To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Przeróbka mieszkania

Michał - Pon 14 Lis, 2011

ul. Janka olbrachta
nowe budownictwo ( ok 4 lat blok )
54 mkw + komórka lokatorska 10m - 350 zeta - w tym ochrona która nic nie robi i chleje vóde, wywóz trashu, sprzątanie klatek co dwa dni
garaż 150 zeta

a tak swoją drogą . Zakup miejsca postojowego to niezły kwas jest
Licząc ze garaż kosztuje 30 tysia. Do tego płace miesięcznie jeszcze 150 zeta to juz lepiej wynająć.
Miejsce park u mnie kosztuje 200 zeta miesięcznie. Czyli wynajmujący zarabia na tym 50 zeta ( 150 czynsz za garaż )

GeKo - Pon 14 Lis, 2011

150zł czynszu za garaż? czy ja nie rozumiem tego co czytam?
11,50zł za garaż w Sosnowcu. :D

pP - Pon 14 Lis, 2011

ja płace 500zł - czynsz 430zł + 70ziko za garaż
oczywiscie zaraz powie niejaki vlodarski, ze placi wiecej ale on sie myje codziennie (ja co drugi dzień), ma odkrecone wszystkie grzejniki (ja tylko w łazience i drzwi na oscierz), nie mam ps3, 50calowej plazmy, itd
60m2

w czynszu to co wspominali poprzednicy - utrzymanie czystości, media

:]

EmerytRs2 - Pon 14 Lis, 2011

pP, a miejscówka?
czyli na razie nikt z was nie ma zaliczek za wodę?

no name - Pon 14 Lis, 2011

EmerytRs2 napisał/a:
czyli na razie nikt z was nie ma zaliczek na wodę?

Ja mam zaliczki na wodę bo chyba wszyscy tak mają
a tylko rozliczenie jest po sprawdzeniu liczników.
Ogrzewanie też mam w cenie, brak liczników na grzejnikach

M - Pon 14 Lis, 2011

EXPERT MODE: ENABLED
POWER OWERWHELMING
THERE IS NO COW LEVEL
SHOW ME THE MONEY

GeKo - Pon 14 Lis, 2011

EmerytRs2, Powiedz mi tak z ciekawości czy wy zamieszczając ogłoszenia też tak w chuja lecicie z potencjalnymi klientami?
Dziś chciałem coś takiego wynająć
http://nieruchomosci-mula...ec-zagorze.html

Dzwonię i dowiaduję się że mogę to wynająć ale jak wynajmę to pomieszczenie 100m lub 160m to wtedy te 40m też mogę wynająć, do tego mam zapłacić za używanie windy, ochronę i ogrzewanie.

Wkurwia mnie coś takiego jest zakładka media: to powinno być wpisane co jest dodatkowo do opłaty.
A na pytanie jakie są koszty ogrzewania? Odp. No wie Pan nie da się określić zależy jaka zima będzie.

pP - Pon 14 Lis, 2011

ja bemowo, dywizjonu 303

wode mam w czynszu zaliczke

GeKo,
Geko wiesz jak jest.
Tutaj to ogłoszenie jest po to by małym metrażem przyciągnąć klienta.
Ziom to program, tam nie możesz dopisac tego co mi się podoba od tego jest pole "opis"
media do nie ochrona czy winda, to w treści ogłoszenia powinno być ujęte, aczkolwiek nie musi, Ty pytając o dodatkowe koszta uzyskałeś odpowiedź więc tu z ich strony było ok.

IMo nie powinno być tego ogłoszenia, ponieważ defakto nie ma tej powierzchni do wynajęcia !!.
Możesz zadzwonić i poprosić o usunięcie ogłoszenia, ponieważ wprowadza w błąd potencjalnego klienta.

Michał - Pon 14 Lis, 2011

GeKo napisał/a:
150zł czynszu za garaż? czy ja nie rozumiem tego co czytam?
11,50zł za garaż w Sosnowcu. :D

tak tak, dobrze czytasz ... to jest jakis żart
ale to nie jest wszystko

rozwala mnie jeszze ile placi kazdy właściciel mieszkania na ochrone.
Kwota ta jest zawarta w tych 350zł . Jest to karwa 50 zeta OD KAZDEJ osoby, aby opłacić 4-6 łebków pijaków .

Michu trochę niejasno piszesz. masz ochronę za 50 zł zawartą w czynszu i Cię to wali.
Bo są różne sposoby rozliczania czasem z metrażu a czasem też od liczby osób.
np takie sprzątanie czy winda rodzina 4 os. a singiel??

nie wiem czy jesteście zimnego czy ciepłego chowu ;) , ale wyrabiacie się w tym ogrzewaniu? dopłacacie czy może wręcz oszczędzacie?
moj bro np. ma zakręcone grzejnikim i dopiero jak przyjdzie minus grubo to odkręca na min. bo mieszkanie ma środkowe ciepłe i jest zimnego chowu :D

PiTT - Pon 14 Lis, 2011

problem pojawia się jak na takim chronionym osiedlu ktoś opierdzieli Ci komórkę albo piwnicę...
monitoring, ochrona a rzeczy i tak giną... niesamowite :/

PiTT - Pon 14 Lis, 2011

EmerytRs2 napisał/a:
Michu trochę niejasno piszesz. masz ochronę za 50 zł zawartą w czynszu i Cię to wali.
Bo są różne sposoby rozliczania czasem z metrażu a czasem też od liczby osób.
np takie sprzątanie czy winda rodzina 4 os. a singiel??

nie wiem czy jesteście zimnego czy ciepłego chowu ;) , ale wyrabiacie się w tym ogrzewaniu? dopłacacie czy może wręcz oszczędzacie?
moj bro np. ma zakręcone grzejnikim i dopiero jak przyjdzie minus grubo to odkręca na min. bo mieszkanie ma środkowe ciepłe i jest zimnego chowu :D

Michał na bogato, grzejniki w opór odkręcone, a jak jest za ciepło to okna otwiera w zimie :D

Cytat:
Michał na bogato, grzejniki w opór odkręcone, a jak jest za ciepło to okna otwiera w zimie :D

i drzwi od lodówki :rotfl:

chłopaki mojemu bro oj.ebali mieszkanie na 2 piętrze ochrona, zamknięte. nie wiem od kiedy kamery...ale zmiana firmy była. ochrona=złodzieje

zarezerwowałem oczywiście wstępnie :D
http://nowawilenska.pl/autoinstalator/wordpress/

Cytat:
A na pytanie jakie są koszty ogrzewania? Odp. No wie Pan nie da się określić zależy jaka zima będzie.

tego się nie da określić, można ew przedstawić rachunki za zimę ew, na spotkaniu własciciel Ci powie ile płacił. tu będziesz miał całość podzielone na powierzchnię i od najmowanej pow. liczone.