To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Czy jesteś religijny?

Bad-i - Pią 08 Sty, 2010

KonradMK napisał/a:
eM napisał/a:
CHRZANEK napisał/a:
Bardzo ciekawy temat

Co jest do wygrania ???

Bardzo zainteresował mniue wątek związany z poczatkim świata.

W rzeczy samej nie było nic i nagle coś się pojawiło.
Zatem skąd się tam wzięło ???

I inne pytanie:

Pociag jadacy z predkościa światła włącza światła
Co się stanie ????

nie da sie rozpedzic pociągu do predkosci swiatla poniewaz musialbys do tego uzyc nieskonczonej energii
wynika to ze wzoru e=mc^2

a bóg by potrafił rozpędzić?

bóg nie, ale Chuck na pewno

Vlodarsky - Pią 08 Sty, 2010

Marek23 napisał/a:
poza Vlodarskim oczywiscie.

:*

kamil - Pią 08 Sty, 2010

eM napisał/a:
ja bym chcial uslyszec opinię o religii i życiu wiecznym od kamila_wrc

wierzę, ale nie jestem religijny i jestem antyklerykałem. Nie znosze ortodoksów, konserwatyzmu i fundamentalizmu.

tego oczekiwałeś czy jeszcze czegoś innego ?

KonradMK - Pią 08 Sty, 2010

Marek23 napisał/a:
Jak to bylo Kondziu z tymi upadlymi aniolami dokladnie? To jest dopiero temat...

za Wikipedią:
W tradycji boski nakaz wywołał sprzeciw u jednego z najznamienitszych Aniołów, Anioła Oskarżyciela Ludzi, boskiego prokuratora - Satanaela. Ten Duch Jasności popadł w pychę stwierdzając, że nie będzie służył ludziom, bo są istotami mniej doskonałymi i niższymi od aniołów. W swej złości Satanael doprowadził do wielkiego buntu 1/3 aniołów.

czyli było ich więcej, ale mieli jednego przywódcę.

Najbardziej znanym upadłym aniołem jest Lucyfer; mimo to słowo Lucyfer nigdzie w Biblii nie odnosi się bezpośrednio do upadłego anioła. Zgodnie z wierzeniami chrześcijańskimi upadłe anioły bez skrzydeł plugawie będą włóczyć się na ziemi aż do dnia Sądu Ostatecznego

zgodnie z wierzeniami, czyli coś na zasadzie "jak nie z nami to przeciwko nam" i "klątwa". ciekawe jak było w rzeczywistości.

wtedy zostają zesłane do piekła. Jak mówi Apokalipsa, stanie się to wtedy, kiedy ludzkość podda się całkowicie Bestii.

czyli ten etap już mamy za sobą.

Wówczas na czele sił niebiańskich stanie Wierny i Prawdziwy, który pokona mesjasza uzurpatora, którego będzie liczba 666 (antychrysta), i wrzuci go do otchłani. Miejsce bitwy jest symbolicznie określane jako Megiddo w Izraelu (Har-Magedon).

wg mnie to w konflikcie izrael-palestyna zginęło więcej niż 666 ofiar, czyli obliczenia są niedokładne.

Istnieje kilka hipotez i mitów tłumaczących przyczyny upadku aniołów. Większość z nich opiera się o posiadanie przez anioły wolnej woli, odczuwania pożądania lub dumy, lub niezrozumienia działania Boga.

no tak, nie będziesz miał innych bogów przede mną. nie będziesz miał niczego czego ci nie dam.

bizon - Pią 08 Sty, 2010

tak tylko wtrace, odnosnie rycerzy jedi, ze istnieje miedzynarodowy kosciol jedizmu (international church of jediism) czy jak to odmienic, no i ma ofkors wyznawcow ;D nawet ostatnio tesco pozwali za dyskryminacje na tle religijnym, bo im nie pozwolili w kapturze zakupow robic :rotfl:
KonradMK - Pią 08 Sty, 2010

w USA jest dużo różnych idiotycznych rzeczy
Janusz - Pią 08 Sty, 2010

Cytat:
w USA jest dużo różnych idiotycznych rzeczy

amerykaninów, na przykład