no też jak przeszedłem na 15 zaczałem od profilu 50 ale tarły niemiłosiernie przednie koła przy skręcie, tył na serii amor juz chyba przy jednej dorosłej osobie.. na profilu 45 ani przód na parkingu ani tył przy dwóch grubasach się nie odzywa.. Hehe zobacze jak będę stał budżetowo.. na razie niech zostaną w zamówieniu 45 profil a jak coś to przed ostatecznym terminem realizacji się określe konkretnie
Widzisz, u mnie z tyłu nie ma prawa trzeć, bo wywaliłem nawet koszyk na koło zapasowe i silnik wycieraczki TOXIC - Czw 11 Lut, 2010 Zapisze sie na 2 R1R a jak kasa pozwoli to wezme nawet i 4 Przetestuje bo r888 pojezdziły 4 miesiące + 3 wypady na tor i są juz przy markerach. Moze te wytrzymają troche wiecej (Barumy letnie zostana w takim razie na zapas )
Proxes T1R 195/45/15 394 zl brutto po rabacie 295,5 (pomysl o 195/50/15 263zl po rabacie 197zl)
jarek-malopolsk 4 szt.rasta - Czw 11 Lut, 2010 R1R nie wytrzymają, znikają tak samo szybko jak R888 a trzymają gorzej, zdanie Jimka!TOXIC - Pią 12 Lut, 2010 i pewnie tak bedzie, jedyna pociecha w tym ze beda bardziej przewidywalne na mokrym.
pierdziele sam nie wiem co kupic zapodalem lekkie fele to przydalo by sie cos porzadnego na nie zalozyc. Kupilem komplet Barum bravuris bo byly tanie
a 2 r888 stoja jeszcze w garazu, pewnie nie wytrzymaja do drugiego track daya i....
i nie mam koncepcji ani nadmiernej ilosci kasy a xboxa jeszcze nie sprzedam rasta - Pią 12 Lut, 2010 min. R888bizon - Pią 12 Lut, 2010
rasta napisał/a:
R1R nie wytrzymają, znikają tak samo szybko jak R888 a trzymają gorzej, zdanie Jimka!
cenna opinia, jedyny plus R1R, ze maja zdaje sie 1.5mm bieznika wiecej niz R888, przynajmniej tak mowil gosc z toyowasq - Pią 12 Lut, 2010
bizon napisał/a:
rasta napisał/a:
R1R nie wytrzymają, znikają tak samo szybko jak R888 a trzymają gorzej, zdanie Jimka!
cenna opinia, jedyny plus R1R, ze maja zdaje sie 1.5mm bieznika wiecej niz R888, przynajmniej tak mowil gosc z toyo
i tak tez jest maja tez byc wytrzymalsze niz r888M - Pią 12 Lut, 2010 bo wy chcecie oponę drogową i torową w jednej. Nie ma takiej.
Każdy ukłon w kierunlu wytrzymałości, dłuższego przebiegu czy lepszego komfortu to wypiecie dupy na trakcję na torze.Niemy - Pią 12 Lut, 2010
eM napisał/a:
bo wy chcecie oponę drogową i torową w jednej. Nie ma takiej.
Każdy ukłon w kierunlu wytrzymałości, dłuższego przebiegu czy lepszego komfortu to wypiecie dupy na trakcję na torze.
o!
nie ma mietkiej gry i półśrodków, pasty do botów i zębów w jednym.Marek23 - Pią 12 Lut, 2010 Kurcze,zastanawiam sie,czy zamiast 195/50/15 nie wziasc 205/50/15. Clio jest na sprzezynach -30mm, bedzie obcieralo?bizon - Pią 12 Lut, 2010
eM napisał/a:
bo wy chcecie oponę drogową i torową w jednej. Nie ma takiej.
jak sie ma jedno auto do wszystkiego, to niestety zawsze beda to polsrodki.M - Pią 12 Lut, 2010 niii, ja mialem w sumie daily drivera honde ale wozilem drugi komplet kół do upalania wlasnie
Raz chcialem wrocic z radomia na 888 a nie mialem radia - myslalem ze umre Niemy - Pią 12 Lut, 2010 ja jeździłem w saxo na codzien na R888 i da się, radia tez nie mam, bo w sumie jest zbędnebizon - Pią 12 Lut, 2010 no niech bedzie, ale jak sobie mysle, ze w takim wypadku powinienem teraz kupic komplet nowych letnich + komplet felg 15" + komplet R888, to mi sie odechciewa...M - Pią 12 Lut, 2010
bizon napisał/a:
no niech bedzie, ale jak sobie mysle, ze w takim wypadku powinienem teraz kupic komplet nowych letnich + komplet felg 15" + komplet R888, to mi sie odechciewa...
To nie jest jakis wielki wydatek jeśli pokombinujesz.
Popatrz na tabele z radomia to Ci się zachce
@Niemy - na miejskich odcinkach w sumie tez jezdzilem bez problemu,
ale w trasie to ciągłe wysokie UUUUUUUUUUUU mnie niszczyło