Anonymous - Czw 10 Lis, 2011 dwieście piona !!!! w porównaniu do tego auta takie np.Clio Rs jest po prostu nudneMarek23 - Czw 10 Lis, 2011 Ekspert poleca...kubas - Pią 11 Lis, 2011
rabarbar napisał/a:
dwieście piona !!!! w porównaniu do tego auta takie np.Clio Rs jest po prostu nudne
O dobrze gada, a 205 rallye to największy rarytas. 106 się chowa...
Kultowy silnik na podwójnych gaźnikach webera to jest dopiero moc i kompetencja!Anonymous - Pią 11 Lis, 2011
Marek23 napisał/a:
Ekspert poleca...
huya tam nie ekspert ale miałem klio ,mam 205 wiec jakies porównanie mamYarko - Pią 11 Lis, 2011 kubas, jak z dostępnością części do silnika TU24 ?kubas - Pią 11 Lis, 2011
Yarko napisał/a:
kubas, jak z dostępnością części do silnika TU24 ?
Nie ma problemu z mechanicznymi częściami, bo silniki TU są bardzo popularne do dziś, dużo części można zamiennie przekładać pomiędzy poszczególnymi silnikami.
Są nawet chyba dostępne zestawy naprawcze do gaźników, z tego co wiem od posiadaczy 205 rallye zawsze największy problem był z ustawieniem gaźników, trzeba do tego speca.
TU2J2 też fajny silnik - kolektor dolotowy z tego silnika też kultowy wśród frenczmenów, choć ja do niego szukam TPS-a i nawet mi nie potrafi ściągnąć! M - Pią 11 Lis, 2011 TPS można łatwo samemu skonstruować
205 też kiedyś chciałbym zanabyć - to jest pierwszy hothatch w którym się zadużyłęm, na długo długo przed hondami.kubas - Pią 11 Lis, 2011
M napisał/a:
TPS można łatwo samemu skonstruować
Tak ? A można sprawdzić jakoś prosto czy ten który jest obecnie jest zepsuty ?Młody Papież - Pią 11 Lis, 2011
Cytat:
jak z dostępnością części do silnika TU24 ?
pomijając wszelakie sklepy oraz aso, napewno pezociarze 205tkarze sprzedają nawet uzywane czesci silnikowe M - Pią 11 Lis, 2011
kubas napisał/a:
M napisał/a:
Tak ? A można sprawdzić jakoś prosto czy ten który jest obecnie jest zepsuty ?
Tak, wystarczy miernik z bazaru za 8zł oraz zdrowy tps do porównania.kubas - Pią 11 Lis, 2011
Młody Papież napisał/a:
pomijając wszelakie sklepy oraz aso, napewno pezociarze 205tkarze sprzedają nawet uzywane czesci silnikowe
zdziwiłbys się ile stron ma wątek gdzie się onanizują nad każdą najmniejszą śrubką w oryginalnym woreczku z ASO Ale fakt czasem cuda udaje się ludziom kupić do tych starych gratów...kubas - Pią 11 Lis, 2011
M napisał/a:
kubas napisał/a:
M napisał/a:
Tak ? A można sprawdzić jakoś prosto czy ten który jest obecnie jest zepsuty ?
Tak, wystarczy miernik z bazaru za 8zł oraz zdrowy tps do porównania.
A może być z Leroja lub Ciastoramy ewentulanie Obiego? Bo u nas na bazarze to tylko ziemnioki majo i marchewkę. Problem jest taki że nie mam zdrowego tps-a do porównania Młody Papież - Pią 11 Lis, 2011 własnie spuszczają się nad nowymi czesciami bo to dla nich takie niespotykane i z każdej wymiany np klocków robią wielkie szoł! wow how!M - Pią 11 Lis, 2011 Może być kazdy z omomierzem Marek23 - Pią 11 Lis, 2011
rabarbar napisał/a:
huya tam nie ekspert ale miałem klio ,mam 205 wiec jakies porównanie mam
To tak ogólnie do wszystkich było...nie do Ciebie personalnie