To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - zakup laptopa

Michał - Sob 02 Lut, 2013

gekson - odpuść sobie tego latituda
Ostro sie przepłaca

GeKo - Sob 02 Lut, 2013

bizon napisał/a:
GeKo napisał/a:
Jako że teoretycznie to seria biznesowa, liczę że jest wykonany z trochę lepszych materiałów.

:rotfl:

To co polecasz Mistrzu :D ?
I jakie są najczęstsze awarie?

M: Mnie parametry mniej interesują, bo na tym lapku nawet filmy nie będą oglądane, ale wkurza mnie że od paru lat sprzedawany sprzęt się rozwala praktycznie tylko od tego że otwierasz monitor i pykasz w klawisze. Mój obecny domowy już stacjonarny Asus, złamał się tylko dlatego że podniosłem go za róg obudowy jedną ręką. Nie mówiąc o innych awariach przez które 3 miesiace bujałem się z serwisem nie mając komputera.

zefir - Sob 02 Lut, 2013

to jest norma Geko wszystko jest plastik fantastik :faja:
Mucha - Sob 02 Lut, 2013

bizon napisał/a:
GeKo napisał/a:
Jako że teoretycznie to seria biznesowa, liczę że jest wykonany z trochę lepszych materiałów.

:rotfl:

Pracuje w Dell'u i mam to na sluzbówke (tylko ze ja mam serie Latitude E6400)...

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

to nie są lepsze materiały niestety,,, ale sam se jedz do sklepu i se dotknij :)

GeKo - Sob 02 Lut, 2013

Mucha napisał/a:
to nie są lepsze materiały niestety,,, ale sam se jedz do sklepu i se dotknij

Byłem w Media i EuroRTV żadnego latitude na półce :rotfl:

Zef plastik plastikowi nie równy.

To z ciekawości za co się płaci w latitude?

Przeglądałem też Vostro kilka miałem w rękach i wyglądały solidnie, ale brak numerycznej :(

M - Sob 02 Lut, 2013

Geko - za mucha, pomacaj co pasi.
Przyda Ci sie ubezpieczenie od zniszczenia - to jest opcja w dellu, jak Ci sie rozwali to bedzie nowy.

Rasputin - Sob 02 Lut, 2013

Bierz Vostro. Są nie do zabicie,możesz je łapać za nawet za narożnik monitora i nic się nie dzieje. Bateria po 2 latach trzyma jak w nowym. Zawiasy sa bardzo mocne więc nie ma obawy,że każde szybkie zamknięcie lub otwarcie grozi ich urwaniem.Oprócz tego gwarancja door to door.
Anonymous - Sob 02 Lut, 2013

Ja polecam Samsunga . 15 calowy kończy niedługo 5 lat , raz tylko naruszyłem konstrukcje jak rozłożłonego spuściłem na dechy z ok 0,5 metra ale w czubie wtedy ładnie miałem to nadłamał się jeden zawias potem pękł. Teraz kupiłem 17 samsunga targam go za rogi matrycy itd. i nic nie pęka wszystko dobrze działa :)
bizon - Sob 02 Lut, 2013

szczerze mowiac to ja nic polecic nie moge, samo gowno :rotfl:
panasonica toughbooka sobie kup ;)
jak chcesz w miare trafic, to trzeba pojezdzic, pomacac, poczytac opinie w necie. ale i tak mozesz wtopic

qbica - Sob 02 Lut, 2013

GeKo, ja kupilem ojcu poleasingowego della latitude D830 i robi wrazenie naprawde solidnego w porównaniu do lapków hp, asusa i acera które macałem, więc śmiało moge polecic :)
Michał - Sob 02 Lut, 2013

lenovo/ibm ?
GeKo - Sob 02 Lut, 2013

Czesio, Jakbym się sugerował tym co było dobre 5 lat temu, to kupiłbym kolejnego Acera którego kupilem 8-9 lat temu.
Seria D to słyszałem z opinii że niezniszczalna, ale numeryczna mus :(

Lenovo to się chyba skończyło na seriach T61 czy R61 nie pamiętam, ale w tamtym okresie podobały mi się te lapki.

bizon - Sob 02 Lut, 2013

obecnie mam:
- hp probook 6570b - matryca+jej obudowa przy otwieraniu gnie sie jak papier, poza tym wyglada dosc solidnie
- dell latitude e5520 - tu obudowa matrycy jest duzo solidniejsza. maksymalnym wkurwiaczem jest port sluchawek zintegrowany z mikrofonem
oba powyzsze maja klawiature numeryczna
- fs lifebook e8410 - stary ale jary. pomijajac, ze 2 razy padla mu plyta glowna, to najlepszy z nich wszystkich. pare lat temu ktos na nim tanczyl :D

moze i ten latitude to nie taki zly pomysl ;)

Chloru - Sob 02 Lut, 2013

GeKo, może niektórzy sobie ciągną łacha ale z mojego doświadczenia wynika, że biznesowe serie lapków były (nie wiem jak teraz nie mam bezpośredniego porównania) są trwalsze niż domowe. Porównanie miałem na HPkach kilka lat temu. Z ostatnio używanych:

1. Acer TimelineX 5820TG - po 2,5 roku bateria nie trzyma już 5,5 godziny tylko jakieś 4 przy rozsądnym użytkowaniu. Ten spadek zauważyłem niedawno. Jeszcze jakiś czas temu trzymała spokojnie 5h. Jak na budżetowego lapka to jest dośc lekki i cienki. Do tego ma pokrywę matrycy zrobioną ze szczotkowanego amelinium. Z usterek to padł dysk WDC. Wymieniłem na SSD. Nowy kosztował 2,5 roku temu 2500 PLN brutto.

2. Delle E6400 i E6410 czy jakoś tak. Jakość wykonania spoko, przez dwa lata dawały radę. Praca non-stop + ewentualne delegacje. W międzyczasie padły AFAIR 2 dyski. Tutaj na wysokości stanął serwis Della. Komputery miałem działające praktycznie od ręki, serwis NBD.

Podsumowując kupiłbym coś budżetowego ale z dobrą opinią niektóre serie Acera, Samsunga, Lenovo + ubezpieczenie na 2 albo 3 lata. Jak coś klęknie albo upuścisz na podłogę i tak 15 razy to Cię to bardzo nie boli o ile uzasadnisz, że był to wypadek :faja:

Ostatnio jaram się czymś w ten deseń:

http://www.x-kom.pl/p/116...dvd-rw-fhd.html - dość mocny konfig jak na taką cenę. Chyba nikt inny nie oferuje takich parametrów

W budżecie zmieścisz coś takiego - http://www.komputronik.pl...1_5_S220HQ.html i jeszcze monitor na forum wystawisz ;-)

was79 - Sob 02 Lut, 2013

ja mam laptoka z amelinium czy coś, mocne to cholerstwo