To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

ps - Sob 24 Mar, 2012

Superb fajny i gigantyczny.

(W miare) podobne ceny do Octy ma Pug 508. Za 85k (89,5 w cenniku i 5k rabat daja wlasciwie od reki) masz dobrze wyposazona turbo benzyne 1.6

Za 83k (minus jakis rabat) masz podstawowa wersje 1.6HDI (115KM)

Tylko pewnie utrata wartosci spora..

Marek23 - Sob 24 Mar, 2012

Cytat:
weź skodę, łatwiej potem sprzedać niż forda

No własnię to jest argument. W przypadku Puga też bedzie słabiej ze sprzedażą...

Mi się z tych aut żadne nie podoba,ale musze mieć woła roboczego,który jest oszczędny i pewny. Skoda daje 5k rabatu w obecnej promocji, plus dodatkowe 5k sam wytargowałem. Dodając do tego odliczenie 6k vatu i 19% od netto, to robi się całkiem normalne cena. A,że utrata wartości mała, to się opłaca bardziej niż kupic uzywkę, jeśli wziąść pod uwagę "niezawodność" nowoczesnych silników. Tylko jak pomyslę,że za ten hajs miałbym Megane RS to mi sie płakać chce...

Bad-i - Sob 24 Mar, 2012

Marek - na Skody mam dobry rabat :)
Mick - Sob 24 Mar, 2012

Bad-i napisał/a:
Marek - na Skody mam dobry rabat :)

a na Forda nie masz? ;)

pit - Sob 24 Mar, 2012

Marek23 napisał/a:
Cytat:

No własnię to jest argument. W przypadku Puga też bedzie słabiej ze sprzedażą...

jak dla mnie żaden, co to za argument?
kupuje się takie auto jakie się podoba i w którym dobrze się czuje a nie jaka cena będzie za 5lat xD

btw
Miałem służbowego superba pół roku, ciekawe auto
ale jest niski i wisi wszędzie, a dwa po h... komu tyle miejsca z tyłu? właściciel raczej tam nie jeździ :lol2: a dzieci i tak są małe hehe

M - Sob 24 Mar, 2012

pit napisał/a:
Marek23 napisał/a:
Cytat:

kupuje się takie auto jakie się podoba i w którym dobrze się czuje a nie jaka cena będzie za 5lat xD

Dlaczego?
Jeżeli kupujesz samochód z myślą że przejeździsz nim dokładnie 5 lat to utrata wartości danej marki/modelu sporo Ci mówi przecież.

pit - Sob 24 Mar, 2012

Nie ogarniam takiego trybu myślenia, w takim przypadku nie kupił bym 106 czy sporta tylko golfa 4 tdi a czy to chodzi? Masz zamiar autem jeździć pięć lat, wiec chyba warto kupić auto jakie się chce a nie jakie będzie lepiej sprzedać. Ale to moje myślenie, staram się zawsze wybierać to co daje max satysfakcji a nie max zysku ;)
Anonymous - Sob 24 Mar, 2012

Może ktoś coś ma pewnego z Vaga do 10-12 k, 1,9tdi Audi , skoda , vw , Kombi z klima , bo szukamy auta dla Mamy . Może jakiś wujek ,ciotka , kuzyn sprzedają . Może ktoś ma coś wartego polecenie
M - Sob 24 Mar, 2012

Oczywiście masz rację, ale tu chodzi o auto "służbowe" do celów zarabiania pieniędzy a nie delektowania się swoim samochodem :) Rachunek ekonomiczny ma znaczenie.
pit - Sob 24 Mar, 2012

Masz racje w takim przypadku. Handlowcowi to wywalone ale sobie i tak pod siebie bym kupił :P
Chociaż sobie też jakiś czas temu kupiłem sejo w celach służbowych do tłuczenia, okazało się mega fajnie prowadzącym się autem ale po pół roku sprzedałem bo poprostu miałem dość , nie moje klimaty :) Sprzedałem z zyskiem ;)

lukp - Sob 24 Mar, 2012

Mick napisał/a:
a na Forda nie masz?

a co potrzebujesz mogę popytać :) , taty kolega jest właścicielem we Wrocku, daj znać jak coś na priv.

pit napisał/a:

Dla mnie taka Octavia to taki sam paździerz zajawkowy jak reszta aut z tego segmentu. Wogóle nie patrzę tutaj na to co mi się podoba, bo mi się nic nie podoba. Muszę mieć auto do firmy i tyle. W takim przypadku patrzę czy gówno ze skody sprzeda się lepiej za 3 lata niż gówno z forda czy puga. Nie wiem co tu jest nielogicznego.

PiTT - Sob 24 Mar, 2012

chyba też bym poszedł w superba kombi, ale raczej z dsg, jak dupowóz to dupowóz
kosmita - Sob 24 Mar, 2012

Marek23, jeśli rozważasz Octę, to pomyśl też o Golfie, niby to prawie to samo, ale prawie robi jednak sporą różnicę :) zrobiłem trochę km jednym i drugim - jazda Skodą dużo bardziej męczy, a jak robisz duże przebiegi, to będziesz bardziej zmęczony ;)

Teraz VW przejął Kulczyk Tradex i podobno mają opuścić trochę ceny i jest szansa na większe rabaty, więc warto pomyśleć ;)

Octa tańsza jednak, a szczerze potrzebuję szybko auto i już mam raczej deal dogadany. Męczę się z kolorem niestety...nie wiem jaki wziąść.