To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - clio sport III czy 207 RC

pit - Nie 27 Mar, 2011

buhahaha dokładnie
Jakarti - Nie 27 Mar, 2011

Geko,
pewnie jakis fakap. nie przejmuj sie :D

odwieczna dyskusja ..
dobra drozsza fura bedzie.. drozsza..
dobra tansza fura bedzie.. tansza.

trzeba sobie powiedziec ile ma sie kasy i szukac samochodu w budzecie. z uzywanym warto zostawic sobie 10% wiecej..

PiTT - Nie 27 Mar, 2011

najlepsza opcja to fura na gwarancji, tak jak Kubson właśnie ma
bez niej pewnie już by się pozbył francuza :lol2:

Jakarti - Nie 27 Mar, 2011

ale nie kazdy jest taki przezorny jak Anjas.. chociaz przedluzenie gwarancji to niewielka kwota.
MoRToN - Nie 27 Mar, 2011

tomecki napisał/a:
ile trzeba dać wg Was za zdrowe ph2/ph3?

25k :D

Konrad - Nie 27 Mar, 2011

Tomecki dogadaj sie z uzytkownikiem powyżej i bierz jego clio, przynajmniej będziesz miał pewność, że nie jest z 4 różnych ćwiartek ;D
pit - Nie 27 Mar, 2011

no, ph1 to od 16 ;) a ph2 od 20. nie ma karwa okazji i h
tomecki - Nie 27 Mar, 2011

pit napisał/a:
no, ph1 to od 16 ;) a ph2 od 20. nie ma karwa okazji i h

a ph3? ;D

bo najbardziej mi sie podoba :]

Rasputin - Nie 27 Mar, 2011

tomecki napisał/a:
a ph3? ;D

od 25k

Yarko - Nie 27 Mar, 2011

tomecki napisał/a:
a ph3? ;D

bo najbardziej mi sie podoba :]

od ~27k

leon - Nie 27 Mar, 2011

kocham hh.org :D
czemu zanim kupowałem clio mnie tu nie było - może dziś jeździł jakimś sti :D

Panowie no bez przesady że utrzymanie japońskiego 4łapa kosztuje tyle co francuskiej przednionapędówki :D gdyby tak było to na forum nie dominowałyby pugi , sporty itp

a w temacie:
jeśli brać clio 3 to tylko R27.. różnica w prowadzeniu i wyglądzie jest ogromna - szał na dzielni spowodowany dwoma kubełkami recaro też jak nic :D

wspomniane 207RC poza ciekawym wnętrzem i felgami wydaje mi się (jak już wielokrotnie zostało tu zaznaczone) zbyt cywilne.. poza tym ile razy spoglądam na przód tego auta to mam wrażenie że patrze na 307 sw od siostry... ale nie jeździłem więc nie wiem

najważniejsze w temacie zostało juz powiedziane:
Jakarti napisał/a:

clio daje banana na gebie w gratisie.. wsiadasz i sie usmiechasz po uslyszeniu silnika.
...
w razie pytan zapraszam :)

+1000000000000000000

Stf - Nie 27 Mar, 2011

leon napisał/a:
Panowie no bez przesady że utrzymanie japońskiego 4łapa kosztuje tyle co francuskiej przednionapędówki gdyby tak było to na forum nie dominowałyby pugi , sporty itp

można jednak wziąć pod uwagę fakt, iż do evo/sti jest już coraz więcej warszatów i firm ogarniających temat, części aftermarket, allegro itd. zato mówiąc o clio sport III przeważnie rozmawiamy o serwisowaniu w ASO - a to nie należy do najtańszych.

pit - Nie 27 Mar, 2011

leon napisał/a:

wspomniane 207RC poza ciekawym wnętrzem i felgami wydaje mi się (jak już wielokrotnie zostało tu zaznaczone) zbyt cywilne.. poza tym ile razy spoglądam na przód tego auta to mam wrażenie że patrze na 307 sw od siostry... ale nie jeździłem więc nie wiem

no i w tym przypadku fajne że jest miejskie a do tego z nutką sleepera
a z tego co oglądam to skręca

Bardziej ciekawi mnie silnik , ile tam można dmuchnąc ;D

qbus - Nie 27 Mar, 2011

Cytat:
można jednak wziąć pod uwagę fakt, iż do evo/sti jest już coraz więcej warszatów i firm ogarniających temat, części aftermarket, allegro itd. zato mówiąc o clio sport III przeważnie rozmawiamy o serwisowaniu w ASO - a to nie należy do najtańszych.

trochę bzdura, na wsi mieszkam a w promieniu ~30 km mam 3 dobrych mechaników którzy robią Sporta III generacji i nigdy nie uwierzę że będą to koszty podobne jak STi, nie mówiąc o bieżących kosztach utrzymania.

Stf - Pon 28 Mar, 2011

qbus napisał/a:
Cytat:

trochę bzdura, na wsi mieszkam a w promieniu ~30 km mam 3 dobrych mechaników którzy robią Sporta III generacji i nigdy nie uwierzę że będą to koszty podobne jak STi, nie mówiąc o bieżących kosztach utrzymania.

no przecież napisałeś total z innej beczki. ja mówię o fakcie serwisowania clio w aso a ty mówisz o mechanikach na częściach z IC. oczywiście, jeśli ktoś w 3 letnim aucie rezygnuje z ASO wtedy porównanie jest bezsensowne.