To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Moje na górze i ch*j!

Stf - Wto 19 Paź, 2010

M napisał/a:
Misiu Pysiu jak ktoś całe życie płacił czynsz za mieszkanie w którym mieszkał to dlaczego nie miałby go kupic za złotówkę?

płacił czynsz w którym zawierały się opłaty eksploatacyjne i fundusz remontowy czyli de facto koszty funkcjonowania czy opłacał lub wniósł wkład budowlany ?

martin.h - Wto 19 Paź, 2010

Jakarti napisał/a:
hehehe
ale chuk sie cieszysz?

Twoi starzy kupili sobie za zlotowke a ktos dopiero pozniej mogl wykupic bo mu "miasto" dopiero rok pozniej na to pozwolilo.. ale rok pozniej juz nie mozna bylo wykipic za zyla.. poza tym te mieszkania kiedys za cos zostaly wybudowane i nie byla to przyslowiowa zlotowka.. i myslisz, ze kto za to zaplacil?

nie dotyczy mnie ta kwestia ale niezmiernie wku rwia mnie wszystko co daje cos komus za nic. a jesli sa to rowniez moje pieniadze bo podatki sie placi, a pracujac w WWie to placi sie ich w chuk :D ( mala prowokacja ;) ) to tym bardziej mnie to podkurfia.

czasem mysle na chuk pracowac skoro wczesniej czy pozniej i tak ktos da mi cos za darmo bo znajdzie sie jakis debil, ktory pomysli, ze zdobedzie tym kilku wyborcow.
ale pozniej mysle sobie, ze w sumie nie interesuje mnie to co da mi ktos ze swojej łaski.. bo lubie byc zalezny od siebie.

dlatego tez nie polazlem dzisiaj na karty zeby sie nie rozchorowac i zarobic kaske na swoje mieszkanie, a nie sie obijac i czekac az ktos cos mi da..

pozdr :)

Mamo Marcin to ma, ja też chcę.

Sorry, ale masz dziwne rozumowanie, to że ktoś coś ma to nie oznacza, że Ty też masz to dostać. Pozatym Maciek już napisał, że nikt nic za darmo nie dostał.
Narzekasz, że w Wawie drogo itp. itd. ale zarobki też macie odpowiednio wyższe więc już tak nie płacz.

M - Wto 19 Paź, 2010

Stf napisał/a:
M napisał/a:
Misiu Pysiu jak ktoś całe życie płacił czynsz za mieszkanie w którym mieszkał to dlaczego nie miałby go kupic za złotówkę?

płacił czynsz w którym zawierały się opłaty eksploatacyjne i fundusz remontowy czyli de facto koszty funkcjonowania czy opłacał lub wniósł wkład budowlany ?

Przemko, tak placili wszyscy w komunie ze majatku mozna bylo sie dopiero dorobic po 89roku wiec wychodzi na to ze w tym fantastycznym ustroju wszyscy słono przepłacali.

Jakarti - Wto 19 Paź, 2010

Martin napisał/a:
Narzekasz, że w Wawie drogo itp. itd. ale zarobki też macie odpowiednio wyższe więc już tak nie płacz.

myslalem, ze jak napisze, ze to prowokacja to bedzie wystarczajaca informacja, ze to zart.
jednak za malo :D

Martin napisał/a:
Sorry, ale masz dziwne rozumowanie, to że ktoś coś ma to nie oznacza, że Ty też masz to dostać. Pozatym Maciek już napisał, że nikt nic za darmo nie dostał.

nie napisalem, ze chce cos dostac bo ktos cos dostal tylko, ze nie toleruje tego, ze ktos dostaje cos za free w sytuacji gdy wszyscy na to placa :)

1 zl to chyba za darmo jednak jak na cene mieszkania.

Martin,
wedka zawsze byla lepsza od ryby.. ;)

dzik - Wto 19 Paź, 2010

M napisał/a:
Tak myślałem że tak będzie, grupa broniących podwyżki podatków jako nieistotne, to już pojęcie przechodzi. W imię czego?
Qrwa Panowie, głosowaliście na 15% VAT czyż nie? Ja bym się ostro wku.rwił poważnie na waszym miejscu. Nie dajcie się robić w bambuko.
Coraz więcej urzędników trzeba wyżywić z waszych pensji, oni mają pensje zapewnione.

Nie glosowalem za 15% vat'em, glosowalem przeciwko pis i z kazdym dniem jarek potwierdza ze mialem racje.
Narzekasz na podatki, zapowiadasz placenie podatkow poza PL, wiec sie wyprowadz. Bo mimo placenia poza PL jak zacznie Ci sie chalupa palic zadzwonisz pod 112 i nie bedziesz zainteresowany pokryciem kosztow akcji.

Bonczek - Wto 19 Paź, 2010

To jest podejście patriotyczne, uczciwe, zgodne z sumieniem czy jakie?
Jak cała "polityka" rządzących wobec społeczeństwa jest taka że chce Cie opierniczyć do suchej nitki, raczej nikt nie pomaga a przeszkadza w czymkolwiek to naturalnym instynktem jest odpowiedź tym samym chyba?

