gdzie się teraz podzieje podsterowność? Anonymous - Pią 18 Gru, 2009 no ciekawe gdzie [H] Bart - Pią 18 Gru, 2009 hyundai?M - Pią 18 Gru, 2009 zdziwiłbym się gdyby nikt nie napisal ze hondzieMarek23 - Pią 18 Gru, 2009
Bedac w szwecji jechalem saabem. Zlom, nie bede plakal.mi - Pią 18 Gru, 2009
bart napisał/a:
hyundai?
masz jakiś problem?Bart - Pią 18 Gru, 2009 zmień avatara bo na ten ryj patrzeć nie mogę Vlodarsky - Pią 18 Gru, 2009 bart, martin.h, zapraszam do oglądania zardzewiałych wtryskow z berlingo po 50tys i faktury z orlenu jako załącznika. Wcześniej miałem podobny temat też w berlingo z zapchanym filtrem paliwa. Statystyki co raz lepsze a przypadki awarii z powodu złej jakości paliwa na markowych stacjach cały czas są. Samochody które jeżdżą w trasach są dużo mniej awaryjne od tych jeżdżonych w mieście. Dla jasności w powyższym przykładzie pompa jak i wtryski są firmy bosch. Użytkowanie plus systematyczna obsługa i dobrej jakości paliwo znacznie przedłuża bezawaryjność. Pomijając już stan dróg.martin.h - Pią 18 Gru, 2009 Vlodarsky, ojciec jeździ Kangoo 1.5 dci, ma przejechane 200 tyś. km, tankowane na Orlenie, Lotosie i na Shellu (w zależnoście gdzie była karta). W silniku jeszcze nic nie było ruszane, turbo jak i wtryski ciągle są fabryczne. Auto jećdzi w większości po mieście.k-mart - Pią 18 Gru, 2009
Vlodarsky napisał/a:
Samochody które jeżdżą w trasach są dużo mniej awaryjne od tych jeżdżonych w mieście.