grzech - Pią 02 Kwi, 2010 a tam nie bylo tak ze on mial licencje jakas zagraniczna (chyba z GB) ale PZM nie chcial jej uznac ? ... moze w koncu mu uznali ....
z drugiej strony takie niejasne sytuacje od razu nastawiaja ludzi negatywnie ... bedzie ze jezdzi bo ma kase a nie ze umie ... cos jak z kosciuszko na poczatku...speed555 - Pią 02 Kwi, 2010 przeciez mazowiecki jechał bez pomiaru , a teraz jedzie normalnie. a miedzyczasie pzm wypuscił komunikat wiec od razu było wiadome ze pod kogoś to było zrobione:)k-mart - Pią 02 Kwi, 2010 fajnie jak by ktos od nas tutaj naprawde cos grubo urwal, nie tak jak ostatnio, tak bardzo grubo.Anonymous - Pią 02 Kwi, 2010 Kej, please... w tym przypadku to nie jest śmieszne...k-mart - Pią 02 Kwi, 2010 wiesz, zawsze jakies urozmaicenie.
ja bym tak jechal, dla publicznosci.Anonymous - Pią 02 Kwi, 2010 urwać można, ale nie tak żeby zostać w miejscu urwania k-mart - Pią 02 Kwi, 2010 znaczy dokladnie chodzi mi o takie momenty
ŁukaszS3 - Pią 02 Kwi, 2010
Cytat:
przeciez mazowiecki jechał bez pomiaru , a teraz jedzie normalnie. a miedzyczasie pzm wypuscił komunikat wiec od razu było wiadome ze pod kogoś to było zrobione:)
Tak ale nie wiem czy wiesz że zamkowy w zeszłym roku też jechał bez pomiaru. Więc wystarczy że jeszcze przejechał w międzyczasie jeden lub dwa 3 ligowe rajdy i już ma wytaczającą ilość punktów do licencji R1.
Chyba za często doszukujecie się jakiś wałków i innych tego typu zjawisk. Jaki interes miałby PZM w tym żeby on jechał już jako normalny zawodnik?Przem_106 - Pią 02 Kwi, 2010 Zgadzam się ze słowami Łukasza.
- Jest szybki, niech jedzie
- Ma kasę, niech jedzie
- Jest młody, tym lepiej, niech jedzie
Podniecalismy się młodym Novikowem, ze ma 17 lat i zapitala w MS. Dla mnie kazdy, kto jest dobry powinien jezdzic!martin.h - Pią 02 Kwi, 2010 Zgadzam się z Łukaszem i Przemkiem.
Podobnie było jak ukazał się komunikat o możliwości startu autem N4 w RPP.
Wszyscy chcemy aby rajdy w Polsce były coraz lepsze, więc chyba dobrze że PZM'ot przystaje na propozycje zawodników.
A Ty, k-mart lepiej przemyśl 2 razy zanim coś napiszesz, każdy wie że Ty żartujesz i próbujesz zwrócić na siebie uwagę, ale z niektórych rzeczy się nie żartuje k-mart - Pią 02 Kwi, 2010
martin.h napisał/a:
A Ty, k-mart lepiej przemyśl 2 razy zanim coś napiszesz, każdy wie że Ty żartujesz i próbujesz zwrócić na siebie uwagę, ale z niektórych rzeczy się nie żartuje
staram sie trzymac poziom forum
GeKo - Pią 02 Kwi, 2010 Chłopaki, tylko sprawa jest taka ze jakby mial do przejechania jeszcze 1 czy 2 rajdy to pewnie by musiał czekać do końca sezonu na wydanie tej licencji co oczywiście by było absurdem. Druga sprawa ze gdyby któryś z was musial dostać taką licencję to by wam się kazali cmoknąć po zadkach i jechać dalej rajdy. Poczekajmy z końcowymi osądami jak zobaczymy ilu dostanie tak licecnję za frajer.Anonymous - Pią 02 Kwi, 2010 Pierwszy raz sie wybieram na Elmot/Świdnicki wiec moze podpowiecie jakies ciekawe miejsca na oglądare,najlepiej zeby nie było duzo chodzenia bo bede z małym dzieckiem.Na patelnie w walimiu trzeba daleko pociskac z buta??Anonymous - Pią 02 Kwi, 2010 na patelnie to jakieś 2 kilometry, wiec średnio sie nadaje... poza tym patelnie sa przereklamowane
Najlepiej kup wrc, tam sa opisane miejscowy.
W wolnej chwili lookne na mapki i coś Ci polecę Bad-i - Sob 03 Kwi, 2010 Fajnie ta lista wygląda, do tego A6 chyba 14 aut .
106 co masz na mysli ze fajnie bedzie na PKC??
Co do Zawady, to on chyba juz przejechal 3 PZM bez pomiaru (na bank pojechal Zamkowy i Mazowiecki). Nawet jezeli pojechal by cos jeszcze (np. Swidnicki) i mialby juz te 21 pkt to moglby uzyskac R1 bez problemu. Bo z tego co wiem R1 czy pozniej R mozna juz uzyskac jak tylko mamy niezbedne punkty.