M - Pią 07 Sty, 2011 Janusz - jedyny który będzie polemizował z sądem ostatecznym.PiTT - Pią 07 Sty, 2011 jest tutaj taki temat, gdzie można przekazywać kasiorkę na różne organizacje
albo na dzieciaki albo zwierzaki
wolę raz na jakiś czas przesłać tam kasę niż dawać na tacę
czy kościół potem wspiera z tych datków jakieś domy dziecka?
czy wspomagają biedne rodziny?
wydaje mi się że nie, chociaż chciałbym się miło pomylićpP - Pią 07 Sty, 2011
Janusz napisał/a:
nie dajesz w dobrej wierze bo masz w dupie co z tym zrobią
daję bo wierzę, że to dobrze spożytkuję, przynajmniej tak mówią..a nie interesuje mnie to dalej bo i tak nie mam na to wpływuJanusz - Pią 07 Sty, 2011
M napisał/a:
Janusz - jedyny który będzie polemizował z sądem ostatecznym.
z głucha Ciemnością będzie ciężko... ale gdyby faktycznie była taka akcja to napewno bym polemizował Co nie zmienia faktu ze w przypadku pepego to nie jest dobra wiara CHRZANEK - Pią 07 Sty, 2011 Zasadniczo w tym temacie głosować powinni tylko Ci co chodzą
A jak widze najwięcej głos zabierają Ci co nie chodzą pP - Pią 07 Sty, 2011 Panowie.
Wydaje mi się, że niektórzy postrzegają kościół przez pryzmat tego złego co rozdmuchują media
tak samo jak teraz jest z koleją..na święta jakieś 300tys ludzi z 40mln kraju miało problem z dojazdem na święta, a trąbienie jest takie jakby 80% narodu spędziło święta na nieogrzewanych dworcach
wiadomo jest syf wszędzie..ale ja sie na tym nie skupiam tylko dostrzegam to co dobre
im outPiTT - Pią 07 Sty, 2011
pP napisał/a:
Janusz napisał/a:
nie dajesz w dobrej wierze bo masz w dupie co z tym zrobią
daję bo wierzę, że to dobrze spożytkuję, przynajmniej tak mówią..a nie interesuje mnie to dalej bo i tak nie mam na to wpływu
bez urazy, ale masz podejście jak stare dewoty które oddają prawie całą rentę na kościół
nie jestem w stanie tego zrozumieć, miałem w rodzinie taką ciotkę, która miesiąc w miesiąc aż do śmierci wysyłała kilka stów na budowę sanktuarium w licheniu
natomiast bez dwóch zdań nikt nie ma prawa wytykać innym na co przeznaczają swoją kasę, więc szanuję i nie ma co dalej drążyć tematu M - Pią 07 Sty, 2011 Amen!saxorulez - Pią 07 Sty, 2011 wszystkim tym co im sie kościół nie podoba odsyłam do opcji ateistycznej:
- jest ślub cywilny (łatwiej o rozwód)
- pogrzeb cywilny