To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Potrzebne badanie techniczne

Bonczek - Nie 07 Lis, 2010

Oooo, to może ktoś pomoże :faja:

W czerwcu 2009 straciłem dowód z CRX`a, za brak homologowanych tablic rejestracyjnych przez co zaburzałem porządek publiczny, czy bezpieczeństwo ruchu - jedno z dwóch, dokładnie nie pamiętam.

Wiadomo, że teraz ten samochód w połowie nie istnieje, powiedzmy, że chcę go sprzedać, jak mam odebrać dowód? A jeżeli nie muszę to jak nowy właściciel ma zarejestrować auto, a ma obowiązek w ciągu iluś tam dni, skoro budowa potrwa jeszcze rok?

Jacek - Nie 07 Lis, 2010

Jaco napisał/a:
Jacku a jam mam takie pytanko. Przyjeżdżam świeżo zbudowaną rajdówką na przegląd i jeszcze chce sobie zmienić ilość miejsc na 2.

Jakie jest do tego podejście ?

przyjeżdasz na stację, prosisz o wystawienie saświadczenia o zmianie liczby miesc podjąc powód wstwionej klatki, że to auto rajdowe, diagnosta robi normaly przegląd. dobrze jest mieć wszystki dane auta: waga, wymiary, rozstaw osi itp ze sobą :) potem idziesz z papierkiem do wydziału komunikacji, wypełniesz wniosek o przerejestrowanie fury, wpłacasz chyba 70zł i pani w okienku drukuje dowód tymczasowy który obowiązuje 30 dni. zazwyczaj już po 2 tygoniach jest właściwy do odebrania w urzędzie. :)

Jaco - Nie 07 Lis, 2010

Jacek napisał/a:
Jaco napisał/a:
Jacku a jam mam takie pytanko. Przyjeżdżam świeżo zbudowaną rajdówką na przegląd i jeszcze chce sobie zmienić ilość miejsc na 2.

przyjeżdasz na stację, prosisz o wystawienie saświadczenia o zmianie liczby miesc podjąc powód wstwionej klatki, że to auto rajdowe, diagnosta robi normaly przegląd. dobrze jest mieć wszystki dane auta: waga, wymiary, rozstaw osi itp ze sobą :) potem idziesz z papierkiem do wydziału komunikacji, wypełniesz wniosek o przerejestrowanie fury, wpłacasz chyba 70zł i pani w okienku drukuje dowód tymczasowy który obowiązuje 30 dni. zazwyczaj już po 2 tygoniach jest właściwy do odebrania w urzędzie. :)

Heh wiem jak to wygląda tylko martwi mnie to, że jak diagnosta zobaczy klatkę to powie, że to ingerencja w budowę samochodu i nie huhu z przeglądu :/

Jacek - Pon 08 Lis, 2010

Jaco napisał/a:
Jacek napisał/a:
Jaco napisał/a:

Heh wiem jak to wygląda tylko martwi mnie to, że jak diagnosta zobaczy klatkę to powie, że to ingerencja w budowę samochodu i nie huhu z przeglądu :/

o_O
no problem, zmiana ilości miejsc w aucie i tyle. nie ma nic do gadania. jak nie załatwisz to wpadaj do mnie ;)

Jaco - Pon 08 Lis, 2010

Jacek napisał/a:

o_O
no problem, zmiana ilości miejsc w aucie i tyle. nie ma nic do gadania. jak nie załatwisz to wpadaj do mnie ;)

Właśnie nie każdy ma do tego takie podejście, dlatego pytałem jak jest u Ciebie.
Jak nic nie znajdę w okolicy to wpadam do Bytomia za jakiś czas :]

Bad-i - Pon 08 Lis, 2010

Panowie to zapraszam Was do Wesoła/Sulejówek - oni tu nigdy zadnego z moich aut nie widzieli :]
106 - Pon 08 Lis, 2010

Bad-i napisał/a:
oni tu nigdy zadnego z moich aut nie widzieli :]

jak chodzi o clio to nawet by sie zgadzalo....bo to samochod legenda :D

Bad-i - Pon 08 Lis, 2010

106 napisał/a:
Bad-i napisał/a:
oni tu nigdy zadnego z moich aut nie widzieli :]

jak chodzi o clio to nawet by sie zgadzalo....bo to samochod legenda :D

smiej sie smiej, przeglad i ubezpieczenie ma caly czas wazne

qbica - Pon 08 Lis, 2010

Jaco napisał/a:
Jacek napisał/a:

o_O

Właśnie nie każdy ma do tego takie podejście, dlatego pytałem jak jest u Ciebie.
Jak nic nie znajdę w okolicy to wpadam do Bytomia za jakiś czas :]

proponuje zrobic spota przeglądowego ;D

Marek23 - Pon 08 Lis, 2010

Ja tam przeglądy lubie robić bez badania. Nie wiem po co cała kłotnia. Ktoś tam robi uczciwie i ma problem do "oszustów", a potem gdzieś tam leci w ruchu 2 zł... Bez sensu. Niech uczciwi zachowają ta cechę dla siebie i nie próbują innym tego narzucić, bo głupie to.
Szczególnie na forum gdzie co drugi jeździ jak poje.bany po ulicy.

koma600 - Wto 09 Lis, 2010

,,co drugi jeździ jak poje.bany po ulicy".dobre :lol2:
Michał - Wto 09 Lis, 2010

ja jeżdżę wolno ... ;D
Janusz - Wto 09 Lis, 2010

Cytat:
ja jeżdżę wolno ... ;D

bo Cie skuter nie może uciągnąć :rotfl:

ps. przepraszam, wiem ze razem nie piliśmy wódki.. ale czasem nie mogę sie oprzeć

kubas - Śro 10 Lis, 2010

Janusz napisał/a:
Cytat:
ja jeżdżę wolno ... ;D

bo Cie skuter nie może uciągnąć :rotfl:

ps. przepraszam, wiem ze razem nie piliśmy wódki.. ale czasem nie mogę sie oprzeć

uważaj bo majk się zapieni :D