To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Katastrofa samolotu

Bonczek - Śro 14 Kwi, 2010

PiTT napisał/a:
zginęły osoby medialne, oglądaliśmy ich codziennie w tv, więc siłą rzeczy mamy poprawny odruch rozpaczy i współczucia

Ja się nie wypowiadam, bo nie oglądam w ogóle wiadomości, wybieram sobie artykuły z prasy i co poniektóre czytam, pomijając politykę - właśnie widzę o ile jestem zdrowszy (nie do Ciebie PiTT, ogólnie). Peace.

Jakarti - Czw 15 Kwi, 2010

dobsz - porzadeczek dzialamy
PiTT - Czw 15 Kwi, 2010

a mnie zastanawia jeden fakt
pamiętacie hasła typu "nie będziemy płakać po Geremku"
co jakby teraz pojawiło się inne nazwisko?

druga sprawa, ale to eM mam nadzieję że odpowie i od razu zaznaczam że nie jest to złośliwe czy zaczepne pytanie
eM jako osoba która nie ukrywa swoich preferencji politycznych, możesz mi napisać skąd u osób skupiających się wśród tej frakcji jest tyle podejrzliwości w każdym nowym temacie?
już są spekulacje że ruscy maczali w tym palce, że PO, że lewica...
zawsze, ale to zawsze pojawiają się jakieś dziwne komentarze z partii prawicowych
wg. mnie jest jakaś wew. nienawiść do wszystkiego co ma jeszcze jakieś namiastki byłego ustroju politycznego, ale także do wszystkich których różni program polityczny
to jest otwarta dyskusja tak? ja się pytam ze szczerej ciekawości bo takie mam odczucia.

Jakarti - Czw 15 Kwi, 2010

STF:
http://wiadomosci.onet.pl/2155507,11,item.html

PiTT - Czw 15 Kwi, 2010

Jakarti napisał/a:
STF:

ok, ale albo jawne albo
"Wyjątkiem mogą być jedynie treści o charakterze intymnym"
o jakiej treści intymnej mowa, o czym się rozmawia w samolocie wiedząc że jest to nagrywane?
kto będzie weryfikował "intymność" rozmów

M - Czw 15 Kwi, 2010

Nie wiem PiTT, moge mówić jedynie za siebie - ja nie mam takich domysłów.
Myślę ze doszukiwanie sie teorii spiskowych jest domeną ludzi którzy wiecznie doszukują się teorii spiskowych. Jak spojrzysz na komentarze na portalach to takie teorie pojawiają odpowiednio do każdego tematu i opcji politycznej w okół której było gorąco.

PiTT - Czw 15 Kwi, 2010

eM napisał/a:
Nie wiem PiTT, moge mówić jedynie za siebie - ja nie mam takich domysłów.
Myślę ze doszukiwanie sie teorii spiskowych jest domeną ludzi którzy wiecznie doszukują się teorii spiskowych. Jak spojrzysz na komentarze na portalach to takie teorie pojawiają odpowiednio do każdego tematu i opcji politycznej w okół której było gorąco.

oki, ale takie oskarżenia przecież padły z ust polityków pisu, nie przypominam sobie żeby inne partie coś podobnego wypowiadały
wiem, że zostało to wytłumaczone jako działania pod wpływem szoku, ale sam fakt, że chyba najbardziej politykom nie wypada takich rzeczy mówić
co innego jakieś małolaty na forach gdzie tylko szukają zaczepki

M - Czw 15 Kwi, 2010

No jeden polityk - tak i się z tego wycofał i przeprosił.
I co dalej?

M - Czw 15 Kwi, 2010

http://niezalezna.pl/article/show/id/33083

Prezydencki Tupolew był wyposażony w urządzenie zabezpieczające, które ostrzega pilotów przed nadmiernym zbliżeniem się do ziemi. Ten fakt pogłębia tylko tajemnicę upadku i eksplozji samolotu z Lechem Kaczyńskim - pisze "USA Today".

PiTT - Czw 15 Kwi, 2010

eM napisał/a:
http://niezalezna.pl/article/show/id/33083

Prezydencki Tupolew był wyposażony w urządzenie zabezpieczające, które ostrzega pilotów przed nadmiernym zbliżeniem się do ziemi. Ten fakt pogłębia tylko tajemnicę upadku i eksplozji samolotu z Lechem Kaczyńskim - pisze "USA Today".

czy sugerujesz że był udział osób trzecich? :)
eM nie jeden polityk tylko co chwila ktoś tu wklejał różne wypowiedzi wielu osób, nie chcę mi się teraz szukać, ale pewnie wystarczy wpisać
"kontrowersyjna wypowiedz posła pis"
to mi się nie chce gadać więcej o polityce, za to chętnie bym poznał przyczynę katastrofy
poczekajmy aż udostępnią nagrania z czarnych skrzynek

ps. katastrofy lotnicze z założenia są tajemnicze i niespodziewane - nie mów że Ty to czytasz, myślałem że wkleiłem wcześniej tylko przypadkowo napotkany art. ale Ty to na serio cytujesz :>

M - Czw 15 Kwi, 2010

PiTT wyluzuj, wkleilem tekst - ja nie oceniam i nic nie sugeruje.
PiTT - Czw 15 Kwi, 2010

eM napisał/a:
PiTT wyluzuj, wkleilem tekst - ja nie oceniam i nic nie sugeruje.

dyskutujemy przecież
ale powiedz szczerze czy Ciebie też nie drażnią różne teorie spiskowe?
serio pytam bo już widać wiele art. gdzie ludzi ponosi fantazja i chęć wyciągnięcia jakiś sensacji

a co do samej gazety niezależna.pl

wiadomość na sg serwisu

Prawdopodobieństwo przypadkowego wypadku jest takie samo, jak prawdopodobieństwo wypadku zaplanowanego - i to jest fakt podstawowy. Dlatego też w najlepiej pojętym interesie Rzeczpospolitej i jej bezpieczeństwa jest potraktowanie hipotezy o nieprzypadkowej przyczynie tragedii jako prawdopodobnej.

o_O

o_O x 1 000 000

http://niezalezna.pl/article/show/id/33086

sorry, wyłączam się z dyskusji ;D

M - Czw 15 Kwi, 2010

Drażnią mnie, ale odróżniam je od faktów.
Bad-i - Czw 15 Kwi, 2010

A dla mnie to żenada, to co bylo na skrzynkach i tak sie nie dowiemy.

A caly ten cyrk w TV mnie koorwa dobija - wszyscy teraz yebani świętoszki

Walle - Czw 15 Kwi, 2010

PiTT napisał/a:
Jakarti napisał/a:
STF:

ok, ale albo jawne albo
"Wyjątkiem mogą być jedynie treści o charakterze intymnym"
o jakiej treści intymnej mowa, o czym się rozmawia w samolocie wiedząc że jest to nagrywane?
kto będzie weryfikował "intymność" rozmów

Zupełnie normalne. Jak najbardziej słuszne. Jeśli przez ostatnie 5 sekund członkowie załogi wiedzieli, że się rozbiją, czyli mogli mówić, krzyczeć różne rzeczy: wzywać Boga, krzyczeć, że kogoś kochają, przeklinać, nie wiem.... Nie powinni absulutnie tego ujawniać. Wystarczy, że ograniczona grupa ludzi badających to usłyszy. Tłum niech szuka sensacji na jutubie.