Jak się płaci składki na pieprzoną emeryturę przez 30lat a później Ci jej nie chcą wypłacić bo przez Twoją chorobę uznają Cię za osobę niezdolną do niczego to też jest fajnie? Albo jak Twoje leczenie kosztuje 10k miesięcznie, żeby móc jakkolwiek z ludzką godnością żyć, a państwo obcina dotacje i daje Ci 300zł na lekki na stwardnienie to też jest fajnie no nie? A sami podwyższają sobie budżet na swoje kur*a niezbędne wydatki z których za przeproszeniem ch*ja mamy.

dzik - Wto 19 Paź, 2010

dzisiaj prezio znowu zablysnal, kto jest winny napasci na oddzial pis? oczywicie donek
moglby byc juz byc bardziej kreatywny w oskarzeniach

mam prosbe, do tych co narzekaja w kolko na po, kto dzisiaj u wladzy (realny, nie JKM) bylby lepszy i dlaczego?

KarQ - Śro 20 Paź, 2010

Cytat:
mam prosbe, do tych co narzekaja w kolko na po, kto dzisiaj u wladzy (realny, nie JKM) bylby lepszy i dlaczego?

O tym samym myślałem dziś. Tzn. zastanawiałem się dlaczego nie ma żadnego alternatywnego wyjścia... o_O

Bonczek - Śro 20 Paź, 2010

KarQ napisał/a:
O tym samym myślałem dziś. Tzn. zastanawiałem się dlaczego nie ma żadnego alternatywnego wyjścia... o_O

:pom:

M - Śro 20 Paź, 2010

dzik napisał/a:
Nie glosowalem za 15% vat'em, glosowalem przeciwko pis i z kazdym dniem jarek potwierdza ze mialem racje.

Tak tak, to juz wiem - Jarek to twój cały obraz polityki i gospodarki.
Świetnie głosujesz btw. Nie bede głosował na tego polityka bo go nie lubię.A na tego zagłosuję bo jest fajny :rotfl:

dzik napisał/a:
Narzekasz na podatki, zapowiadasz placenie podatkow poza PL, wiec sie wyprowadz. Bo mimo placenia poza PL jak zacznie Ci sie chalupa palic zadzwonisz pod 112 i nie bedziesz zainteresowany pokryciem kosztow akcji.

Piotrek nie osmieszaj się. Nawet nie chce z tym polemizować co napisałeś.

M - Śro 20 Paź, 2010

dzik napisał/a:

W tej chwili każdy jest lepszy od PO.
Nie zrealizowano ani jednej obietnicy wyborczej - no może poza paroma wybudowanymi orlikami z pieniędzy samorządów.
Może zamiast tak głosować lepiej wstrzymać się od głosu?

LOL
Cytat:

By żyło się lepiej. Wszystkim
Program Platformy Obywatelskiej (październik 2007)
1. Państwo silne, tanie i przyjazne .......................................................... 10
2. Polska dbająca o wolność i bezpieczeństwo obywateli ......................17
3. Polska silna, oparta na własności i sprawiedliwości ...........................19
4. Polska zdrowych finansów i niskich podatków.
Nowoczesna gospodarka .................................................................... 23
5. Polska zdrowa .....................................................................................34
6. Polityka społeczna: rodzina, praca, solidarne społeczeństwo ............ 40
7. Bezcenny kapitał – sektor wiedzy ....................................................... 50
8. Polska w Europie. Polityka regionalna, spójność i wzrost .................. 55
9. Polska w Europie. Odpowiedzialność za polską wieś .........................59
10. Media elektroniczne – wyzwanie cywilizacyjne ...................................66
11. Polska w Europie. Kultura narodowa, dziedzictwo,
polityka kulturalna ...............................................................................69
12. Silna i bezpieczna Polska w Unii Europejskiej ....................................74

Gdzie się poprawiło?

