was79 - Nie 01 Sty, 2012 Pojeździłem dziś w Istebnej - rano było fest twardo, wszystko co płynęło chwycił mróz.
Było dobrze, ale pierwszy raz w tym sezonie nieźle się wyj.ebałem i czuje bark, nie wydało na winklu PieQt - Pon 02 Sty, 2012 oprócz lodu jak warunki? dużo śniegu?
zastanawiam się nad wisłą, krynicą-zdrój albo austrią na ten weekendwas79 - Pon 02 Sty, 2012 śniegu mao, nawet bardzo mao.
Jutro chyba skoczę do Istebnej, bo z najbliższych stoków, to chyba tam jest nawięcej
P.S. jedź do Krynicy - Wisłą przy tym to popierdółkaAnonymous - Pon 02 Sty, 2012 Byłem w Czechach,w Spindrelovym Mlynie,warunki całkiem niezłe,sporo sniegu,wszystkie trasy czynneM - Pon 02 Sty, 2012 Możecie napisać jakieś koszty takiego wypadu na narty? Jeśli nie ma się swojego sprzętu?EmerytRs2 - Pon 02 Sty, 2012 zależy od twojej fantazji Anonymous - Pon 02 Sty, 2012 karnet na cały dzien-700kr
karnet 0d 11 do 16 -500kr
Wypożyczenie sprzętu od 150kr(jakies smieci) do 500(top sprzęt)
nocleg-nie wiem,kumpel mieszka koło Jeleniej,ale pewnie z 80 dychów pln trzeba liczycM - Pon 02 Sty, 2012 DziękowaćKoto - Pon 02 Sty, 2012
was79 napisał/a:
Jutro chyba skoczę do Istebnej, bo z najbliższych stoków, to chyba tam jest nawięcej
Ja jutro na Zagroniu będę od 12.
M napisał/a:
Możecie napisać jakieś koszty takiego wypadu na narty? Jeśli nie ma się swojego sprzętu?
Ceny karnetów na większości stoków zbliżone, tutaj cennik Nowej Osady w Wiśle
http://nowaosada.pl/9,cennik.html
Sprzęt to ok 30-40 zł cały dzień
Instruktor jeśli chcesz 60 zł godzina
Obiad na stoku od ok 20 złM - Pon 02 Sty, 2012 Można zgłosić się po pomuki
Nie wygląda tak drogo jak myślałemEmerytRs2 - Pon 02 Sty, 2012 to nie motosport
dobra rada, nie warto kupować sprzętu.
karnety godzinowe, warto odsprzedawać szczególnie gdy ktoś woli jeżdżenie wieczorową porąKoto - Pon 02 Sty, 2012
EmerytRs2 napisał/a:
Polecam wejśc do większości wypożyczalni na stokach przy dodatniej temperaturze, wielu zmienia zdanie na temat pożyczania sprzętu Jak ma się możliwośc i chce pojeździc parę razu w sezonie to dużo lepiej kupic sprzęt. Przy tak rzadkim używaniu będzie na lata, a nawet tani będzie lepszy niż rentalowe ścierwo z wypożyczalni, przywiezione od Autriaków którzy chcieli je wyrzucic, ale sprzedali do Polski. Oczywiście nie wszystkie takie są, ale niestety większośc.Anonymous - Pon 02 Sty, 2012
Koto napisał/a:
EmerytRs2 napisał/a:
Polecam wejśc do większości wypożyczalni na stokach przy dodatniej temperaturze, wielu zmienia zdanie na temat pożyczania sprzętu Jak ma się możliwośc i chce pojeździc parę razu w sezonie to dużo lepiej kupic sprzęt. Przy tak rzadkim używaniu będzie na lata, a nawet tani będzie lepszy niż rentalowe ścierwo z wypożyczalni, przywiezione od Autriaków którzy chcieli je wyrzucic, ale sprzedali do Polski. Oczywiście nie wszystkie takie są, ale niestety większośc.
+1PieQt - Pon 02 Sty, 2012 ja mam swoje, kupione używane - mam w dupie kolory na nartach i nie muszę mieć akurat z tego roku. Można kupić na prawdę super narty w dobrej cenie, ponieważ ludzie sprzedają dobry sprzęt czasem za bezcen. A jak nie, to na wyprzedażach poprzedni rocznik kupić
jeśli jednak ktoś zaczyna z nartami i nie wie czy będzie jeździł, to na początku warto wypożyczyćAnonymous - Pon 02 Sty, 2012 Na początek faktycznie nie ma sensu kupowac sprzętu,ale warto zabrać ze sobą do wypozyczalni kogos kumatego bo to co tam wciskają woła o pomste do nieba,ja często brałem narty w centrach testowych