oczywiście jest pełno złomu na rynku, ale chyba nie twierdzisz, że w na przykład wypadku E46 330d jest inaczej? Auto z przebiegiem około 250-300 jeśli jest zadbane - posłuży spokojnie jeszcze. A w 4Motion można coś takiego znaleźć.
Da się znaleźć coś wartego uwagi, jeśli ma być auto według tych wskazań - to Passat pasuje mimo nieco zepsutej opinii na rynku...
P.S Jaki przebieg ma Twoje E36?
E36 ma 200tys, wg licznika (ale ma nie wytartą skore na siedzeniach, kierownice w lepszym stanie niż moja ibiza 160tys, wiec więcej jak 250 jej nie daje, a nawet jestem skłonny uwierzyć w te 200), ale to jest benzyna, jak by to był diesel to by miała 600tys.
Taka jest moja opinia, że jak sie nie wchodzi w pewien pułap finansowy, gdzie można kupic 3-4 letniego diesla, to lepiej kopic benzynę bo łatwiej znaleźć, lub w ogole można 10 letnie auto z przebiegiem poniżej 200tys i przy tych cenach paliw wsadzić podtlenek.
Dlaczego poniżej 200tys, bo jak ma to być główne auto w rodzinie, albo jedyne to chciał bym mieć pewny samochód, po drugie łatwiej mi zainwestować w auto którym mogę jeszcze polatać spokojnie 100tys, niz auto ktore ma 300 i cieszyć się z jazdy tym że mam fajnie utrzymany samochód w którym nic nie puka stuka, jest czyste w środku i nikt nie rozkrecał co drugiego plastiku 10x i ułamał co druga spinkę.
Jak by to miało być jako awaryjne drugie auto, spoko, moze miec i 400tys, jak sie wysra postawie na 2 tygi do mechanika 100km od wwa za 50% ceny i nie ma problemu, tylko żeli jest to diesel to moze sie okazać że nowe sprzeglo dwumasowe i turbo z wymianą przekroczą połowe wartości auta, w cenie turbo do tdi mozna mieć cały drugi silnik N/A w porównywalnym aucie.M - Pon 30 Sty, 2012 Zamykam. Szkoda mi transferu na wrzucanie gówna w wentylator - sorry.Greg - Śro 01 Lut, 2012 OK, Panowie, temat wrócił do żywych.
Nie schodźmy na temat Passata ani czegoś takiego - to nie wchodzi w grę. Ani Pasek, ani żadne BMW z przelotem 300k - to nie topic dyskusji plz. Greg - Śro 01 Lut, 2012
KarQ napisał/a:
Greg, auto dobrego znajomego.
Jest to wersja SPORT, po lifcie nazywała się już FR. Choc na Twoim miejscu jak dysponujesz okolicami 25.000zł szukałbym poliftowej FR lub Cupry (będzie trzeba dołożyć), bo będziesz miał 6letnie auta ze świeżym wyglądem.
Wolałbym chyba kupić takiego pewnego "Sporta" i po prostu zmienić mu zderzaki na te od FR/Cupra - koszt nie masakruje jakoś. Bo tak w seryjnym body to wieje mi kapciem i kapeluszem. Walle - Śro 01 Lut, 2012 Temat postu: Re: Jakie auto dla Grega?
Greg napisał/a:
Otwieram temat ekspercki. Szydery będą karane banem.
Potrzebuję porad / pomysłów na auto, mam pewne koncepcje ale do żadnej nie jestem jakoś mega przekonany, a nie wpada mi do głowy nic innego, ciekawego.
Auto powinno być:
- do jazdy na co dzień (mam drugiego upalacza, ale to nie znaczy że dupowóz ma trzeć lusterkami w zakrętach - muszę mieć fun z jazdy)
- względnie normalne, żeby nie było męczące tzn. żeby nie hałasowało jak C2 po wydechu podczas byle jakiej trasy za miasto
- choćby trochę większe i wygodniejsze od C2
- jak najmniej paliwożerne
- bezawaryjne / tanie części i eksploatacja (i dostępne choćby w IC gdzie mam zniżki)
- ładne, najchętniej jakaś wersja specjalna / ciekawsza (żeby to nie była fabia która stoi na każdym rogu ulicy)
Budżet: myślę, że ok. ~25k z jakimś +/- (nie chcę dokładać dużo kasy do pieniędzy które będę miał za C2 - mam w niedługiej przyszłości lepsze wydatki )
Mam kilka swoich pomysłów, napisze je tutaj i poddam w dyskusję. Fajnie by było zobaczyć jakieś Wasze pomysły, a ja nie chciałbym niczego sugerować czy określać swoimi typami
Dzięki
Czyli szukamy typowo po polsku - niby kryteria jak powyższe, ale ambicje dużo wyższe Greg - Śro 01 Lut, 2012 Temat postu: Re: Jakie auto dla Grega?
Walle napisał/a:
Czyli szukamy typowo po polsku - niby kryteria jak powyższe, ale ambicje dużo wyższe
Nie sądzę.
Np. Ibiza FR / Cupra spełnia wszystkie kryteria.
Jak już pisałem, mogę kupić i STI, tylko w tej chwili to dla mnie wydatek bez sensu (głównie na eksploatację). To nie jest szukanie Porsche za cenę Pandy.M - Śro 01 Lut, 2012 http://moto.allegro.pl/re...2092730871.html Greg - Śro 01 Lut, 2012
Nie przepadam za ph1 i nie jest to jakieś ekonomiczne auto. Ale cena miażdży - dla HH zniżka? pcs - Śro 01 Lut, 2012 na akuratnio mega ekonomiczne jest to auto (spalania/ cena czesci etc.) tylko troche male na dupowozWalle - Śro 01 Lut, 2012 jak ktoś rozumie przez "ekonomiczne" auto - takie które tylko mało pali....Greg - Śro 01 Lut, 2012
Walle napisał/a:
jak ktoś rozumie przez "ekonomiczne" auto - takie które tylko mało pali....
Walle, bynajmniej.
To złożone pojęcie. Przynajmniej dla mnie.
Clio II raczej odpada.Walle - Śro 01 Lut, 2012 Ibiza nie jest zła, choć nie każdemu odpowiadają choćby seatowe materiały w środku, czy dźwięk zamykania drzwi, mimo wszystko szału jakościowego tu nie ma... Mi się taką bardzo dobrze jeździło. Na takich sobie drogach najbardziej wkufia twarde zawieszenie....kamil - Śro 01 Lut, 2012 a ja bym raczej szukał czegoś co Pp proponował czyli civic sport 1.6. spalanie w mieście ok 9 l, bezawaryjne, fajne zawieszenie, przyjemnie się jeździ.Anonymous - Czw 02 Lut, 2012 http://allegro.pl/bmw-323...2090699419.htmlkp - Czw 02 Lut, 2012
Widzaiłem ją przedwczoraj koło rynku w Poznaniu.
Grubo.
Mieszkam w łodzi, a to jedna z najbardziej znanych bmw łódzkich i nigdy nie widzialem, a na chwile do pzn pojechalem i od razu miasto lansu;p