Cytat:
Polska zasługuje na cud gospodarczy
Donald Tusk, Przewodniczący PO RP
Co pewien czas zdarzają się w Polsce wybory, które mają fundamentalne
znaczenie. Wiążą się zwykle z bardzo konkretnym wyzwaniem, konkretną
szansą, którą można wygrać lub przegrać. W roku ‘89 wybieraliśmy
wolność. Udało się, pamiętam dobrze to wzruszenie. Polacy poprzez świadomą
demokratyczną decyzję uzyskali niepodległość i demokrację. Kolejnym
fundamentalnym wyborem było referendum w sprawie przystąpienia do Unii
Europejskiej. Znów Polacy, wbrew namowom wielu polityków, okazali swą
mądrość i bardzo świadomie, zdecydowanie i jednoznacznie zapewnili Polsce
miejsce wśród najlepiej rozwiniętych państw świata.
Dzisiejszy wybór jest równie łatwy do zdefiniowania. W dniu październikowych
wyborów Polacy muszą zdecydować, czy chcą zachodnioeuropejskiego
poziomu życia, sprawnej organizacji i demokratycznych standardów czy wolą
kłótnie, bałagan i wschodnioeuropejski model „demokracji”. Nadszedł doniosły
moment, dziś, pierwszy raz, stawką wyborów jest po prostu dobrobyt.
Po wyborach, jeśli Platforma Obywatelska wygra i tym samym otrzyma
od Polaków mandat do rządzenia, zaproponujemy ogólnonarodowy pakt na
rzecz Narodowego Programu Wielkiej Budowy, porozumienie wszystkich sił
politycznych. Proponuję, żeby 22 października zawrzeć pakt, którego celem
będzie realizacja polskiego cudu gospodarczego, nic więcej, nic mniej.
Zgódźmy się na podstawowe założenia, które go warunkują. Rozmawiajmy .
o nich już teraz, w kampanii. Nie ma lepszego i uczciwszego tematu. Platforma
i ja osobiście jesteśmy gwarantem, że będą one obowiązywać również po
wyborach.
Efektem będą autostrady, drogi szybkiego ruchu, mosty, wiadukty, mieszkania,
stadiony, ale także rozwój mniejszych miast i miejscowości. Wyrównywanie
warunków życia na wsi i przywrócenie opłacalności produkcji rolnej.

Dostosowanie edukacji do wyzwań współczesności. Zmiana systemu opieki
zdrowotnej z niewydolnego ustroju pracy niewolniczej lekarzy i pielęgniarek
na sprawdzony na Zachodzie mechanizm, dający pacjentowi prawo wyboru
ubezpieczyciela i łatwy dostęp do specjalistów, a służbie zdrowia normalne
warunki i płace. Zlikwidujmy wreszcie gmatwaninę niepotrzebnych przepisów,

pozwoleń, zakazów, koncesji, ustaw.

Proponujemy wszystkim siłom politycznym,
z prawa i z lewa – dajmy Polakom zachodnioeuropejski dostatek i stabilność.
Państwo to ludzie, a ojczyzna to ich marzenia. Władza, politycy i urzędy są
tylko po to, żeby pomagać ludziom w realizacji ich zamierzeń. Ja znam marzenia
swoich dzieci, są dla mnie tak samo święte jak dla wszystkich innych
rodziców w Polsce, wiem, że nie możemy ich zawieść, że musimy im zbudować
normalny europejski kraj.
Ja i cała Platforma Obywatelska jesteśmy gotowi na rozmowę i umowę .
z każdym, kto przyłączy się do planu wielkiej budowy, kto rozumie, że dziś
przyszedł czas na polski cud gospodarczy. Wstępem do tej rozmowy o Polsce
jest niniejszy program: propozycja Platformy Obywatelskiej dotycząca tego,
co należy zrobić, żeby w Polsce nastąpił cud gospodarczy.
Donald TUSK

Maciusiowy - Śro 20 Paź, 2010

M napisał/a:

Jest "prezesem" tej partii oszołomów, więc rozumiem, że swoimi wypowiedziami reprezentuje sposób myślenia całej/ ewentualnie większości swojej organizacji. Prawda jest taka, i powiedział to już nielubiany przeze mnie pan L.Miller, że to co się wczoraj wydarzyło, to tylko kolejny pretekst do tego, żeby uczepić się swoich konkurentów...i wcale nie chodzi tutaj o stawanie po stronie PO czy kogokolwiek, ale o to, że umówmy się, ale średni widzę związek pomiędzy wtargnięciem walniętego emeryta do siedziby PIS a Donkiem, Bronkiem itd... i znowu będzie pół roku pitolenia, ględzenia, narzekania, jak z Tupolewem...masakra - tak właśnie się dzieje, kiedy nie ma się w ręce konkretnych argumentów...

jak powiedział kiedyś ojciec dyrektor, "trzeba siać, siać"...i Jarek sieje, niepokój i nienawiść...

a plony zebrał wczoraj...

mudlmy siem

M - Śro 20 Paź, 2010

Ja też nie widzę związku z tym - przecież napisałem wczoraj pamiętasz?
N

Maciusiowy - Śro 20 Paź, 2010

M napisał/a:
Ja też nie widzę związku z tym - przecież napisałem wczoraj pamiętasz?

Ale ja nie napisałem, że Ty tak powiedziałeś Maciuś... ;)

dzik - Śro 20 Paź, 2010

M napisał/a:

Świetnie głosujesz btw. Nie bede głosował na tego polityka bo go nie lubię.A na tego zagłosuję bo jest fajny :rotfl:

A Ty wiesz wszystko. Jakie mam kryteria wyboru to nie twoj interes, moze to byc kolor koszuli.
Obrazem calej opozycji jest jarek, zakompleksiony kurdupel trzymajacy za morde cala swoja partie.

P.S. Robie sobie odpoczynek od tego watku, Maciek ciezko dyskutowac, Ty wiszisz tylko "zydkow", barykady, spiski i pomowienia.