Bonczek - Śro 23 Mar, 2011 Jak już jesteśmy przy spożywce
Niemy - Czw 24 Mar, 2011
Czesio napisał/a:
Po ile u was jajka ?
po 10
Uploaded with ImageShack.usJacek - Czw 17 Maj, 2012 Widzę że temat kulinarny nabrał rumieńców więc przedstawiam zdrowy i szybki szpil
sandacz ze szpinakiem:
- ok 0,5 kg świeżego sandacza
- świeży szpinak
- śmietana
- masło klarowane
- czosnek
- sól, pieprz, cytryna
1. Sandacza wypatroszyć i umyć, szpinak przepłukać w zimnej wodzie.
2. szpinak wrzucić do wrzątku na 5 minut (zblanszować)
3. sandacza pokroić w dzwonka i skropić cytryną 5 minut przed smażeniem
4. na jednej patelni rozgrzać klarowane masło, na drugą wrzucić szpinak z posiekanym ząbkiem, lub dwoma, czosnku.
5. po 3 minutach przewrócić rybą na drugą stroną (można przykryć wtedy lekko się poddusi) do szpinaku dodać dwie łyżki śmietany i trochę soli.
6. podawać np z frytkami
cdn...
taniej niż wyprawa na kebaba czy jakąś zapiekankęwas79 - Czw 17 Maj, 2012 Ten gość nie podaje lipnego jadła - polecam!Młody Papież - Czw 17 Maj, 2012 ok, rezerwuje!zefir - Czw 17 Maj, 2012 tez polecam
ja ze szpinakiem robie morszczuka
ziom ty robisz frytki z piekarnika? czy frytkownicy?Jacek - Czw 17 Maj, 2012 frytki z piekarnika. zamrożone na zimną blachę do rozgrzanego piekarnika bez tłuszczu.
wychodzą super
frytkownica to złozefir - Czw 17 Maj, 2012 dobra wchodze w to dzisiaj sobie tez zmodze frytki na obiad do morszczuka ale kielkami, grzybkami mun , paryka, czosnkiem i cebula Jacek - Czw 17 Maj, 2012 bez zdjęć się nie liczy Bart - Czw 17 Maj, 2012 żeby pozostać w klimacie - zrobię sobie dziś ryż z paluszkami rybnymi z lidla zefir - Czw 17 Maj, 2012
Jacek napisał/a:
bez zdjęć się nie liczy
dobra wprowadze focenie jak robie swoje jedzenie
ale to jak ogarne remont , bo działam z partyzanta w kuchni przez balagan M - Czw 17 Maj, 2012 Jacku - dobry przepis, aż mi ślinka pociekła.budzik - Czw 17 Maj, 2012 Kozak talerze Bonczek - Pią 15 Cze, 2012 roj - Pią 15 Cze, 2012 kur.wa, nie widziałem wcześniej tego tematu
no to tu przynajmniej poupalam