To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Katastrofa samolotu Prezydenckiego

PieQt - Sob 10 Kwi, 2010

mogę nie zgadzać się politycznie z większością osób będących na pokładzie tego samolotu, jednak zginął Nasz Prezydent i wielu ważnych polityków - tragedia dla Polski, dla rodzin tych ludzi.
Historia nie znam przypadku, aby tak ważne osoby w jakimkolwiek państwie zginęło w katastrofie (lądowej, samolotowej).

Nawet Skrzypek, którego personalnie nie lubię, absolutnie nie zasłużył na śmierć, żadna z tych osób nie zasłużyła ... szok i żałoba

Anonymous - Sob 10 Kwi, 2010

samolot spadł w lesie ZA pasem startowym ....
dzik - Sob 10 Kwi, 2010

Niesmak prezentuje TVP, na liscie osob oznaczaja przy nazwiskach (PIS), czy ma to teraz znaczenie kto w ktorym obozie byl?
ps - Sob 10 Kwi, 2010

zadnego..

skad to info, ze ktos przezyl??????

106 - Sob 10 Kwi, 2010

ps napisał/a:

gazeta.pl napisał/a:
Piotr Paszkowski powiedział, że według informacji agencyjnych trzy osoby przeżyły, ale są ciężko ranne. Rzecznik MSZ twierdzi, że to na razie niepotwierdzona informacja

ps - Sob 10 Kwi, 2010

106 napisał/a:
ps napisał/a:

gazeta.pl napisał/a:
Piotr Paszkowski powiedział, że według informacji agencyjnych trzy osoby przeżyły, ale są ciężko ranne. Rzecznik MSZ twierdzi, że to na razie niepotwierdzona informacja

dzieki.. ciotka mojej dziewczyny tam byla..

M - Sob 10 Kwi, 2010

:(
M - Sob 10 Kwi, 2010

Obowiązki Prezydenta przejmie B. Komorowski

Brak słow , mam nadzieje ze ta tragedia doprowadzi do zmniejszenia liczy sporob na aranie politycznej , Straszna tragedia , :(
gaugan - Sob 10 Kwi, 2010

Chce tylko powiedziec, ze maszyna w tym przypadku nie miala zadnego znaczenia. Po raz kolejny byla to brawura i bezmyslnosc wojskowych pilotow dla ktorych jak widac najwazniejsze jest dostac sie na ziemie, wszystko jedno w jakim stanie. Byla katastrofa MI8 z Millerem, byla tragiczna katastrofa Casy z dowodcami polskiej armii i teraz to. We wszystkich przypadkach panowaly warunki pogodowe, ktore nie pozwalaly na ladowanie nawet najnowoczesniejszym samolotem. Lotnisko ani to z dzisiaj, ani w Miroslawcu nie byly przygotowane na ladowanie w takiej mgle. Widzialnosc wynosila mniej niz 200m, tak mozna ladowac, ale na Heathrow... Podchdzil 4 razy, nie zdecydowal sie leciec na zapasowe lotnisko, jak sugerowali kontrolerzy (nie moga Oni zakazac ladowania).

Smutny to dzien dla Polski, smutny dla polskiego lotnictwa. Po raz kolejny piloci Spec Pulku wykazali sie totalna ignorancja... :(

W lotnictwie cywilnym takie sytuacje sa niedopuszczalne

g.

p.s dokladnych przyczyn katastrofy nie poznamy jeszcze dlugo, ale wyszukanie dokladniej pogody dla tego lotniska z godz.9 to jedno klikniecie...

BaRtO_206GT - Sob 10 Kwi, 2010

lista osob na pokladzie:

http://wiadomosci.onet.pl...olewa,item.html

Niestety... Za tvn24.pl

Cytat:
Paszkowski zaznaczył, że według niepotwierdzonej informacji, 3 osoby przeżyły katastrofę, ale polskie źródła dyplomatyczne nie potwierdzają jej. Według informacji tvn24.pl osoby te zostały przewiezione do szpitala. Nie przeżyły jednak katastrofy.

Straszne to wszystko. Swoja droga kto zezwala zeby tyle waznych dla kraju osob lecialo jednym samolotem :/
KarQ - Sob 10 Kwi, 2010

Piętnaście minut przed lądowaniem tupolewa, wieża zakazała lądowania innemu samolotowi, ze względu na złe warunki.

Prezydenckiemu nie mogli zabronić, choć wcześniej polecano siadanie na lotnisku w Mińsku :|

CHRZANEK - Sob 10 Kwi, 2010

gaugan napisał/a:
Chce tylko powiedziec, ze maszyna w tym przypadku nie miala zadnego znaczenia.

Czekałem na wypowiedź Gaugana...

Jest to bardzo smutne, bo wiele wskazuje na to że tragedii można było zapobiec :(