To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - zimowe szusy

was79 - Nie 01 Sty, 2012

Pojeździłem dziś w Istebnej - rano było fest twardo, wszystko co płynęło chwycił mróz.
Było dobrze, ale pierwszy raz w tym sezonie nieźle się wyj.ebałem i czuje bark, nie wydało na winklu :lol2:

PieQt - Pon 02 Sty, 2012

oprócz lodu jak warunki? dużo śniegu?

zastanawiam się nad wisłą, krynicą-zdrój albo austrią na ten weekend

was79 - Pon 02 Sty, 2012

śniegu mao, nawet bardzo mao.
Jutro chyba skoczę do Istebnej, bo z najbliższych stoków, to chyba tam jest nawięcej

P.S. jedź do Krynicy - Wisłą przy tym to popierdółka

Anonymous - Pon 02 Sty, 2012

Byłem w Czechach,w Spindrelovym Mlynie,warunki całkiem niezłe,sporo sniegu,wszystkie trasy czynne
M - Pon 02 Sty, 2012

Możecie napisać jakieś koszty takiego wypadu na narty? Jeśli nie ma się swojego sprzętu?
EmerytRs2 - Pon 02 Sty, 2012

zależy od twojej fantazji ;D

karnet na cały dzien-700kr
karnet 0d 11 do 16 -500kr
Wypożyczenie sprzętu od 150kr(jakies smieci) do 500(top sprzęt)
nocleg-nie wiem,kumpel mieszka koło Jeleniej,ale pewnie z 80 dychów pln trzeba liczyc

M - Pon 02 Sty, 2012

Dziękować
Koto - Pon 02 Sty, 2012

was79 napisał/a:

Jutro chyba skoczę do Istebnej, bo z najbliższych stoków, to chyba tam jest nawięcej

Ja jutro na Zagroniu będę od 12.

M napisał/a:
Możecie napisać jakieś koszty takiego wypadu na narty? Jeśli nie ma się swojego sprzętu?

Ceny karnetów na większości stoków zbliżone, tutaj cennik Nowej Osady w Wiśle
http://nowaosada.pl/9,cennik.html
Sprzęt to ok 30-40 zł cały dzień
Instruktor jeśli chcesz 60 zł godzina
Obiad na stoku od ok 20 zł

M - Pon 02 Sty, 2012

Można zgłosić się po pomuki :)
Nie wygląda tak drogo jak myślałem

EmerytRs2 - Pon 02 Sty, 2012

to nie motosport :]
dobra rada, nie warto kupować sprzętu.
karnety godzinowe, warto odsprzedawać ;) szczególnie gdy ktoś woli jeżdżenie wieczorową porą

Koto - Pon 02 Sty, 2012

EmerytRs2 napisał/a:

Polecam wejśc do większości wypożyczalni na stokach przy dodatniej temperaturze, wielu zmienia zdanie na temat pożyczania sprzętu :] Jak ma się możliwośc i chce pojeździc parę razu w sezonie to dużo lepiej kupic sprzęt. Przy tak rzadkim używaniu będzie na lata, a nawet tani będzie lepszy niż rentalowe ścierwo z wypożyczalni, przywiezione od Autriaków którzy chcieli je wyrzucic, ale sprzedali do Polski. Oczywiście nie wszystkie takie są, ale niestety większośc.

Koto napisał/a:
EmerytRs2 napisał/a:

Polecam wejśc do większości wypożyczalni na stokach przy dodatniej temperaturze, wielu zmienia zdanie na temat pożyczania sprzętu :] Jak ma się możliwośc i chce pojeździc parę razu w sezonie to dużo lepiej kupic sprzęt. Przy tak rzadkim używaniu będzie na lata, a nawet tani będzie lepszy niż rentalowe ścierwo z wypożyczalni, przywiezione od Autriaków którzy chcieli je wyrzucic, ale sprzedali do Polski. Oczywiście nie wszystkie takie są, ale niestety większośc.

+1

PieQt - Pon 02 Sty, 2012

ja mam swoje, kupione używane - mam w dupie kolory na nartach i nie muszę mieć akurat z tego roku. Można kupić na prawdę super narty w dobrej cenie, ponieważ ludzie sprzedają dobry sprzęt czasem za bezcen. A jak nie, to na wyprzedażach poprzedni rocznik kupić

jeśli jednak ktoś zaczyna z nartami i nie wie czy będzie jeździł, to na początku warto wypożyczyć

Na początek faktycznie nie ma sensu kupowac sprzętu,ale warto zabrać ze sobą do wypozyczalni kogos kumatego bo to co tam wciskają woła o pomste do nieba,ja często brałem narty w centrach testowych