To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Wybieramy kompaktowego/ sredniego SUVa premium

Bart - Sob 22 Sty, 2011

kamil napisał/a:
Bart, argumenty:
uważasz że Land Cruisery są daleko od konkurencji ?
I nie chodzi mi tutaj o SUV tylko o samochody na ramie - prawdziwe terenówki.

Hybrydy - podaj producenta, który ma większe doświadczenie w produkcji takich samochodów.

Po prostu nie uważam że toyota jest "niekwestionowanym liderem" i tyle.

kosmita - Sob 22 Sty, 2011

kamil napisał/a:
uważasz że Land Cruisery są daleko od konkurencji ?
I nie chodzi mi tutaj o SUV tylko o samochody na ramie - prawdziwe terenówki.

No dobra, ale masz również Nissany, Landki, Jeepy - też dają radę w terenie.

kamil napisał/a:
Hybrydy - podaj producenta, który ma większe doświadczenie w produkcji takich samochodów.

Problem tylko w tym, że w Europie hybrydy to margines, bo każdy woli mieć diesla. Do tego ich ekologiczność jest wątpliwa :)

saxorulez - Sob 22 Sty, 2011

kamil napisał/a:
Ale nie można im odmówić bycia liderem wśród terenówek

Kamil niestety ale tutaj lideruje Nissan, Suzuki.. Toyota mozę jest na 3 miejscu jak się mocno postara

k-mart - Sob 22 Sty, 2011

M napisał/a:
Hybrydy są dla pedałów :)

Powiedzial bym:
dla "obywtaeli swiata"
:rotfl:

Anonymous - Sob 22 Sty, 2011

Bart napisał/a:
Jaranie się Toyoto to pedalstwo ,a Land Cruiser i Rav4 to ciota i chuy

kamil - Sob 22 Sty, 2011

ale ja nie twierdze, że landek czy patrol nie jest konkurencyjny do Land Crusier'a ale to samochód z czołówki tak czy siak i dyskusyjne jest który jest lepszy.

Bart: nie twierdze że wśród terenówek jest land i dalej nic. Wśród Hybryd niestety jest i nie znajdziesz innego producenta, który ma takie doświadczenie w hybrydach.

Kosmita: na razie margines. Poczekaj kilka lat i zobaczymy w którą strone to pójdzie, ale jak na razie wszystko wskazuje że w hybrydowość (okropne słowo - jakoś negatywnie się kojarzy).
Nawet Evo, RS, STI w nowych wersjach będą hybrydowe.

Saxo: piszesz o SUVach, a ja pisze o terenówkach konstrukcji ramowej. Grand Vitara II ma konstrukcje samonośną. I fakt jako SUV z aspiracjami terenowymi to chyba jeden z lepszych pojazdów w segmencie.

Bonczek - Sob 22 Sty, 2011

Hybrydy są fajne idą momentem z dołu :lol2:

kamil napisał/a:
na razie margines. Poczekaj kilka lat i zobaczymy w którą strone to pójdzie, ale jak na razie wszystko wskazuje że w hybrydowość (okropne słowo - jakoś negatywnie się kojarzy).

I jeżeli będą dobre, rzeczywiście ekologiczne ( bo to co robi np. Toyota wożąc surowce, samochody po całym świecie, to jednak takie ekofriendly nie jest) i będą wyglądały normalnie to jestem za.

Bad-i - Sob 22 Sty, 2011

kamil napisał/a:
Nawet Evo, RS, STI w nowych wersjach będą hybrydowe.

Prosze napisz ze to byl jakis zart, jezeli tak faktycznie sie kiedys stanie to zostawie sobie GTka, Clio i Puga do smierci.

Gaydek - Sob 22 Sty, 2011

O tym, że nowy RS ma być hybrydą też słyszałem. Jeden silnik napędza przód, drugi tył :] .

Gaydek napisał/a:
O tym, że nowy RS ma być hybrydą też słyszałem. Jeden silnik napędza przód, drugi tył

Jakoś tego nie widzę, mechaniczne rozwiązania wydają się najbardziej przewidywalne, choć niestety nie są eko i ciężko jest stopować elektroniką co jest coraz bardziej powszechne :/

Bad-i - Sob 22 Sty, 2011

kosmita napisał/a:
Gaydek napisał/a:
O tym, że nowy RS ma być hybrydą też słyszałem. Jeden silnik napędza przód, drugi tył

Jakoś tego nie widzę, mechaniczne rozwiązania wydają się najbardziej przewidywalne, choć niestety nie są eko i ciężko jest stopować elektroniką co jest coraz bardziej powszechne :/

zamiast zrobic tam stały napęd 4x4, to beda wymyslac inne silniki - ZENUA

pcs - Nie 23 Sty, 2011

Landek akurat jest niekwestionowanym liderem w segmencie terenowym ...

ma 2giego najbardziej uterenowionego kompakt suva (freelander)
najlepszy pojazd klasyczny a zarazem terenowo uzytkowy (defender) - sama mechanika
najlepszy pojazd terenowo luksusowy (range) - mechaniko elektronika

i do tego nie produkuje nic innego

kosmita - Nie 23 Sty, 2011

pcs napisał/a:
ma 2giego najbardziej uterenowionego kompakt suva

Tak z ciekawości, co jest pierwsze?

M - Nie 23 Sty, 2011

Hybrydy to ślepy zaułek motoryzacji :)