z ktorego jest walek to catcams nie padnie.
Bart - Czw 30 Gru, 2010

saxorulez napisał/a:

niemożliwe!

:]

saxorulez - Pią 10 Cze, 2011

Żeby nie było że nic się nie dzieje, bo dzieje się dużo zarówno w PL jak i w UK. U nas niedługo objawimy się kilkoma grubymi projektami na poziomie 150KM z litra w NA tymczasem jako mała zajawka 205GTI z XU10J4RS pod maską

Wyszło 284HP i kręci się to trochę ponad 9500rpm
Tutaj wykresik:

Uploaded with ImageShack.us

anjas - Pią 10 Cze, 2011

saxorulez napisał/a:
z XU10J4RS

z czego to "motor"?

saxorulez - Pią 10 Cze, 2011

Z 306 GTI-6/S16

Nie ejst to Twój silnik.. Ty masz EW10J4S

Anonymous - Pią 10 Cze, 2011

306git6 chyba