Pytanie do Dzika - jestem zdecydowany kupić używkę 13" w budżecie core 2 duo,
i teraz mam takie pytanie co będzie mniej awaryjne - macbook air czy pro? Bo są w takich samych pieniążkach używki. Z tego co patrze to macbook air ze względu na swoją delikatną budowę jest podatniejszy na różne uszkodzenia - ale to moja obserwacja "z internetu".
podeślij linki
gumtree.pl
allegro.pl
Nie mam konkretnych ogłoszeń, jest tego bardzo dużo, można przebierać jak w ulęgałkach.PiTT - Śro 29 Maj, 2013 spoko, myślałem że już masz już jakiegoś "zaufanego" sprzedawcę bo na allegro można kupić od osoby prywatnej albo od firmy która się zajmuje używanymi japcami M - Śro 29 Maj, 2013 Niemam, ale znalazłem już kilka firm które dają sporą gwaracnję rozruchową np 3miesiące.PiTT - Śro 29 Maj, 2013 aha, no to spoko
biorąc pod uwagę cenę nowego maca pro z retiną chyba na próbę też bym zanabył taką używkę... jak mi się nie spodoba system to puszczę dalej w obieg M - Śro 29 Maj, 2013 Zakupiony - 13" c2d 2,4 tylko ramu musze dokupić, matryca kopie jaja. jeszcze dysk ssd i będzie miodzio.dzik - Śro 29 Maj, 2013 widze ze pro
zrob od razu moda i wywal dvd i wsadz w jego miejsce drugi dysk na specjalnych sankach (ebay). Fabryczny dvd nawet jak zyje to nie na dlugo M - Czw 30 Maj, 2013 Aktualnie dziwnym zbiegiem okoliczności nabyłem za pół darmo macbooka unibody white z połowy 2010 roku - do developerki jest idealny za te kase - z tego co poczytałem środek ma identyczny z pro.
Gdzie można kupić te przejściówki żeby zamiast napędu był dysk?
Jaki dysk warto zapodać? Tam pasują wszystkie ssd?PiTT - Czw 30 Maj, 2013 a ja się mocno zastanawiam czy w podobnej cenie lepiej pchać się w pro czy air
air ma ssd tylko oczywiście mniejszą pojemność... nie jest to dużym problemem w przypadku zew. dysku
air podobno ma też lepszą matrycę no i waży 1.3kgMichał - Czw 30 Maj, 2013 moze mi ktoś pokazać jak wygląda air a jak pro ?
chodzi mi o takie tańsze modele wlasnie z core 2 duoPiTT - Czw 30 Maj, 2013 proste porównanie
pro masz 13" i 15" i są grubsze, cięższe, ale też mocniejsze
air masz 11" i 13" są cieniutke, lekkie, ale nieco gorsze parametry