marcinstachon - Pon 19 Lis, 2012 kupcie sobie VIO POV HD, jednak cena wieksza niz za Go Pro ale jakos duzo lepsza. Jak widze niektore filmy z Go Pro Hd to moje stare Vio Pov 1.5 nagrywalo tak samo;) w drugiej odslonie poprawili juz tez glosnik;) poza tym minus tej kamerki ze jest na kablu ale do krecenia on boardow jest idealna, musi poprostu byc zamontowana w jednym miejscu i nie jest tak mobilna jak go pro, ale go pro jest mocno przereklamowana tak samo jak ich udzialowiec Red Bull;)kosmita - Czw 21 Lut, 2013 Chyba ciekawa opcja
http://www.windsurfing.pl...rne-i-niedrogiekaroluPL - Czw 21 Lut, 2013 cenowo mistrz, wykonanie-wyglądają jak tanie tajwańskie zabawki.
poczekam i zobaczę jak to wygląda, ale ogólnie coraz bliżej do kupienia mi gopro 3, bo nie widzę nic ciekawszego.
+ opcja włączania nagrywania przez wifi w nowym gopro- świetne, nie wysiadasz z auta, nie rozpinasz się, a dowolnie włączasz/wyłączasz nagrywanie nawet podczas jazdy.kosmita - Czw 21 Lut, 2013 Moją uwagę zwróciła właśnie cena
karoluPL napisał/a:
gopro 3, bo nie widzę nic ciekawszego.
contour ? parametry i możliwości pewnie zbliżone. Mnie do gopro nie przekonuje kształt, jakiś taki mało aerodynamiczny ;] i to, że tymi kamerkami jest trochę jak ze srajfonem i innymi telefonami - najpopularniejsza, ale niekoniecznie najlepsza (co nie znaczy, że zła)Rasputin - Czw 21 Lut, 2013 Ale co to za chiński (czyt.amerykanski-NTSC) klatkarz?!?!?
Nie można nagrywac w PAL'u (25fps) tylko do wyboru 30fps/60fps Mrozu - Czw 21 Lut, 2013 z testów porównawczych do gopro 3 poniższa kamerka wypada nieźle
jest jeszcze wersja z gps za 1650karoluPL - Czw 21 Lut, 2013
kosmita napisał/a:
contour ?
słyszałem, widziałem na żywo- mimo wszystko wolę gopro.
ogólnie z gopro- używałem(pożyczałem- bo jeszcze sie swojego nie dorobiłem) pierwsze hero, dwójkę też- byłem zadowolony, od nagrywania głupot na stoku, kuligów, przez nagrania przejazdów samochodem aż po kamere na nagrywki podczas imprez ( nagrania z perspektywy pierwszej osoby z gopro umieszczonego na szelkach na klatce piersiowej -mistrz) - jedyne czego nie próbowaliśmy jeszcze, to możliwości nagrywania pod wodą.
sama ilośc akcesoriów dostępnych tez jest na plus- mocowania, dodatkowe backpacki( baterie, ekrany, moduły wifi do starszych modeli)
też inna sprawa, ze gopro na prawdę jest pancerne- przejechalismy po nim sankami, raz się odkleiła przyssawka z auta, bo źle zamocowaliśmy- działa po dziś dzień.
nie wiem jak wygląda dokładnie sprawa contour'a, ale nie wydaje mi się być aż tak bardzo pancerny i uniwersalny jak stare dobre gopro kosmita - Czw 21 Lut, 2013
Rasputin napisał/a:
Nie można nagrywac w PAL'u (25fps) tylko do wyboru 30fps/60fps
a w gopro, też tak czasem nie jest ?krzysiek_ - Pią 22 Lut, 2013 Też dłuższy czas szukam kamery i sam nie wiem co wybrać. Już prawie zdecydowałem się na Hero2 HD motorsport a tu nagle ten temat namieszał mi w głowie..
