Latam o życie stoszóstką, nie przejmuję się chorą trzustką
Marek23 napisał/a:
clio sportem idę po całości, cierpią na tym moje wnętrzności
Ryba - Śro 09 Mar, 2011
wygrał j3banyiQ - Śro 09 Mar, 2011 Jakarti, wpadaj na intensywny kurs przy 0,5. Nie zapomnij o ogorkach Marek23 - Śro 09 Mar, 2011
Cytat:
Bez urazy do posiadaczy sportow, zdjae sobie sprawe ze jest to genialny samochod, mi poprostu sporty phI i phII sie nie podobaja, bo zewnetrznie nie odrozniaja sie prawie niczym od zwyklego clio.
Co innego sport III.
Tu sie zgodzę co do wygladu... Ale za tą kase nie kupisz nic fajniejszego. Dlatego szukam takiego w cywilu jeszcze... Clio III jest piekne i takie tez kiedyś będę miał mam nadzieję.
Co do 106/saxo, kto raz upalał ten wie,że nie ma większego funu w prowadzeniu fwd niż w tych francuzach. Jechałem Hondą 3 lige, super prowadzenie, precyzyjnośc, stabilnośc wręcz niewiarygodna. Ale nic tak nie bierze zakrętów jak saxo/106...Niemy - Śro 09 Mar, 2011 Dziękuję, można zamknąć Jakarti - Śro 09 Mar, 2011
Cytat:
Jakarti, wpadaj na intensywny kurs przy 0,5. Nie zapomnij o ogorkach
a Ty nie jestes w skandynawii czasem? do hiszpanii zawsze. moze uda sie w to lato.. ale za wczesnie by o tym mowic. na sam dzwiek tego jezyka mam dobry humor.iQ - Śro 09 Mar, 2011 Mieszkam teraz w Finlandii ale cos tam po hiszpansku mowie Jak bedziesz mial zyebany humor to dzwon, postaram sie pomoc Jakarti - Śro 09 Mar, 2011 hehehe Qukie - Śro 09 Mar, 2011 Ja kupiłem pierwszego Civica EG bo chciałem! Bardzo mi się podoba, źle się nie napędza, a i czasem wbrew obiegowej opinii skręca oraz co najważniejsze daje frajdę z jazdy. Awarię przez cały ten okres miał jedną, samz siebie zepsuł się termostat. Czy to dużo?
Teraz po ponad 7 letniej przygodzie mam EG6 czyli sławetne VTI. Było drogie, fakt, ma ognisko rdzy, fakt, kolejnym faktem jest to, że na pewno miało jakąś przygodę blacharską, ale czy wymienił bym je na inne auto? TAK* Nie zmienia to faktu, że na prostej nie ma sobie równych wśród małych starych hh.
*wymienił bym na coś typu M3 E46 lub E92, Evo, lub inne podobne Yarko - Śro 09 Mar, 2011 ja wybrałem Clio, bo to kompletny samochód, skręca, hamuje i przyspiesza już w serii, poza tym jest bardzo dobrze wyposażony i stosunkowo tani w zakupie i eksploatacji jak na to co oferuje, nie ma problemów z rudą, z dostępnością części itd. generalnie jak dla mnie ten samochód ma same plusy ( oprócz jakiś tam pierdół które czasem wyskoczą )
generalnie jako gotowy produkt "hothatch" wypada bardzo dobrze, nie miałem zamiaru kupować go jako bazę na rajdówkę albo w celu zrobienia 300KM turbo więc wytrzymałość różnych zespołów mechanicznych na jakieś mega ekstremalne warunki nie była brana pod uwagę, myślę jednak że bardzo dobrze reaguje na jakieś drobne modyfikacje i spokojnie można sobie wrzucić wydech, jakiś dolot, zawias, kólko i się cieszyćTomcat - Śro 09 Mar, 2011 U mnie Saxo wyszło przypadkiem. Najpierw chciałem 306 S16 albo 318is, ale matt zaraził mnie Cliówką i szukałem jakiejś ładnej 16v, a że trafiały się same śmietniki, to zwróciłem uwagę na Saxo, które przywiózł z niemcowni kolega mojego kuzyna. Kupiłem kompletnie nie wiedząc co to za samochód i jakie ma możliwości, dopiero po zalogowaniu się na forum dotarło do mnie że mam najwspanialszy wynalazek motoryzacji ever Niedługo po zakupie zakochałem się. Przyspieszeniem, hamowaniem, skręcaniem, tym że go rude nie zjada... Wpakowałem w niego mnóstwo kasy, ale każdy mod daje wymierne efekty i to jest w nim świetne. Wiadomo co i jak robić i wiadomo, że coś to da. Najlepsze chyba jest to jak małym kosztem można uzyskać osiągi lepsze od CTR i jak agresywnie można tym brać zakręty. To auto jest szalone i za to je kocham. W tej samej kasie z samochodów które nadają się do rajdów można kupić Astre GSI, ale gdybym miał jeździć tą krową chyba umarłbym z nudów. Tam nic się nie dzieje, w Saxo cały czas jest akcja Bart - Śro 09 Mar, 2011
Tomcat napisał/a:
Astre GSI, ale gdybym miał jeździć tą krową chyba umarłbym z nudów
Ade już Cię szukaTomcat - Śro 09 Mar, 2011
Bart napisał/a:
Tomcat napisał/a:
Astre GSI, ale gdybym miał jeździć tą krową chyba umarłbym z nudów
Ade już Cię szuka
O ku*wa. No to spadam.Janusz - Śro 09 Mar, 2011 I jak narazie zdecydowana większość właścicieli francózw zgadza sie z moim zdaniem ze głównym powodem była CENA. ja również gdybym mógł, kupiłbym evo albo exidge, ale mnie nie było stać, za to najlepszym samochodem który mogłem kupić w swoim budżecie był clio sport, wiec to zrobiłem I oczywiście stwierdzam ze to był strzał w 10 na pewno nie zamienię na żadne inne fwd, no chyba ze r26r... no i może jakieś wybebeszone clio III bo dźwięk r3 jest masakryczny ale tak realnie to jakieś rwd lub 4wd.... bizon - Śro 09 Mar, 2011 chyba zaczne ogladac saxofony na allegro