To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

MotorSport - [RPP] RPP 2012

Yarko - Nie 25 Gru, 2011

pytanie jaką historię mają te fury, jakby nie patrzeć to ponad 10 letnie rajdówki
qbus - Nie 25 Gru, 2011

Nooo gdyby trafić na takiego zdrutowanego KC to tylko krzyż na drogę :)

Raczej nikt o zdrowych zmysłach niczym takim nie pojedzie ale niemniej jednak jakaś tam furtka jest.

Mick - Nie 25 Gru, 2011

Ładne te furki qbus wkleiłeś, aż ślinka cieknie na myśl o nich :)

Nie czytałem jeszcze regulaminów, pewnie zrobię to dopiero w tygodniu, ale wiem że nie podobają się większości zmiany w nich wprowadzone.
Powstałe jakiś czas temu stowarzyszenie, które miało być kontaktem miedzy zawodnikami a pzm-em, miało mieć wgląd do projektów regulaminów i miało wpływać w jakiś sposób na zmiany w nim, w momencie kiedy był na to czas, skupili się na kupnie HANSów czy uda się za 300 ojro czy za 303 ojro za sztukę...
Więc myślę, że dupa w kwiatach, jeśli chodzi o jakie kolwiek zmiany...

Kuner - Pon 26 Gru, 2011

Tylko nie wiem czy wiesz, że stowarzyszenie zaczęło działać po jakimś tam posiedzeniu dotyczącym właśnie regulaminów. Ogólnie poza zmianami dotyczącymi klasy HR w RSMP i klas narodowych (co to kurr.. ma być?) to uważam zmiany na plus.
Marek23 - Pon 26 Gru, 2011

A ja pytam ilu ludziom Hans uratował zycie,że teraz taki niezbędny się robi.
EmerytRs2 - Pon 26 Gru, 2011

Historia pokazuje, że Hans z reguły życie odbierał. ;D
Mick - Pon 26 Gru, 2011

Kuner napisał/a:
Tylko nie wiem czy wiesz, że stowarzyszenie zaczęło działać po jakimś tam posiedzeniu dotyczącym właśnie regulaminów. Ogólnie poza zmianami dotyczącymi klasy HR w RSMP i klas narodowych (co to kurr.. ma być?) to uważam zmiany na plus.

Tak wiem, bo ideę stowarzyszenia poznałem i wiem kiedy powstało. W każdym razie chodziło mi o fakt uczestniczenia członków stowarzyszenia w opiniowaniu draftu regulaminu - bo tego nie było o ile mi wiadomo...

speed555 - Pon 26 Gru, 2011

Marek23 napisał/a:

Widziałem sporo filmów z dzwonami, na których widać że hans robi robote i bez niego raczej po kregosłupie by było w wielu przypadkach.

GeKo - Pon 26 Gru, 2011

Marek23 napisał/a:

Życia może nie, ale kręgi pewnie paru uratował.
Tak samo jak 6pkt pasy na które wszyscy tak klną a zapominają że zapobiegają rozszczepieniu kręgów przy mocnej czołówce.

Przem_106 - Pon 26 Gru, 2011

A ja zapytam ilu ludziom system gasniczy uratował zycie i np ile razy był uzyty w rajdzie RPP?
Pytanie całkiem powazne i chciałbym rzetelnej odpowiedzi

Jaco - Pon 26 Gru, 2011

GeKo napisał/a:
Marek23 napisał/a:

Życia może nie, ale kręgi pewnie paru uratował.
Tak samo jak 6pkt pasy na które wszyscy tak klną a zapominają że zapobiegają rozszczepieniu kręgów przy mocnej czołówce.

+1

Co do efektywności Hansa to nie mam wątpliwości, szkoda tylko, że cena jest taka a nie inna...

GeKo - Pon 26 Gru, 2011

Przem_106 napisał/a:
A ja zapytam ilu ludziom system gasniczy uratował zycie i np ile razy był uzyty w rajdzie RPP?

Znam tylko jedną sytuację i niestety nie pomógł goście spłonęli żywcem.

Zadaniem systemu nie jest ugaszenie auta, tylko danie kilku dodatkowych sekund załodze na opuszczenie go w razie pożaru.

106 - Pon 26 Gru, 2011

Przem_106 napisał/a:

osobiscie uzywalem raz :]
ratujac bardziej samochod niz zycie ludzkie.... nie wiem czy bylo
realne zagrozenie pozarowe ale ze sie dymilo, auto zaliczylo
dzwona LP czescia wiec zdecydowalismy ze odpalamy sys.
linki okazaly sie byc zardzewiale... skonczylo sie na bezposrednim
uruchomieniu z butli.

drugi raz widzialem jak w rajdzie rpp system gasniczy byl uzyty....
..... na BK ;D tak sprawdzali linki ze odpalilo :D

GeKo - Wto 27 Gru, 2011

Może dorzucimy parę złotówek, ja właśnie pyknąłem przelew.
http://www.rsmp.pl/aktualnosci.php?readmore=330

CHRZANEK - Wto 27 Gru, 2011

GeKo napisał/a:
Zadaniem systemu nie jest ugaszenie auta, tylko danie kilku dodatkowych sekund załodze na opuszczenie go w razie pożaru.

Dokładnie tak.

Nie oszukujmy się : pare kilo srodka gaśniczego w sytuacji gdy pali się olej lub co gorsze benzyna to niestety za mało.

Byłem świadkiem jak na rallycrosie w Słomczynie zajarał się Focus jednego z zawodników - gość świadomie podjechał płonącą furą jakieś 20metrów od stanowiska strazy pożarnej.
Strażacy władowali nibotyczne ilości piany do samochodu - ale fure uratowali (Zawodnik przytomnie spi.er.dolił z samochodu).

edytowałem bo słowo spi.e.r.do.lił jest tu istotne a cenzura je złapała