Tak swoją drogą pozwolę sobie wkleić jeszcze raz foto z pierwszej strony:
I z dzisiaj, jak widać ceny już poszły do góry:
Ciekawi mnie ta kamerka co Rasta pokazał a jest okazja przytargać taką z USA.krzysiek_ - Pią 22 Lut, 2013 http://allegro.pl/isaw-a2...3029048996.html co to za cudo to ISAW A2?mi - Pią 22 Lut, 2013
kosmita napisał/a:
Chyba ciekawa opcja
jak dzieci, jak dzieci... Aaaaaaaa zresztą...Loko - Sob 29 Cze, 2013 Ziomeczki, kręcący Gopro i innymi tego typu kamerami.
Jak montujecie kamer wewnątrz samochodu - jakich mocowań używacie i gdzie najlepiej - deska, okolice oparć foteli przednich, a może tylnych.
Tak samo na zewnątrz.
Używał ktoś tych przyklejanych na taśmie 3m mocowań GoPro do karoserii?
Da się to potem odkleić bez lakieru, nie odpada w trakcie?
Przyssawka jest ok? można bez obaw przyklejać ją na zewnątrz?
Narty, przyklejał to ktoś do nart na tych mocowaniach z taśmą dwustronną? działa w cięższych zimowych warunkach niska temp wilgoć?
Czy w ogóle jest szansa na przylepienie tego do narty o strukturze jak na zdjeciu?
karoluPL - Sob 29 Cze, 2013
Loko napisał/a:
Przyssawka jest ok? można bez obaw przyklejać ją na zewnątrz?
Działa, do max 180kmh w zime z nią jeździłem i nie zgubiłem
A na sucho bez stresu, jak jest mokro tylko wartałoby w pełni wysuszyć miejsce gdzie chcesz to przyssać.
Loko napisał/a:
Narty, przyklejał to ktoś do nart na tych mocowaniach z taśmą dwustronną? działa w cięższych zimowych warunkach niska temp wilgoć?
Działa, do tego są te mocowania, zeby tak ich używać. Na desce snowboardowej u kumpla normalnie się trzyma i nie robiło kłopotów, tak samo na kasku.
Loko napisał/a:
Czy w ogóle jest szansa na przylepienie tego do narty o strukturze jak na zdjeciu?
Może troszkę słabiej trzymać to mocowanie na taśmie dwustronnej, ale powinno być ok. Ogólnie mocna jest ta taśma, ale jak już przylepisz, to sprawdź jak się trzymna gopro na statywie i czy się nie odlepia to mocowanko.
Loko napisał/a:
Jak montujecie kamer wewnątrz samochodu - jakich mocowań używacie i gdzie najlepiej - deska, okolice oparć foteli przednich, a może tylnych.
Dach, tylnia/boczna prawa szyba. Fajne ujęcia też są z kamery przylepionej na przednich drzwiach, zeby lekko też było widać przednie koło jak pracuje Greg - Pon 01 Lip, 2013
krzysiek_ napisał/a:
Też dłuższy czas szukam kamery i sam nie wiem co wybrać. Już prawie zdecydowałem się na Hero2 HD motorsport a tu nagle ten temat namieszał mi w głowie..
Tak swoją drogą pozwolę sobie wkleić jeszcze raz foto z pierwszej strony:
Obrazek
I z dzisiaj, jak widać ceny już poszły do góry:
[url=http://img14.imagesh...eew.png]Obrazek[/URL]
Ciekawi mnie ta kamerka co Rasta pokazał a jest okazja przytargać taką z USA.
Bo te drugie ceny masz w euro. Wskoczyla Ci lokalizacja EU a nie USA.
Ja mam GoPro na tym ich przylepcu 3M do dachu od spodu i trzyma OK. Przyssawka też daje radę. Widziałem dużo osób z przyklejoną 3M na zewnątrz auta i nie było problemów. Mają tez takie "sznureczki" którymi możesz ją dodatkowo dla bezpieczeństwa złapać.
Mój kumpel kleił do nart o porowatej strukturze i było OK (bo przylepce są gąbczaste). Ja kleiłem tylko do kasku i też trzyma. kornat - Pon 01 Lip, 2013 przykleiłem gopro do kasku na taśmę 3M dołączoną do zestawu i przy 250km/h+ nie odpadła więc trzyma dobrze