To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Jakie felgi

jarek-malopolska - Pią 05 Mar, 2010

hehehe a juz myslałem, że to ty mnie ubiegłeś :P
speed555 - Sob 06 Mar, 2010

Jarek jade dziś do salonu ścignąć MG o te felgi!
jarek-malopolska - Sob 06 Mar, 2010

Ojj scigaj,scigaj :rotfl: jak załatwi tooo.. :jupi:
Anonymous - Wto 09 Mar, 2010

ja dzisiaj zalozylem na felge 7" opone 195/45 coprawda w moim przypadku felga jest 16" ale powiem tak, jest lekki naciag i srednio mi sie to podoba...
Bart - Wto 09 Mar, 2010

195/45 na 7 calach to absolutnie normalna kombinacja, trudno w takim wypadku mówić o naciągniętej oponie.
Anonymous - Wto 09 Mar, 2010

ale jednak lekko jest, liczylem na to ze to troche inaczej bedzie wygladac, chyba ze p zero nero jest wezsza anizeli 195..
jarek-malopolska - Śro 10 Mar, 2010

a mi właśnie taki trapez się miszcz podoba :D
jarek-malopolska - Wto 06 Kwi, 2010

http://www.moto.allegro.p...towe_mocne.html wie ktoś może ile waży taka felga.. ??
Tomcat - Wto 06 Kwi, 2010

jarek-malopolsk napisał/a:
http://www.moto.allegro.pl/item980539634_felgi_alu_15_compomotive_sportowe_mocne.html wie ktoś może ile waży taka felga.. ??

Jak na przykład nie wiem, ale w zeszłym roku jeździło na Tychach jedno Saxo z takimi felgami i budą niebieski metallic. Wyglądał mistrzowsko jak dla mnie.

Tomcat napisał/a:
Saxo z takimi felgami i budą niebieski metallic. Wyglądał mistrzowsko

Dlatego właśnie pytam ;D Nie mówie, że na OZ Superturismo mi się juz saxo nie podoba ale chętnie bym coś zmienił, a gdyby do tego ważyła mało to już wogóle, ale ta na 99% waży 8,5 kg więc żadna rewelacja.. :< a Speedline MARMORA ?? nie ma jej na wheelweights. net :/

GeKo - Wto 06 Kwi, 2010

Popularna felga w rajdowych clio sportach.

GeKo napisał/a:
Popularna felga w rajdowych clio sportach.

Comopomotive, OZ Superturismo czy MARMORA ?? :rotfl:

kosmita - Wto 06 Kwi, 2010

jarek-malopolsk, raczej na pewno waży tyle ile jest podane na wheelweights, czyli 8.5kg. Compo nie są lekkie, za to bardzo mocne.

Co wobec tego ze Speedline MARMORA, gdzieś obiło mi się kiedyś o oczy 6,5kg ale w to ni ... nie wierze... o_O
jarek-malopolska - Śro 21 Kwi, 2010

Tak wogóle posiada ktoś informacje "ile waży malowanie felgi" ?? Oczywiście nie chodzi mi o malowanie sprayem, tylko załóżmy, że mamy felge i zmieniamy jej kolor, felga idzie do piaskowania-później malowanie proszkowe/piec... Dużo jej przybędzie gr czy piaskowanie pozowoli na uzyskaniem po malowniu powiedzmy tej samej wagi ?? Bo lżejsza chyba nie będzie.. Osobiście malowania felgi od tego bym nie uzależniał bo nie jest to przyrost kilku kg ale tak z czystej ciekawości..Szukałem troszkę po necie ale nic nie znalazłem.. Może ktoś z was ważył swoją felge przed malowaniem i po nim.. :>