B-Rey - Pią 07 Gru, 2012 Mógłbyś wyjaśnić eM? Bo od wczoraj przekopałem cały internet na temat tej przemiany pseudo adiabatycznej M - Pią 07 Gru, 2012 Chodzi o to że magiczne pudełko w dolocie wykorzystuje ciepło normalnie wytracane przez obieg wody do tego aby wychłodzić powietrze dolotowe do -22°C i dzięki temu uzyskać super moc i wydajność bo i spaliny mają być chłodniejsze.
Koncepcja jest fajna ale albo ja jestem za głupi na to żeby to zrozumieć w działaniu (nie pasuje mi wiele elementów tej układanki) albo jest to akademicki koszmar.
Moim zdaniem większość ciepła ucieka w spalinach a nie przez układ chłodzenia.
Dwa - żeby operować paliwem na powietrzu o temperaturze -22°C trzeba chyba użyć paliwa lotniczego.GeKo - Pią 07 Gru, 2012 A co sie dzieje z paliwem przy -22 oC?M - Pią 07 Gru, 2012
GeKo napisał/a:
A co sie dzieje z paliwem przy -22 oC?
p
Slabo paruje raczej
Ogolnie jak nie zobacze w akcji to nie wierze i tyle.B-Rey - Pią 07 Gru, 2012 W tym przypadku obieg Otto wygląda trochę inaczej co?Anonymous - Wto 11 Gru, 2012 Coś dla BRAta:
Dacii marzy się dwumiejscowy sportowy samochód. Czy jest szansa na stworzenie takiego auta na bazie modelu Logan?
Będzie na 100% szybki w zakręcie:
Bart - Wto 11 Gru, 2012 Ja się jarałem (zarzuconym) projektem małego sportowego abartha, ale chyba zmaterializuje się jako (droga) alfa 4c.
A z tą dacią ciekawa sprawa - pytanie czy znaleźli by się chętni na sporto(wa)wy samochód marki kojarzonej z niskimi cenami. Mój brat pewnie by się podjarał Kamill - Wto 11 Gru, 2012
Pewnie podobnie jak clio http://pl.wikipedia.org/w..._Renault-NissanM - Wto 11 Gru, 2012 Każdy samochód sportowy ma szanse być docenionym jeśli jest w nim coś "super" a nie jest tylko usportowioną wersją jakiegoś taniego śmietnika (bez urazy).zefir - Wto 11 Gru, 2012 +1 Mwasq - Wto 11 Gru, 2012
M napisał/a:
Każdy samochód sportowy ma szanse być docenionym jeśli jest w nim coś "super" a nie jest tylko usportowioną wersją jakiegoś taniego śmietnika (bez urazy).
idealny przyklad lanos sport
zmienili zderzak dodali sqrwe na kierownicy jakies elementy ozdobne i koniec
jakby wrzucili 2,0 ekosmiecia z nubiry moze cos by sie sprzedawal Bart - Wto 11 Gru, 2012 Lanos sport pierwotnie miał mieć pod maską 2.0 133KM, ale z racji kiepskiej sytuacji finansowej stanęło na seryjnym 1.6, wzbogaconym o "sportowe" gadżety.Anonymous - Czw 13 Gru, 2012 No to "nówka sztuka":
Lanos sport pierwotnie miał mieć pod maską 2.0 133KM, ale z racji kiepskiej sytuacji finansowej stanęło na seryjnym 1.6, wzbogaconym o "sportowe" gadżety.